torstai 28. heinäkuuta 2011

Harvinaista herkkua

Ensin tietysti herkku ykkönen, siskon tyttö. Tuo ihana nöttönen oli täällä muutaman päivän ilonamme. Olisihan sitä nuuskutellut vauvaa pitempäänkin. Vaikka en kyllä ollenkaan salaa sitäkään että ei kiitos enää meille.
Kyllä tuollaisen kahdeksankuiseen on vielä niin eri tavoin sidoksissa kuin viisivuotiaaseen.
Huomaa että tässähän alkaa päästä jo aika helpolla.
 Vadelmat ei jätä nyt rauhaan. Eilen keräsin 4 kiloa joista puolet meni siskolle ja tänään hain aamusta vielä reilut pari kiloa lisää. Nyt on poimittu yhteensä 16 kiloa ja pakastin alkaa olla aika täynnä. Harvinainen tilanne on siitä, että ensimmäistä kertaa säilössä on enemmän vadelmaa kuin mansikkaa, eikä hakkuuaukeat ole vielä tyhjinä.
Eilen ja tänään kerätyistä vatuista laitoin kiehumaan mehua. Enpä ole ennen raaskinut keitellä mehua pelkistä vadelmista, kokemus tämänkin ja luulen ettei mehu kauaa jääkaapissa säily. Tuolla keittiössä on tällä hetkellä huumaava vadelman tuoksu kun lämmin mehu valuu kattilaan.
Olisihan tässä muutakin puuhaa, mutta luulen vattupuskien kutsuvan vielä illalla.
Huomenna on 11. hääpäivämme ja sen kunniaksi lapset pääsevät mummolaan.
Luulen että sitten ei kerätä vattuja...

6 kommenttia:

 1. Voe tokkiisa, kun olet ollut ahkera. Meidän pienein pojista innostui naapurin ehdotuksesta saada rahaa, jos kerää vattuja. Poika oli 20 min ja sai ehkä 50 marjaa....No, tärkeintä on halu tehdä;)Tuo keskittymiskyky taitaa vaatia vielä harjaantumista. Rohkaista vaan pitää, ei lannistaa, vaikkei ihan se litran purkki täyttynytkään:) Hyviä marjamaita!

  VastaaPoista
 2. Onnellista hääpäivää jo näin vähän etukäteen!

  VastaaPoista
 3. Peurankello: Siellä vattupuskissa iskee himo :D vielä yksi pensa, keräänpä vielä tuosta ja sitten tuosta... Tänään keräsin sen reilu 2kg noin sadan neliön alueelta Ihan mahtava vattuvuosi!

  Sissi: Kiitos! Olisi se hyvä lastenkin kanssa, mutta mies järjesti nyt näin :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan paljon vattuja! Vattumehu kuulostaa niin ihanalle... Meille ei tule tänä kesänä paljon mitään vattuja, kun tenvat keväällä keksivät hyppiä maakellarin katolta suoraan vattupuskien päälle...

  Hyvää hääpäivää teille :)

  VastaaPoista
 5. Me löydettiin myös paljon vattuja lähi"metsiköstä" ja useita litroja saatiin pakkaseen sekä vattupiirakkaan! Iloista hääpäivää! P.s. minulla on sinulle tunnustus, joka löytyy blogistani!

  VastaaPoista
 6. Oletpa oikein hienon vattusaaliin saanut! On varmasti makoisaa mehua. Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)