maanantai 1. elokuuta 2011

Muutoksen tuulia

Tammikuusta alkaen yksi talon makuuhuoneista on toiminut työni takia leikkihuoneena. Oikeammin huone on minulle työhuone. Huoneen kaapeissa säilytetään kaikki hoitolapsille luvalliset lelut ja pelit ja muut tavarat. Huone toimii myös nukkumahuoneena. Nukkuminen olikin asia jonka takia huonetta piti laitella uusiksi. Syksyn mittaan toivon saavani ryhmäni täyteen, ja vaikka en saisi, tulevat varahoitoa tarvitsevat lapset kansoittamaan huonetta säännöllisen epäsäännöllisesti hoitajien työaikamuutosten takia. Siksipä tuli tarve saada lisää nukkumatilaa.

Tilanne kesän aikana huoneessa oli tämä: kasapäin lattialla lainehtivia legoja.
 Naapureilta ilmaiseksi saatu sängy on rumuudessaan ihan omaa luokkaansa. Ajoi kyllä asiansa ja on ehjä, mutta sattuu se silmiin. Nyt sänky on kannettu ylisille odottelemaan jatkopaikkaa ja tilalle tuotiin jotain söpöisen kaunista.
 Tuolla kulmassa se pilkottaa, ihana vanha kerrossänky jonka saimme ystävältä lainaksi. Haettiin sängyt lauantaina ja aloin hiomaan niitä saman tein. Sitten huiskittiin muutama purkki spraymaalia ja lopputulos on sangen kelvollinen.
 Patjoja ne vielä kaipaa mutta sepä onkin sitten toinen juttu. Valmiina en ole löytänyt mistään patjoja koossa 60x160cm, mutta Ikeasta löytyi versio josta voisi kaventaa vähän pois. Tietysti minun tuurilla niitä ei ole kahdessa lähimmässä Ikeassa vaan Tampereella asti. Perjantaina olisi kyllä vapaapäivä ja silloin niitä voisi lähteä hakemaan. Vantaalle olisin ajellut jo tänään ekan työpäivän kunniaksi jollei varastotilanne olisi minun kannalta kerrassaan surkea. Toiseksi jostain pitäisi löytyä huoneen väreihin sopivat, edulliset ja hyvälaatuiset fleece-peitot lapsille. Lienee mahdoton tehtävä kaikilla noilla ominaisuuksilla.
Minulla oli lehdessä hakusessa toinen kerrossänky, tulos: ei yhtään puhelua. Ostajia olisi kyllä riittänyt. Nyt jätetään hetkeksi etsintä väliin ja mies tekee tuonne kerrossängyn alle vuodelaatikon jonne saan yhden lapsen nukkumaan. Aivoni ajattelevat vielä niin päiväkotimaisesti, että jokaisella meille hoitoon tulevalla on oltava oma kiinteä nukkumapaikka, oma kori omille vaatteille, oma pyyhe koukkuineen kylpyhuoneessa ja oma paikka ruokapöydässä. Sitten sujuu elo hyvin.

26 kommenttia:

 1. Sujuva elo on kaiken a ja o! :)

  Kivaa syksyä hoitolasten kera!

  VastaaPoista
 2. Tuollaiseen hoitopaikkaan antaisin lapseni ilolla, puitteet kunnossa kaikinpuolin.

  VastaaPoista
 3. Esim Etola myy tai on ainakin myynyt vaahtokumia (onko oikea nimi?)määrämittaan leikattuna. Ja esim paikalliselta verhoilijalta voisi saada patjapalat oikean kokoisena.

  VastaaPoista
 4. Minäkin olisin ehottanut Etolaa.

  Tuo kerrossänky on kyllä kertakaikkisen ihana.

  Onhan se lasten paljon mukavampi tulla hoitoon, jossa on jokaiselle se oma paikka =)

  VastaaPoista
 5. On ihanaa huomata, että vielä perhepäivähoitajia löytyy luovuttamaan kotinsa hoitolasten käyttön. Itse olin ennen nykyiseen ammattiini kouluttautumistani 6v. hoitajana. Tykkäsin olla, mutta omien lasten kasvaessa, he rupesivat olemaan vastahakoisia, kun ei ollut omaa rauhaa esim. lomien aikana.Samoin miehen reissutyö ja siihen kuuluvat vapaapäivät (miehelle ei rauhoittumiseen paikkaa) hankaloittivat työtäni.
  Teet todella arvokasta työtä. Ajattelet samalla tavalla hoitolapsista kuin minä aikoinaan, jokaisella pitää olla omat paikat jne.
  Mukavia työpäiviä sitten kun ne alkavat!

  VastaaPoista
 6. Tuli vaan niin soma fiilis postauksestasi! Olisin mielelläni yksi lapsistasi:)

  VastaaPoista
 7. Oi ihana nikunaku sänky! Meillä oli lapsena tuollaiset :)

  VastaaPoista
 8. Ruusa: Kiitos, nyt mulla on ollut ihan lepposat olot kun vain kaksi lasta hoidossa, katsotaan sitten kun niitä on neljä!

  ninnu: Kiitos, kyllähän tämä talo pihapiireineen on jo puitteet sinänsä, minä sitten vähän avitan lisää :)

  Anonyymi: Etola ei tullutkaan mieleen, Ikea olisi sinänsä vaan helppo kun sinne on muutenkin asiaa ja patja olisi edullinen ja näppärällä patjansuojalla.

  Minttu: Täytyy poiketa Etolaan kun sellainen nykyään löytyy Lahdesta. Sänky on kyllä aivan ihana, harmi ettei saatu ostaa sitä omaksi. Silti hyvä että saatiin lainaksi.

  ellu: Meilläkin vanhin nikottelee äidin työstä, mutta talo on onneksi sellainen, että ovia sulkemalla saa rauhoitettua osan omalle perheelle. Ja kiitos :) tämä on mukavaa työtä vaikka loma juuri loppuikin.

  Peurankello: Hmm, aikuisten päivähoitopaikka, olisikohan sellaiselle menestystä :D

  Mari: Muitelisin että näitä oli vähän yhdessä sun toisessa perheessä ennen vanhaan, nyt niitä ei meinaa saada mistään! Siinäpä olisi jollekin tehtaalle uustuotannon paikka.

  VastaaPoista
 9. Ihana, ihana sänky. Hoitolapsesi ovat onnenpekkoja ja -liisoja, kun saavat tuoolaisen työlleen sitoutuneen oitajan. Tykkään kovasti ajatusmallistasi, että jokainen lapsi saa kokea kuuluvansa porukkaan, koska omille tavaroille löytyy paikka ja on oma nurkka vallattavaksi hoitopäivän ajaksi. Hienoa työtä ♥

  VastaaPoista
 10. Tiina: Kiitos, lapsen pitää tuntea itsensä tärkeäksi hoidossakin :)

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Voisin mielelläni antaa omat lapset sinulle hoitoon.:) Nyt vain jatketaan kotihoidossa vielä ja ehkä saamme syksyllä meille vierailevan tähden eli hoitolapsen. Mullakin on suunnitelmissa siis alkaa perhepäivähoitajaksi, meillehän mahtuu tosin vain yksi hoitolapsi.:)

  Olen toiminut yksityisenä pph:na pari vuotta ennen kuin lähdin opiskelemaan lähihoitajaksi.

  Just tuollaista kerrossänkyä olen meille etsinyt. Keväällä olisin yhden saanut ostaa 150€:lla, mutta hinta oli miehen mielestä liian korkea. Miehen siskon perhe on tuollaisen aikoinaan ostanut kirppikseltä 30 markalla, mutta hekään eivät sitä halua meille luovuttaa, kun tarviivat sitä vielä itsekin.:(

  VastaaPoista
 13. Kivan näköinen huone. Ja kerrossänky on sinne just passeli. Olen meillekin pikkupojille kunnostanut sellaisen, mutta olen maalannut ne kirkkaan punaisiksi...

  Mi-Ma

  VastaaPoista
 14. Helmi: Eipä noita ole paljoa missään myynnissä. Huutiksessa joskus ja hinnat sen mukaiset. Minä varmana olisin maksanut sen 150e jos sillä olisi saanut molemmat sängyt :)

  Mi-Ma: Niin muistelin että sulla olis ollut jossain kohtaa tuollaiset työn alla. Nuo on olleet alunperin punaiset, maalia löytyi vielä joistain kohtaa. Väriä olisin niihin halunnut, mutta valkoinen oli se "järkevin" vaihtoehto. Onko hyviä vinkkejä tikkaiksi kun sellaiset noista uupuu?

  VastaaPoista
 15. Meillä just samanlainen kerros sänky systeemi ja ostettiin ihan huonekaluliikkeestä patjat uutena! Ovat niin ihanat sängyt etten luovu niistä pitkään aikaan! Ja onhan ne viel käytössäkin meillä! Antasin itsekkin sulle lapset hoitoon jos asuttas lähempänä!

  VastaaPoista
 16. Hih, meillä on möksällä samainen kerrossänky, miehen ja veljensä vanha :) täytyis tuoda se sieltä pois kun tarvittais sitä kotona :)

  VastaaPoista
 17. Keravalta löytyy Keravan muovi ja lelu, missä myös leikataan haluttuun kokoon patjoja. Niihin saa myös erilaisia suojia. Eivät ole kauhean kalliita, meillä hankittiin sieltä kerrossänkyyn patjat.

  VastaaPoista
 18. Minnariitta: Onneksi nämä saa olla meillä pitkään lainassa! Periaatteessa saisimem samasta paikasta toisenkin kerrossängyn lainaksi, ihan samannäköisen, mutta haetaan tuonne vielä lyhyempää, sellaista päiväkotikerrossänkyä.

  Heidi: Nämä on aika nostalgiset sängyt :)) ja sopii hyvin vanhaan taloon.

  Annemari: Toivottavasti vähän lähempää löytyy kohtuuhintaiset patjat. Toisaalta Kerava olisi siinä matkalla Ikeaan.

  VastaaPoista
 19. Hei,
  kommentti aiempaan epäisänmaallisuus -pohdintaasi. Entäs kun suomalainen ei tykkään saunomisesta? Tässä yksi sellainen kummallisuus. Maanpetturiksi itsensä tuntee...etenkin kun rakenteilla olevaan kotiimme tulee aivan mini sauna. Voi sitä ihmetyksen määrää! ;)

  VastaaPoista
 20. Anonyymi: No ei siitäkään kaikki voi tykätä :))
  Itse olen ihan himosaunoja, yleensä saunotaan 3-5 kertaa viikossa omassa pihasaunassa. Mutta se onkin ihan eri paikka kuin sähkösaunat!

  VastaaPoista
 21. Voi vitsit miten kaunis huone!

  Mäkin antaisin omani sinulle hoitoon koska vaan:)

  Arvostan, kovasti!

  VastaaPoista
 22. Ihmettelen jos superloonia ei muka mistään löydy josta saa helpolla saksilla leikattua patjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän superlonia myydään vaikka missä, mutta laiskana halusin valmiit patjat valmiilla suojapussilla. Ikeasta ne löytyi, ja hyvin edullisesti :)

   Poista
 23. Hei! Onko kerrossänky teillä vielä käytössä vai joutaisiko se jo kiertoon ;) meillä olisi tarvetta. Kiitos. Ota toki yhteyttä tarja.kilpio@gmail.com

  VastaaPoista
 24. "...ilmaiseksi saatu sängy on rumuudessaan ihan omaa luokkaansa."
  Hauska yksityiskohta näistä sängyistä: Lienevät saman valmistajan tuotantoa ja tuota vanhempaa saa taas uus-tuotantona: http://www.byniemi.fi/verkkokauppa/fin/retro-13
  t, mikko

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)