torstai 25. elokuuta 2011

Legot on kehittävä lelu.

Kaikki lukijat olette varmaan kuulleet Legojen kehittävyydestä, siitä miten mielikuvitus rikastuu ja ainut raja niiden rakentamisessa on se mielikuvitus. Kehittävät sorminäppäryyttä ja hahmotuskykyä.

Ihan tätä rikastumista ja näppäryyttä en olisi osannut odottaa, mutta tulihan koettua.

Eilen kuopus 5v. rakenteli jokapäiväiseen tapaansa legoilla. Pyysi välillä saksia ja taas meno jatkui. Meillähän sakset saa aina kun niitä tarvitsee. Ennen olivat kuopuksen ulottuvilla ihan vapaasti, mutta hoitolasten takia nostettiin ylemmäksi. Siinä poika aikansa työskenteli ja sitten äiti pääsi katsomaan lopputulosta.

Ja kappas, tässä se on:
 Poika oli näppärästi väsännyt pätkä lankaa ja sakset apunaan legoista rosvoille hirsipuun. Osasipa tehdä vielä solmutkin ryökäleiden kaulaan, tuskin jäi henkiin kumpikaan.
Ei meillä ihan aina ole näin rajut jutut. Kuopus vaan tietää jo elämästä kaikenlaista kun on elänyt kahden veljen ja yhden siskon alaisuudessa. Ja on erittäin kiinnostunut merirosvoista ja heidän tavoistaan. Tai siitä miten rosvoja ennen kohdeltiin. Minä olen ollut aina sitä meiltä, että lapsille kerrotaan totuus. Ei nyt ehkä niitä inhempia yksityiskohtia, mutta pääosin ollaan rehellisiä lapsen ikä muistaen. Ei lapset siitä rikki mene.
Joten meillä 5-vuotias osaa tehdä hirsipuun. Ja kuuntelee tällä hetkellä iltasadukseen tarinaa Ali Babasta ja 40 ryöväristä. On poikien toivesatu aina vain uudestaan julmuudestaan huolimatta. Vetoaa ehkä testosteroneihin enemmän kuin Prinsessa Ruusunen.

p.s. Muistakaahan arvonta tuossa alempana!

9 kommenttia:

 1. :D voi ei, mikä rakennelma.:)

  VastaaPoista
 2. Tämä ei nyt liity yhtään aiheeseen. Mutta kysysin onko perhepäivähoitajalla joku "raja", montako lasta saa olla esim. alle 3 vuotiasta? Ja kysynpä sulta (ei oo pakko vastata:)) ottasitko hoitoon 3v, kaksi 2v ja 1 vuotiaan lapsen? (hoito ois lasten kodissa ja lapset kahdesta perheestä)

  VastaaPoista
 3. Huippu 5v!! Täällä kans legot on kova sana.

  VastaaPoista
 4. Irmastiina: :D

  Janita: Niin oli täälläkin! Taitaa olla äidillään kiero huumorintaju.

  Helmi: Tarina ei kerro mistä rakennelma juonsi juurensa, harmi :D

  Anonyymi: Ei ole olemassa ikärajoja, ainoastaan se, että yhdellä hoitajalla saa olla enintään 4 lasta. Se on ihan hoitajasta kiinni ottaako monta pientä. Toisaalta monta pientä on parempi kuin kolme pientä ja yksi iso. Tällöin iso saattaa turhautua pienten kanssa kun perushoitoon menee paljon aikaa. Toisaalta monta pientä voi olla haastavaa jos kaikki pitää vielä kovin auttaa ja syöttää. Minusta jokainen ratkaisee asian itse. Minulle olisi tuossa tapauksessa suurin kynnys mennä hoitamaan lasten kotiin. Mieluummin omissa nurkissa :))

  inkku: Legot on kyllä ihan parhaita leluja. Onenksi niitä on tullut hankittua paljon, kuopus rakastaa joka palaa :)

  VastaaPoista
 5. Hienosti rakennettu, vaikka vähän karmaiseva aihevalinta.

  VastaaPoista
 6. Legot on pop! Mun pojallani on jopa mun vanhoja legoja käytössään. Itse katsoin isomman kuvan esittävän nosturia... kunnet huomasin legoukkeleiden pallopäät :)

  VastaaPoista
 7. Pojat on mainioita. Kerrassan loistava hirsipuu. Kiitos kun laitoit kuvan :)

  Aikamoinen katras olisi tuo anonyymin kysymä lapsilauma :). Mä luulen kanssa et niiden kanssa saattai olla helpompaa kuin tosiaan sen yhden isomman ja sit pienten.
  Mäkään en jaksais olla muiden kodissa hoitamassa lapsia. Omassa kodissa osaa tehdä asioita helpommin kuin muualla.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)