sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kuinka monta puusohvaa ihminen (nainen) tarvitsee?

Mielestäni ei kovin montaa. Yksikin on hyvä, kaksi luksusta ja kolme jo ihan mieletöntä. Neljännestä ei parane edes haaveilla. Sitä unelmieni uusrenesanssisohvaa koukeroineen ja tappeineen en ole saanut, mutta nyt omistan kolme puusovaa.

Se ensimmäinen, Arvilan oma sohva on päivittäisessä käytössä tuvassa. Tässä kuvassa sohva siinä kuosissa missä se oli tänne jäänyt. Rumista maaleista huolimatta otettiin heti käyttöön.
 Tuvan remontin yhteydessä sohva sai värikseen suklaan ruskean. Miellyttää silmää edelleen ja hyvin tuossa ruoka maittaa.
 Toinen sohva on tämä kaksi vuotta sitten meille ostettu oranssi hirvitys. Kunnostaminen on ollut työn alla jo pitkään. Viime vuonna sain sentään entisöintikurssilla hiottua tuon yläkoristeen puhtaaksi. Kesän aikan piti putsata loppuosa sohvasta mutta niin se vain jäi. Ehkä sitten ensi kesänä ne loput jos aikaa on.
 Kolmannen sohvan sain ystävältä tällä viikolla. Tämä ei kuulemma mahdu hänen taloonsa joten se tarvitsi uuden paikan. Kysyi huolinko minä, ja enhän minä osannut sanoa ei. Niin vihreä kaunotar muutti toistaiseksi navetan ylisille. Sohvaan on olemassa  levityspala, mutta ei kansilevyä. Vihreä maali on alkuperäinen ja täysin kunnossa, sohva ei kaipaa kuin kunnon pesua oltuaan vuosikymmenet vanhan talon vintillä.
 Olemukseltaan vihreä sohva muistuttaa tuvan ruskeaa sohvaa, todennäköisesti ovat samoilta ajoilta kotoisin. Tätä vihreää himoitsen saada saliin koska oranssi ei ole kunnossa. Sille olisi jopa tilaakin pienellä nojatuolin paikan muutoksella. Vihreä väri ei tosin ihan käy salin väreihin, mutta alkuperäiskuntoista sohvaa ei käynee maalaaminen. Etenkään kun maali on vielä ihan kaunis ja kunnossa.
Samaiselta ystävältä tuli lahjaksi eräs toinenkin huonekalu, sen sai kummipoikansa ihan ikiomaksi. Siitä kerron kunhan saadaan apumieheksi pari riuskaa miestä kantamaan möhkäle sisään taloon. Paikka on jo olemassa.
---

Ensi viikko tulee olemaan työntäyteinen. Maanantaina alkaa kuopuksen päiväkerho, tiistaina peruskoululaisten koulut. Myös vanhin pojista alkaa kulkea taksilla yläkouluun menon takia, sinne kun on matkaa n. 20 kilometriä, voi sitä aikataulujen määrää jääkaapin kyljessä. Ja ensimmäistä kertaa täällä kylällä asuessamme, perheestämme ei ole yhtään lasta kyläkoulussa. Ihan outoa. Ja jotta viikko ei ihan helpolla sujuisi, on minulla luvassa 11 tunnin työpäiviä koko viikon. Ne kyllä jaksaa kun tietää että niin pitkillä päivillä on ansaittu johonkin kohtaan kaksi vapaapäivää. Jospa saisi vähän lomaa syyslomaviikolle. Turvallista koulutietä kaikille ensi viikolla koulunsa aloittaville!

20 kommenttia:

 1. Hei!
  Puusohvia ei voi koskaan olla liikaa!!! Meillä on neljä joista kaksi lasten sänkyinä. Lisää ottaisin koska vaan!

  VastaaPoista
 2. Täällä ei oo ainuttakaan puusohvaa. Haaveissa kylläkin. Paikkaa ei tosin edes olisi. Jatkan haaveilua ja nikottelen hetkenä kun sellainen tulisi vastaan.

  Siellä on kyllä karehdittava repertuaari moisia :)

  VastaaPoista
 3. Juuri samanmoisen sohvan (alin) kunnostin mökin aittaan! Hyvin siinä nuorinta poikaa nukutti tänäkin kesänä. Siinäkään ei ollut kantta, täytyi se hankkia itse:)

  VastaaPoista
 4. Meillä on ihan just samanlainen puusohva kuin tuo alimman kuvan :) Me tehtiin vaan päätös että sohva saa lähteä vähäksi aikaa vintille lepäämään kun vaihdettiin vähän keittiön järjestystä eikä se oikein sovi tänne enää. Aiemminkin vei ihan tuhottomasti tilaa...Ehkä jos joskus tehdään keittiöremppa niin suunnitellaan keittiö vähän erilaiseksi ja otetaan sohva takaisin :)

  VastaaPoista
 5. Tuo alin on kaikkein hienoin. Värikin on aivan ihana.

  VastaaPoista
 6. Ihanat sohvat! Meiltäkin löytyy 3 puusohvaa, tosin vain yksi on tällä hetkellä käytössä ja sekin pitäisi verhoilla uudestaan. En minäkään osaisi kieltäytyä, jos joku tarjoaisi ihanaa sohvaa :) Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Ihanat puusohvat...kaikki...kateellisena täällä niitä ihailen...☺☺

  VastaaPoista
 8. Ihanat sohvat! En omista yhtään puusohvaa, mutta nyt haaveilen sellaisesta mökille. Se tulisi tupaan meidän vanhempien nukkumapaikaksi. Tuo oranssi on malliltaan ihana...kun sellaisen saisi valkoisena, niin se passais perfecto mun suunnitelmiin :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä nuo puusohvat on vähän kuin kodittomat lapset, että eihän niitä voi heittelekään jättää. Jos kerran tilaa löytyy, niitä voisi olla vaikka joka huoneessa.

  Etukäteen tuonsorttiset aikataulut hirvittää jo senkin takia, että ne ei anna kovin paljon joustoa millekään ylimääräiselle äkkilähdölle.
  Toivotaan, että selvitään tästä viikosta...

  VastaaPoista
 10. Kolme puusohvaa löytyy täältäkin (ja yksi uudehko, jota ei lasketa). Yksi odottaa käsittelyä navetalla. Saas nähdä milloin innostuu :) Tuo oranssi on ihanan mallinen!

  VastaaPoista
 11. Meiltä löytyy kotoa kaksi puusohvaa ja kolmannesta haaveilen:)))

  VastaaPoista
 12. Mummoni mökillä oli tuo ylimmäisen kuvan sohva sammalenvihreänä. Olen aina haaveillut saavani sen omaan kotiini! Ihania aarteita sinulla ja vieläpä tilaa niille!

  VastaaPoista
 13. Meinsin sanoa ett hei onhan sulla neljäs puusohva tuos ylhäällä pikku kuvassa, mut sit ku klikkasin ...lamppu sytty et juu se olikin sen nukkekodin..

  Leila

  VastaaPoista
 14. Huh, ihania sohvia!!! Ottaisin minäkin mielelläni pari lisää. Yksi on, joka juuri tänään vaihtaa värinsä harmaasta sävytetyksi valkoiseksi..

  Ihana tuo suklaanruskea! Meille tulee sen väriset pönttöuunit, kai.

  VastaaPoista
 15. Oih! Mulle kelpais toi oranssi tuollaisenaan :)
  Olen räikeä ihminen näemmä...

  VastaaPoista
 16. Mä olen aina haaveillut, että tekisin tuollaisesta sohvasta sängyn päädyn. Tuosta oranssista tulisi kyllä hieno siinät arkoituksessa!

  VastaaPoista
 17. Jos sohvia olisi monta, niin sängynpääty olisi kyllä ihana!

  VastaaPoista
 18. Hei! Osaatko sanoa kuinka vanha tuo suklaanruskeaksi maalattu puusohva on? Saatiin nimittäin just perinnönjaossa samallainen ja haluaisin tietää sen iän. :-)

  VastaaPoista
 19. Hei! Osaatko sanoa kuinka vanha tuo suklaanruskeaksi maalattu puusohva on? Saatiin nimittäin just perinnönjaossa samallainen ja haluaisin tietää sen iän. :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)