perjantai 15. heinäkuuta 2011

Sinistä ja keltaista

Vaikka väreistä tykkäänkin, en ole ihan täysin räikeiden värien ystävä, tai kyllä ne silmää miellyttää, mutta en oikein osaa käyttää niitä. Sisällä talossa ei tulisi mitään kirkkaan keltaoranssin ja sinisen liitosta, liian räiskyvää enkö saisi yhdistelmästä ikinä tasapainoista. Mutta pihalla väriyhdistelmä on kaunis. Erityisen kaunis se on navetan vanhan ikkunapokan äärellä. Kehäkukat on jo muutaman vuoden olleet omaa tuotantoa, niitä riittää jaettavaksi asti. Viime kesän saldo oli 4 litraa siemeniä. Ruiskukka on blogituttavalta saatuja siemeniä.
Eka lomaviikko alkaa olla takana ja olo on että harakoille meni. Toki asiassa on vaikuttanut se, että mies on vasta puolittain lomalla ja siskontyttöni oli meillä koko viikon. Omat lapset vielä jättää hunnongolle, mutta muita ei. Lasten kanssa sentään käytiin mustikassa, mansikkapellolla, kanavalla ja uimarannalla.
Kotona ei olla tehty sitten yhtään mitään. Piti kitkeä mansikkamaa, tehdä yksi kukkapenkki uusiksi, kitkeä muut, piti koluta leikkihuone läpi, piti sitä ja tuota.
Vaan hyvä näin, lomalla ei tarvitse suorittaa enkö ota stressiä vaikka mitään en tekisi.
Huomenna aion keskittyä lähinnä hernemaan tyhjentämisen omaan suuhun. Siinä välissä voisi lukaista vaikka jonkun kirjan. Ja ne lapset, olkoot hunningoilla.

17 kommenttia:

 1. Nättejä kukkia ja hieno asetelma tuon ikkunapokan kanssa <3 Ihanat myös nuo aiemmin postaamasi talomaalit, tosi hyvän väriset! Maalit on tosi kalliita, juu. Itse ostin tänään 1 litran kalustemaalipurkin maalatakseni nukensängyn. Maksoi 24 e!!! Uuden sängyn olis varmaan saanut halvemmalla...

  VastaaPoista
 2. Kaunista maalaisromantiikkaa ♥

  VastaaPoista
 3. Olisiko sinulla postittaa hieman noita siemeniä? Molemmista kukista? Voisin vaikka vaihtaa johonkin, esimerkiksi koruun?

  VastaaPoista
 4. Ulos ja teidän miljööseen sopivat nuo kukkaset ihanasti! Raikasta ja kesäistä! :)

  Hunningollista elämää sinne! ;)

  VastaaPoista
 5. Emonen: Niin on :) ennen inhosin kehäkukkaa, mutta keski-ikä tekee kummia temppuja :DD

  Marsa: Samaanongelmana olen törmännyt. Monesta kalusteesta saisi maalilla kivan, mutta maali maksaa niin ettei ole mitään järkeä.

  Kikka: :))

  Leena: Voin postittaa jos siemeniä vaan tulee. Viimevuotiset on kaikki istutettu ja jaettu eteenpäin. Ruiskaunokista en ole ennen keräillyt siemeniä mutta tarkoitus olisi kokeilla. Tykkään olla tuollaisten kanssa omavarainen. Kehäkukan kanssa se ainakin onnistuu :)

  VastaaPoista
 6. Ruusa: Kiitos, hunningolle siis :))

  VastaaPoista
 7. Lomalle tulee asetettua aina kovasti paineita ja tehtävää. Viisautta onkin ottaa lungisti ja taitaa hyvällä omallatunnolla lepäilyn taito :-)
  Ihanat kukkaset, minunkaan ei tarvinnut kylvää ruis- ja kehäkukkia kasvimaalleni kuin ensimmäisenä kesänä, sen jälkeen niitä on aina riittänyt!

  VastaaPoista
 8. Saila: Sittenhän ilman muuta kokeilen kerätä myös ruiskukan siemeniä, olisi mukava saada niihinkin oma kanta. Lomalle tuppaa kasaamaan kaikenlaista puuhaa eikä mikään vuosi opi että aika on rajallista silloinkin.

  Nina :)

  VastaaPoista
 9. Missä vaiheessa keräät siemenet ja missä säilytät talven? Tarviiko kylmäkäsittelyn?

  VastaaPoista
 10. Anne-Mari - tytär kertoi äsken mummolasta, että ne Cittarista hamstraamani siemenet olivat itäneet tosi surkeasti tai ei ollenkaan!
  Tuliko sinulle ikäviä yllätyksiä porkkanapenkkiin, kun puolen metrin matkalla ei kasvakaan mitään...
  Tulevana syksynä saa jäädä siemenet kauppiaan riesaksi, en kyllä korjaa niitä talteen.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Kerään simenenet kun siemenkodat ovat kuivia, mieluiten pitää säänkin olla kuiva. Kuivatan niitä vielä lasikuistilla auringossa ja laitan säilöön vanhoihin kirjekuoriin. Talven yli siemenet säilyy eteisen kaapissa joka käväisee talvista riippuen eenemmän ja vähemmän pakkasen puolella. Muuta käsittelyä en siemenille tee. Kehäkukka itää joka vuosi myös maahan jääneistä siemenistä.

  Sirkku: Minulla iti aika hyvin. No oli tietysti myös epäonnistumisiakin, lähinnä kukkapuolella. Porkkanauha lähti ensin muka huonosti, mutta lopulta kasvaa todella hyvin. Kasteltiin se penkissä ihan litimäräksi ennen peittämistä, iti hitaammin kuin "tavalliset" siemenet. Nyt on saatu jo maistiaisiakin :)

  Irmastiina: Kiitos :)

  VastaaPoista
 12. Ihana kuva!

  Nautinnollista loman jatkoa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)