keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Tykkää, ei tykkää, tykkää, ei tykkää...

Niin, kerrottakoot se nyt näin julkisestikin etten pidä mökkeilystä. Ehkä sain kiintiöni täyteen lapsuudessa, tai sitten jotain muuta, mutta minkäänlainen mökkeily ei minua kiinnosta. Oli mökki sitten kuin omakotitalo tai täysin alkeellinen, niin puoli päivää riittää ja sitten alkaa ahdistus nostaa päätään ja kotiin on päästävä.

Lasten kannalta olisi ihan mukava siellä mökillä viihtyä. Etenkin kun olisi mökkejä ihan valittavaksi asti joilla käydä, yksinkertaisesta luksukseen. Sen verran olen ajatellut joustaa mökittömyydessäni, että veneen voisimme hommata tänne kotiimme. Sille on olemassa tilan vesioikeuksien myötä paikka ja nyt on hankittuna perämoottorikin. Jos ottaisi tavaksi käydä veneilemässä kerran kesässä. Tykkäiskö edes siitä?

Onneksi pojat on toista maata, mökit ja veneet on aina top kympissä.

 Asiassa on tietysti sekin puoli, että asumme maalla. Pihamme ja paikkamme on kuin kesämökki, vain rantaa ei ole. On pihasauna jossa peseydytään ilman suihkua, on aittaa ja ja kaikkea muuta. Ehkä kerrostalossa asuvana kaipaisi jotain puuhastelupaikkaa ja kesämökki sopisi luontaisesti siihen yhtälöön.
 En tiedä onko teillä muilla tätä niin epäisänmaallista "ongelmaa"? Tai saako näin Suomen suvessa edes sanoa ettei viihdy kesämökillä.  Tämä kun vielä on asia johon keski-ikään ehtiminen ei ole tuonut muutosta.
On tässä yksi positiivinenkin puoli, mies viihtyy mökeillä ihan yhtä vähän, ellei jopa vielä vähemmän.

14 kommenttia:

 1. Hep ja täällä nousee käsi ylös!!

  Mökkeily on aivan yliarvostettua. Olen ehdottomasti city-kesän kannattaja.
  Karmivin tapa ikuna viettää kesä olisi "nostalginen ulkohuussi ja käsitiski". Siihen päälle lauma hyttysiä ja paarmoja niin homma hipoisi toivelomaa, kaikkea mitä kesältäni haluaisin :)

  VastaaPoista
 2. No mutta sehän sattui, kun olette miehen kanssa samoilla linjoilla. Ehdin jo miettiä, onko teillä kenties keskustelua aiheesta, se voi olla vaikeaa jos toiselle asia on suurikin unelma.
  Mitä ihmettä sitä mökillä tekee kun asuu valmiiksi maalla??! Siellä pitäisi hoitaa tonttia, ja sitten kun tulee kotiin olisi taas ruohonleikkuu ja kasvimaan kitkentä edessä. Ihan kauhea stressi! Mielestäni mökki kuuluukin kaupungeissa asuville, jotka kaipaavat sitä puuhastelua ja omaa tonttia ja elämää luonnon keskellä. Maallahan teillä on se kaikki jo!
  Ja jos venepaikkakin on, sitä parempi. Ei kai koko perheen ole pakko ängetä siihen veneeseen, menisivät miehet niin sinä voisit viettää laatuaikaa kotona.

  VastaaPoista
 3. Asun kerrostalossa, joten kaipaan kyllä mökille. En nyt käsitiskin ja ulkohuussin vuoksi, vaan luonnon! Sinä taas asut kuin mökkimaisemissa, joten mitäs sitä sitten mökillä. Kukin viettäköön kesänsä siten kuin parhaimmalta tuntuu, eikö vain?

  VastaaPoista
 4. Mä viihtysin mökillä jos se olis oma ja saisin ihan rauhassa puuhastella mitä ikinä huvittas.

  Sitä ihanuutta ei ole omasta takaa, sitä paitsi kotonakin riittää puuhasteltavaa.

  VastaaPoista
 5. nanna: Mulle kävisi sellainen city-yksiö mökiksi! Pitäisiköhän alkaa harkita jotain asuntovaihtoa...

  Saila: Juuri niin, tässä on luonto just niin lähellä kuin pitää ollakin, ainut puuttuva elementti on se vesi ja sekin on silti hyvin lähellä. Suomessa se mökkeily on vaan niin must, että joskus tuntuu että ollaan tykkäämättömyyden kanssa ihan yksin. Miehet veneeseen on hyvä idea!

  Intianminttu: Kukin tyylillään juu, lapsena minä olin kaiket viikonloput ja kesät mökillä eikä siitä ole jäänyt huonoja muistoja, päinvastoin. Nyt aikuisena homma ei vaan iske.

  Sanna: Osin on kyse tuostakin, kun ne mökit ei ole omia. Omassa olisi ihan eri mielellä. Vaan tämän talon kanssa ei kyllä aika riittäisi mihinkään mökkeilyyn.

  VastaaPoista
 6. Kuule olen huomannut ihan saman kun muutimme tänne maalle. Meilläkin olisi miehen isän mökki missä voisimme käydä milloin vain, mutta kun ei huvita...kotona viihdytään niin hyvin:)

  VastaaPoista
 7. Minä en ole koskaan tajunnut sitä, miksi niin monilla maalla asuvilla ihmisillä on kesämökit. Ja sitten taas en tajua, miten kaupungissa asuva voisi elää ilman kesämökkiä - edes pientä siirtolapuutarhapalstaa.

  Kesämökit yleisesti ottaen ovat talojen tuhlausta, minun mielestäni. Muutaman viikon ajan niissä asutaan ja muuten ne seisovat tyhjänpanttina kauniilla rantatonteillaan.

  VastaaPoista
 8. Ennen kerrostalossa asuessa mökki olis ollut kiva, kun ei ollut siihen aikaan edes parveketta. Nyt kun asun maalla, ei mökille ole mitään halua. Lappiin on ainainen vimma lähteä, mutta sielläkin tekis mieli vaeltaa eikä istuksia mökissä.

  VastaaPoista
 9. Minäkään en ole innokas mökkeilijä. Muutama päivä menee, mutta ajatus siitä, että pitäisi viikkotolkulla olla mökillä suorastaan puistattaa.

  Itse olen lomalla mielelläni ihan kotona ja retkeilen lähiympäristössä. Ja vielä mieluummiin jossain kivassa paikassa hyvässä hotellissa täysihoidossa :)

  Mökkeilyssä raskainta on se talouden pakkaaminen, purkaminen ja taas pakkaaminen. Se ei vaan ole mua varten. Pojat tykkäävät käydä mökillä (aina nopeasti hekin kyllästyvät), joten vietämme muutamia päiviä kesässä mökillä.

  Meilläkään mies ei ole innokas mökkeilijä, joten voidaan hyvin viettää kesää Helsingissä. Jotkut kauhistelevat tätä valintaa, mutta meille se sopii. On oma piha, oma koti ja uimaranta lähellä. Jos ei viitsi kokata, niin muutamassa minuutissa ollaan paikallisessa tai Stockkan valmisruokatiskillä :)

  VastaaPoista
 10. Heipparallaa!

  Ennen ajattelin että kesämökki olisi mukava. Mieluiten sellainen jos vedet liikkuu kantamalla jne.

  Mutta nyt, kun on tätä pientä askaretta tässä maatilan töissä koko kesän (ja talven) en todellakaan kaipaa mitään mökkiä. Korkeintaan joku rantasauna olisi ok.


  Olen sinun kanssasi samoilla linjoilla tuosta City-kesämökistä! Haluaisin yksiön tai pienen kaksion vaikka Lahden keskustasta. Ja nimenomaan keskustasta, jotta olisi kävelymatka kaupungin rientoihin. Enää puuttuu "muutama" euro, jotta "mökin" saisi hommattua.

  Nykyään vähäiset lomani haluan tosiaan viettää hotellissa tai sitten äitini täyshoitolassa.

  Terkkuja!

  VastaaPoista
 11. MaMMeli: Semmosia kotirottia ollaan täälläkin :)

  Susanna: Taidamme lukeutua tällä kylällä niihin harvoihin jolla ei ole kesämökkiä. Sitten toisaalta kyläsä on pilvin pimein mökkejä joilla käydään kääntymässä kerran vuodessa. En oikein ymmärrä sellaisten paikkojen ylläpitoa.

  Sissi: Minua ei kiehdo edes Lappi. Talvella olen käynyt siellä pari kertaa ja kesäksi en ole osannut edes kaivata. Olen kyllä kuullut että se voi viedä mukanaan :)

  Rva Kepponen: Luulen että se pakkaaminen ja purkaminen on yksi miksi en siitä mökkielämästä tykkää.

  VastaaPoista
 12. Outi: Minullekin riittäisi Lahden keskusta, mutta tosiaan puuttuu se muutama euro :D Ja luulen että teinit valloittaisi sen kämpän hyvin nopeasti!

  VastaaPoista
 13. Minä en pidä mökkeilystä. Ahdistun alta aikayksikön, kun muut osaavat touhuta ja minulla ei ole mitään tekemistä, joka olisi itselleni luontevaa (ehkä tässä on suurin ongelma se, että mökit ovat muiden ihmisten, eikä omiani). Toisekseen vihaan itikoita, enkä vielä ole päässyt mökille, jossa niitä ei olisi!

  Oma maa on sen asteinen työleiri, ettei mekään omaa mökkiä tarvita. Sen sijaan haaveilen hyvin pelkistetystä ja avoimesta kerrostalokämpästä, jossa saisi vain olla ja pysähtyä.

  VastaaPoista
 14. Itse asiassa kesämökit on kyllä ekologisesti ajatellen yksi järjettömimpiä asioita...Ainakin jatkuvalämmitteiset ja sellaiset, jotka sijaitsevat hyvin kaukana!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)