tiistai 12. heinäkuuta 2011

Operaatio Kastepilvi

Jos jostain asiassa olemme tämän remonttitaipaleen aikana olleet varmoja, niin se on talon ulkomaalin väri.
Laajennusosassa se näytti jo parhaalta mahdolliselta, mutta nyt kun maalia on saatu sudittua itse taloonkin, ei tyytyväisempi voisi olla.

Maalaus eli Operaatio Kastepilvi on käynnistetty!Maalina Uulan petrooliöljymaali. Vaaleampi siniharmaan sävy nimeltään Kaste, tummempi nimeltään pilvi. Koristeosien maalauksesta käytiin pientä keskustelua ja päädyimme tulokseen, että ne maalataan tummemmalla. Mies tosin on sitä mieltä että talosta tulee näin piparkakkutalo, mutta minä taas hymisen tyytyväisyydestä. Talo on ollut jo aikoinaan näin maalattu.

Maalaaminen ei olekaan mitään tyhjän kukkaron hommaa. Tänään haettiin Terrasta 10l ja 3l pöntöt maalia ja rahaa paloi parisataa euroa. Eikä tuolla määrällä kovin pitkälle pötkitä. Laskimme että vaalean harmaata maalia kuluu ainakin se 8 pönttöä, à 150e pönttö. Seuraava maalus saa luvan olla vasta seuraavan sukupolven aikana.

18 kommenttia:

 1. Kylläs tulee hieno! Eikä yhtään liian piparinen, tuolta sen pitääkin näyttää.

  VastaaPoista
 2. Kauniit ja rauhalliset värit olette taloon valinneet.

  Eikä kyllä yhtään piparkakku, terveisiä vaan isännälle!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana!!! Todellakin nappivalinta!

  Joo, ei oo halpaa lystiä maalaaminen, jos pinnat on isoja, terveisin katonmaalaajat... ;)

  VastaaPoista
 4. Nyt jo näyttää hienolta! Meillä myös maalausurakka yli puolenvälin ja kyllä se lompsaa keventää..

  VastaaPoista
 5. Ruusa: Niin minustakin, ei voisi näyttää miltään muulta.

  Kikka: täytyy kertoa :D

  Ruusa: Se katon maalaaminen on edessä sitten joskus...

  Anis: Voi kun oltaisiin jo yli puolenvälin. Noita räystäiden alusia on hidas maalata vaikka on henkilönosturi apuna. Suoraa seinää kun pääsee maalaamaan, niin siten edetään nopeasti!

  VastaaPoista
 6. Kylläpä näyttää hyvältä!!
  Huokailin juuri viikonlopulla, että maalien hinnat on nousseet hirveästi, kun taas hintoja markka-aikana muistelee... Hyviä maalauksia!

  VastaaPoista
 7. Kaunis tulee talosta. Minusta seinää tummemmat nurkkalaudat ovat m,elkeinpä aina se paras vaihtoehto. Kyllä niitä valkoisia nurkkia Suomessa riittää!

  Meinasi tulla hiki, kun aloin miettiä noita maalien hintoja omallekin kohdalle.

  VastaaPoista
 8. Tykkän tosissani teidän värivalinnasta ja totta tosiaan, se alkuperäinen on aika usein juuri se oikea. Yhdyn samaan maalin kalleudesta kailottavaan marmattajien joukkoon. Mulla tuli maalausurakkaan tauko juuri kyseisen asian takia. -On välillä käytävä tienaamassa, että saa rahaa ulkomaaliin ja urakan taas käyntiin!

  VastaaPoista
 9. Hienosti väri sopii teidän ihanaan taloonne!

  VastaaPoista
 10. Hyvät valinnat olette tehneet. Eihän se halpaa lystiä ole, mutta eipä sitä onneksi tarvitse tehä joka vuosikymmen :)
  Meilläki on tässä lähivuosina tarkoitus maalata tämä keltainen (kermankeltaista himpun tummempi) talo siniharmaaksi ja valkoisin koristelaudoin :) Onneksi maalipinta on vielä siisti nyt, niin ei ole kiirusta.

  VastaaPoista
 11. Talosta tulee tosi kaunis! Tuo tumma väri on se tarvittava piste i:iin päälle, upea! Sano miehellesi että talosta tulee viimeistellyn näköinen, ei piparinen:)

  VastaaPoista
 12. Ai että tulee kaunis! Meillä on Virtasen petrooliölymaalia, ainakin sitä on kehuttu, saas nähdä miten kestää.

  VastaaPoista
 13. Hyvä Mieli: Onnekisi en enää muista niitä hintoja. Sen kyllä muistan ettei edellisen talon maalaaminen näin paljoa maksanut! Onhan siitä tosin jo aikaa :)

  Susanna: Valkoisia nurkkia on ihan riittävästi täälläkin kylällä, nyt tulee herkullisen poikkeava väri kaltaisten ja punaisten talojen rinnalle.

  Karhin koulu: Meillä ostellaan aina tuo kaksi pönttöä kerralla ja katsotaan kuinka pitkälle sillä pärjätään. Minä kun olen vielä heinäkuun ilman palkkaa.

  Irmastiina: Kiitos

  Kassukka: Se on tavoite, ei uutta maalausta pariin vuosikymmeneen.

  Tarleena: Samaa mieltä olen, antaa viimeistellyn silauksen. Alkaa jo mieskin olla samaa mieltä kun on enemmän saatu maalattua ja alkaa hahmottua miltä talo tulee näyttämään.

  Mari: Kiitos. Ei ole meilläkään mitään kokemusta petrooliöljymaaleista. Valittiin se koska ei peittää kertamaalauksella. Pellavaöljymaali olisi vaatinut kaksi kertaa ja pitkän kuivumisajan väliin.

  VastaaPoista
 14. Ihana kokonaisuus! Meillä kilpailutettiin maalit juuri ja Uula oli sieltä kalliimmasta päästä. Porvoolainen Kymin Palokärki oli edullisin - pari kymppiä per pönttö halvempi kuin tuo teidän hinta. Meillä valittiin pellavaöjymaali (Museovirasto edellytti), mutta kyllä juuri tuo valittu maali kuivuu kahdessa vuorokaudessa - testattiin itse kun ei uskottu valmistajaa, mutta niin se vaan kuivui. Lin olisi vaatinut reilusti yli viikon kuivua, testattiin sekin. Menekki on meidän urakassa 10 x kymppipöniköitä vaniljan keltaista ja 2 x kymppipönikkää sitä valkoista. Alkuperäisiin sävyihin päädyttiin, mutta nykyinen poiskaavittava muovimaali onkin ruma vihertävän sinappiseen vivahtava keltainen - uusi on raikkaan kepeän "tsehovilainen".
  Onkos teillä kokemusta Speedheaterin käytöstä maalinpoistoon julkisivusta? Meillä on Speedari vielä myyntipaketissa kun enemmistö remppatiimistä ei uskalla sitä käyttää.
  Ja kaaputus jatkuu... Mutta onneksi kohta päästään maalaamaan ekaa isoa seinää. Valmiista jäljestä saa voimaa jatkaa!

  VastaaPoista
 15. Maltze: Meidän oli oikeastaan pakko valita Uula koska sitä saa suoraan rautakaupasta pöntön kerrallaan, siksi värikin on suoraan listaväri vaikka itse oisin tykönnyt vähän sotkotella omia sävyjä. Kilpailuttaminen olisi varmana kannattanut jos olisimme ostaneet koko maalisatsin kerralla.
  Speedheeterista ei ole kokemusta, edessä on vielä 10 pikkuruutuutuisen lasikuistin ikkunan kunnostusta ja siihen kyseistä konetta kaipailisin. Niissä on niin upeat vanhat lasit että niitä ei tohtisi heti rikkoa.

  Ei muuta kuin kaaputusiloa :))

  VastaaPoista
 16. Silmiä hivelee nuo värit. Näyttää hyvältä jo nyt.

  VastaaPoista
 17. Tosi tyylikäs väriyhdistelmä kyllä! Punamultamaali tulee onneksi hieman halvemmaksi....

  VastaaPoista
 18. Sirkku: Kiitos!

  Leena: Punamultaa aion läträtä urakalla piharakennusten seiniin, sitten ei säästellä :))

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)