torstai 18. helmikuuta 2010

Nämä mulle ja heti!

Heitin aamulla kirpparimyynnin jämät kierrätyskeskukseen. Samalla piti tietenkin kiertää paikka läpi. Myyntiin oli tullut näin ihana kahvikalusto. Vaikka oli vain neljälle hengelle, nappasin silti sen mukaani.Väri on kuvissa vaaleansininen, mutta luonnossa hivenen turkoosiin vivahtava ja todella kaunis!Vielä olisi kiva tietää kahvikaluston nimi. Leiman mukaan on jostain 50-luvulta. Tunnistaako kukaan tuota kupissa olevaa kukkaa? Siitä voisi ehkä päätellä sitä nimeä.


21 kommenttia:

 1. Voisiko kukka olla Vanamo? Tai sitten metsätähti. Tulee mieleen tuollainen pieni, hento kukkanen. Kauniit kupit onnistuit löytämään hyvällä leimalla!

  VastaaPoista
 2. Kukka näyttäisi kissan- tai variksenkellolta. Olen nähnyt tämän samaisen astiaston jossakin, ja muistaakseni jopa kahvitellut sellaisesta, mutta en muista kenellä ja missä. Rörstrand on "Ruotsin Arabia", firmat ovat olleet samaa konsernia, mutta ovatko enää, en ole ihan varma.

  Lähetä kuva ja kysymys seuraavaan osoitteeseen, niin saat tietää sarjan nimen:
  info@rorstrand-museum.se

  VastaaPoista
 3. Ihastuttava löytö! Ei aavistustakaan sarjan nimestä, mutta kukka on minusta vähän harakankellon näköinen. Vai onko se vanamo (linnea)?

  VastaaPoista
 4. Voi miten hempeä ja herkän kaunis! Todellinen löytö. Kukka näyttää mun silmään kovasti kielolta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos!! Vanamohan se voisi olla. Uskaltaisinkohan kysäistä asiaa Tarleenan osoitteesta tankeroruotsillani? Täytyy vielä hiukan googletella ensin :)

  VastaaPoista
 6. Hei! Sellaisessa ruotsalaisessa antiikkiliikkessä kuin Aletorp Antik, löytyy netistä, on vastaavanlaisia teekuppeja myynnissä, nimenä vain Nr.2278, ja kupilla oli hintaa 200Kr kipale ja asetilla 100Kr kipale. Kahvikupin numero oli 581. Etsin nimittäin omalle Rörstrandin kirppislöydölleni eli Mon Amie teekannulle hintaa, ja osui nuo kupit silmään. Valmistusvuosi taisi olla 1950 - 1960.
  Terkuin, Iiris

  VastaaPoista
 7. Kauniit ovat olivatpa mitä tahansa :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi iiris: Voi kiitos! Täytyy käydä heti katsomassa! Nyt en kyllä viitsi enää mainita mitä näistä ihanuuksista maksoin...

  VastaaPoista
 9. Täällä keltanokka-blogisti visiitillä opintomatkallaan blogilandiassa. Sulla on kivanoloinen blogi ja denim-idea oli oivallinen! Olen vasta tällä viikolla aloittanut oman harrasteblogini (keramiikka, tildailu, puutarhanhoito yms.) ja kiertelen nyt hahmottamassa, minkälaisia blogeja on olemassa. Tulen varmasti toistekin visiitille!

  VastaaPoista
 10. Voi miten nätit kupit - ja ilmeisesti suhteellisen edullisesti myös ;)

  VastaaPoista
 11. Intianminttu: Kiitos vierailusta, täytyykin käydä kurkkaamassa blogiisi :)
  Mia, Niina ja -J-: Mä olen ihan rakastunut näihin :D
  Oli ne edulliset, hinta koko köntälle 4e.

  VastaaPoista
 12. Ihanat ja miltei ilmaiset <3 Nuo ovat Rörstrand Kolorita-kuppeja

  http://www.skolhuset.se/Porslin/porslin_rorstrand.htm

  VastaaPoista
 13. Onpa nätit kupit! Kirppislöydöt ovat niin kivoja.

  Minä ostin taas juuri Arabian vanhoja Armi-kuppeja, mutta maksoin "normihinnan" antiikkikauppiaalle.

  VastaaPoista
 14. Lissu: Kiitos, pitää käydä tuollakin tutustumassa.

  Hannis: Ihanaa, ostit kupit! Ne on kyllä nätit.

  VastaaPoista
 15. Ihanat Vanamo-kupit! Ja kiva blogi sinulla, olen käynyt täällä silloin tällöin ihailemassa.

  VastaaPoista
 16. Kuukki: Olen itsekin aivan ihastunut kuppeihini. Piti niistä jo teetä hörppiä vaikka kahvikuppeja ovatkin. Hauska kuulla mukavaa blogista, tervetuloa vierailemaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)