sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Lastenhuoneen uusi järjestys.

Kahden nuoremman pojan huone sai uuden järjestyksen. Ihan 100% tyytyväinen en ole, mutta ei ole tarkoituskaan. Todennäköisesti järjestystä pitää miettiä taas uudestaan, jos tuvan remontti aloitetaan keväällä. Huone on n. 12m2 kokoinen, hiukan hankalasti kalustettava. Pitää mahtua kaksi sänkyä, kaksi vaatekaappia, pulpetti ja pari lelu/kirjahyllyä ja kasa leluja.Kuopuksen sänky on nyt eskarilaisen sängyn paikalla. Pulpetti edelleen samalla paikalla patterin edessä. Autokori pursuaa autoja. Kunhan lumet sulaa, laitan taas osan autoista pihaleluiksi.

Uutena huoneessa on tämä Ikean katos. Pojat saivat sen majakseen. Päivisin saa olla auki, mutta yöksi se laitetaan kiinni verhon tamppiin. Pituus oli sattumalta juuri sopiva. Ei jäänyt kovin paljoa helmaa lattialle roikkumaan. Vaatekaapit ovat nyt siinä missä ennen oli kuopuksen sänky.
Nyt oli eskarilaisen vuoro saada numero- ja aakkostaulut sänkynsä ylle.
Aakkostaulu on ehdoton suosikkini. Harmi, että numerotaulu on niin eri tyyliä.
Uutta on myös eskarilaisen sängyn vieressä oleva yöpöytä. Löysin sen muutamalla eurolla kierrätyskeskuksesta. On kokopuuta ja tarkoitus olisi maalata se vielä valkoiseksi. Uuden cd-soittimenkin pojat saivat kun eskarilainen sai kummitädiltään rahaa. Vanha soitin ei soittanut enää kasetteja, mutta uusi soittaa. Taas on olleet kaseteista vanhat Muumit ja Pupu Tupunat kova hitti. Kasetit ja cd:t säilyy hyvin yöpöydän laatikossa. Lelu- ja kirjahyllyjen kanssa tuli ongelma. Kolmesta yksi ei mahtunut huoneeseen uuden järjestyksen kanssa. Piti päättää mitä karsitaan. Yksi hyllyllinen kirjoja sai lähteä varastoon ja uuteen kotiin. Siten leluille jäi hyllyn päällinen ja alhaalta pari hyllyä. Riittävät juuri ja juuri. Työhuoneen remontin valmistutttua joskus tulevaisuudessa, kirjat voisivat siirtyä sinne kokonaan. Poikien huoneeseen kuljetaan työhuoneen kautta, joten kirjat olisivat ihan lähellä.
Hyvää Ystävänpäivää vielä kaikille! Toivotus jäi hiukan myöhäiseksi sillä tänään juhlittiin ne teinin synttärit. Vaikka onkin jo iso, kutsutaan edelleen mummot ja kummit kahville.


12 kommenttia:

 1. Ihanan valoisaa ja raikasta!

  Ja onnea vielä sankarille!

  VastaaPoista
 2. Mukavan avara huone ja taitaa olla korkeuttakin ihan mukavasti?
  Tuo Ikean vuodekatos majana on hyvä idea, pitääkin pistää korvan taakse, meillä on samanlainen Sofian jäljiltä varastossa.
  Mä kanssa eilen raivasin Niklasen huoneesta ison kasan leluja varastoon. Voi sitten taas vaihdella ja tuntuvat uusilta leluilta.
  Mukavaa ystävänpäivän loppua myös sinne!

  VastaaPoista
 3. Eniten tykkään just lasteenhuoneen esittelystä!
  Ihanat sängyt pojilla!

  VastaaPoista
 4. Ensimmäistä kertaa eksyin tänne mutta varmasti tulen takaisin. Ihastuin jo teidän kauniiseen lastenhuoneeseen!

  Terkut kaukaa afrikasta :)

  VastaaPoista
 5. Ida-Antonia: Kiitos :)

  Katri: Huone on aika matala, taitaa olla vain 2,4m korkea, kuvat vähän hämää:)

  piiri pieni pyörii: Sängyt on ihanat ja oli aika tuuri, että ovat liki samanlaiset.

  mizyéna: Terveiset sinne Afrikkaan. En tiedä missä päin olet, mutta siellä jossain asuu myös yksi ystäväni...

  VastaaPoista
 6. kaunis huone! tutun näköistä ajopeliä. meillä päänvaivaa tuottaa mm. nuo tukkirekat, miten niitä ja varsinkin tukkipuita säilötään. yksi oli mennyt imuriinkin, joka lakkasi toimimasta. luulin jo saavani uuden, mutta sitten mies alkoi tutkimaan, löytyykö vikaa. siellähän se oli letkun tukkeena! lumien sulamisen myötä meillä myös osa siirtyy pihaleluksi.

  VastaaPoista
 7. poikien äiti: Ne tukit on ainainen riesa :D Nyt niitä säilytetään yhdessä muovikorissa siinä alahyllyllä. Rekkojen kyydissä ne ei pysy. Pitkät rekat on todettu parhaimmaksi säilyttää sängyn alla (inhottavaa imuroidessa) ja lyhyet on sitten hyllyssä.

  VastaaPoista
 8. Asun tunisiassa ja profiilista pääsee blogiini :)

  VastaaPoista
 9. mizyéna: Kävinkin jo ihastelemassa upeita kuviasi :) ystäväni asuu ihan Afrikan kärjessä.

  VastaaPoista
 10. Näyttää kivalta :)
  Mistä tuollaisia aakkosjulisteita löytää?

  VastaaPoista
 11. Maria: Nämä julisteet on ostettu jo vuosia sitten eräästä loppuunmyynnistä. Valitettavasti en tiedä mistä saisi nykyään.

  VastaaPoista
 12. Harmi, on niin hauskan näkösiä nuo lauseet. Naakalla on nakki :D
  Mutta kiitos vastauksesta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)