maanantai 15. helmikuuta 2010

Legoja

Myönnetään. Meillä on ihan liikaa legoja. Ensin ne oli kahdessa laatikossa, nyt laatikoita on useita. Tammikuussa otin projektiksi lajitella osan legoista omiin lootiinsa. Nyt se on tehty. Tiedä kauanko järjestys säilyy, mutta into leikkiä legoilla on pojilla ihan mieletön. Onneksi suurin osa osista on ihan sekalaisia, kirppareilta ostettuja. Ne nimittäin kelpaa parhaiten. Tällä hetkellä rakennetuin asia on avaruusalus. Niitä pitää olla useita.Sopivien osien etsiminen on tarkkaa puuhaa. Nyt auttaa edes vähän kun tietyt osat ovat omissa laatikoissaan.
Toistaiseksi legot ovat isännänhuoneessa poikien huoneesta ylimääräiseksi jääneessä hyllyssä. Tilaa leikkiäkin on ihan erilailla kuin omassa huoneessa. Muu perhe sitten joustaa ja hyppii osien yli. Duplotkin kelpaa leikkeihin vielä oikein hyvin, vaikka jo mietin niiden pois laittamista.
Legot ovat hyvä lelu siitäkin, että niiden kanssa tulee harvoin riitaa. Yllättävän vähän riidellään, vaikka luulisi poikien kinastelevan juuri siitä osasta mitä löytyy tasan yksi.5 kommenttia:

 1. Teillä on siellä ihan oma Legoland;-) Mikä mahtava kokoelma, ja miten siistiä! Meillä taas on kaikki autot, talot yms. rakennelmat tuhannen palasina kahdessa isossa korissa- tänäänkin olen keräillyt niitä muutaman kerran pitkin poikin olohuoneen lattiaa;-);-).
  Vaan on ne silti kivoja, ja mikä parasta, kestäviä. Hintansa väärti, ja aina parempi jos onnistuu kirppareilta löytämään!!

  VastaaPoista
 2. Parhaita ja toivotuimpia leluja meilläkin edelleen. Star wars legot ovat kovassa suosiossa juuri nyt. Ja duplot käy edelleen pikkulegojen kanssa. Pojat ovat jo 9 ja 10 v ja edelleen päivittäin leikkivät legoilla. Vanhempi on innostunut myös kuvaamaan videoita legoilla Youtubeen, hauskaa puuhaa sekin.

  VastaaPoista
 3. Aamunkukka: Täytyy myöntää, että ennen kuvaamista siivosin legot laatikoihinsa ja imuroin :) Normaalisti niitä kyllä riittää pitkin poikin lattioita...

  VastaaPoista
 4. Legoja ei ole koskaan liikaa =)
  Meillä on lapsilla erikseen ne legot joilla leikitään ja rakennetaan. Ja sit on Ikkän legot,ne rakennetaan kerran ja sen jälkeen niitä saa vain katsoa ei koskea.
  Meillä on paljon City-legoja. Ohjeille on oma muovitaskukansio. Näin niitä pääsee rakentamaan aina uudestaan,vuosienkin päästä.
  Duplot on pikku poikien huoneessa ja nyt Aatukin on innostunut rakentelusta.

  VastaaPoista
 5. leegot kestävät äidiltä lapsille. niitä on haaliintunut nyt sellaiset 40 litraa kaikkineen. parikymmentä on säästynyt miun lapsuudesta ja sitten tämä miun iso lapsikatras on saanut niitä reilun 15 vuoden ajan lisää. saa isoja rakennelmia!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)