keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Inventaario

Ihan ehdoton homma tehtäväksi kerran tai pari vuodessa. Liinavaatteiden päivitys. Vuosi sitten uusin meidän aikuisten pussilakanat, lakanat kaipaisi uudistusta mutta menettelevät vielä. Ylähyllyllä olevat kuopuksen lakanat päivittyivät sen verran, että yksi pussilakana lähti kirpparille. Viereiset vieraslakanat kelpaavat nekin vielä. Tytön lakanat ja pussilakanat alimmalla hyllyllä ovat nekin hyvässä jamassa, osa uusittiin viime vuonna. Siitä ylempänä on poikien isot pussilakanat ja lakanat. Niistä lakanat kaipaa uusimista. Ehkäpä ehtisin joku päivä piipahtaa Heinolan Finlaysonin tehtaanmyymälässä lakanaostoksilla.
Kylpypyyhkeet on meillä ihan suoraan sanoen surkeat. Uusia pitäisi saada, mutta ehdoton edellytys niille on iso koko ja takuuvarma kuivaus. Mikään ei nimittäin ole inhempaa kuin liian pieni ja kuivaamaton pyyhe saunan jälkeen. Edullinenkin hinta tarvittaisiin, sillä meillä on aina vähintään 10 kpl pyyhkeitä käytössä. Osa saunalla ja osa kylpyhuoneessa. No, sitä lottovoitto odotellessa.Käsipyyhkeet meni kaikki uusiksi kun muutimme tähän taloon. Nyt ovat harmaita tai ruskeita, kylpyhuoneen väreihin sopien. Täytyy kyllä myöntää, että oiva väri muutenkin pienten tahmatassujen kanssa. Ja kuten kuvasta näkyy, näitä säilytetään kylpyhuoneen kaapissa.

Keittiöpyyhkeet ovat kaikki kunnossa. Niitä on kuvassa olevan käyttöpinon lisäksi vanhojen pyyhkeiden ja perintöpyyhkeiden pino. Vanhoja käytetään likaisissa hommissa ja perintöpyyhkeitä vain harvoin, juhlissa ja sellaisissa. Osa niistä ei ole edes perittyjä, vaan kirppareilta löytyneitä ihania, vanhoja ja paksuja pellavapyyhkeitä.

Pesuhommistakin sananen. Pesen kaikki liinavaatteet 90 asteessa. Riippumatta siitä mitä lukee pesuohjeessa. Froteet ja petivaatteet kuivaan kuivausrummussa. Pyyhkeet ihan kuiviksi ja petivaatteet mankelikuiviksi. Lakanat ja pussilakanat mankeloin, tyynyliinat saa silityksen. Silitykseen pääsee myös keittiöpyyhkeet ja pellavaiset laudeliinat. Mankeloinnista tykkään, mutta silittämistä inhoan. Siksipä pino kertyy joskus huimankin suureksi!
Mukavaa pakkaskeskiviikkoa kaikille! Tänne saisi kevät jo tulla.12 kommenttia:

 1. Ihailtavan siisti kaappi, ja niin sileitä. Mä en kehtaisi edes esitellä meidän kaappia, tulevat kuivurista, yksin ne jotenkin laskostan ja sullon korivaunuun. =D

  VastaaPoista
 2. Ihanat pinot, menee pieneen tilaan mankeloituina!!! *kateellisena*

  VastaaPoista
 3. Sama täällä, pitäisi uusia lakanoita ja pyyhkeitä. Nykyiset on osittain aika surkeassa kunnossa.
  Keittiöpyyhkeet sentää on kuosissa, niitä on vino pino mustia ja samaa sarjaa mustia froteepyhkeitä käsien kuivaamiseen keittiössä.

  VastaaPoista
 4. Hansu: Tää on mun pakkomielle, lakanat pitää olla sileät ja just jämptiinsä tuolla kaapissa :D

  Pieni Lintu: Lakanakaappi onkin aina tuon näköinen, mutta tuo keittiöpyyhepino on kuvassakin sekaisin, pitäisi olla isommat alimpana ja samanlaiset päällekäin. Nyt ne ei ole mua ja häiritsee!

  zanne: Meillä oli uusimisella vuosi sitten ihan pakkotilanne. Kaikki pussilakanat alkoi ripsahdella ja repeillä. Mä olen tykännyt Finlaysonin puuvillasta. Marimekon K-kauppone kautta myytyjen pussilakanoiden laatuun en ole ihan tyytyväinen. En sitten tiedä mikä on oikein liikkeessä myytyjen laatu.

  VastaaPoista
 5. Täällä sama vika, siis mankeloitavat pinot kasvavat. Mä tykkään silittää, joten niitä ei pääse kertymään, mutta mankelointi ei aina iske. Mä mankeloin pyyhkeet ja lakanat, tyynyliinat ja keittiöpyyhkeet silitän ja viikkaan tiukoiksi pinoiksi. Meillä ei sitten ole muuta siistiä kaappia kuin vaatehuoneen hylly, missä lakanat ovat:)

  Ihanan siistiä, mä kyllä vedän lakanat rullalle, ettei tule vekkejä (hulluus tämäkin...:D)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanan siistit kaapit ja kaikki niin suorissa riveissä!! ihailtavaa :)

  VastaaPoista
 7. Komeet pinot! Olispa meilläkin mankeli!

  VastaaPoista
 8. Katri: Rullalla olis meilläkin, mutta rullat ei mahdu pituussuunnassa tuohon kaappiin. Toisinpäin taas eivät mahdu kaikki sitten samaan kaappiin. Jostain piti tinkiä :D
  Suwi: Taitaa ollakin siisteimmät kaappimme :)
  Olivieno: Mankeli on kyllä oikein mallikas kodinkone!

  VastaaPoista
 9. Voi vitsi, vähän kolahti tää postaus. Meillä meinaan lakanaosasto kaipais kanssa päivitystä...no pikkuhiljaa.

  Ihanan siistit pinot!

  VastaaPoista
 10. Kerrassaan hengästyttävän upean näköistä. Wau, siis todella siistit ja ryhdikkäät kaapit!

  VastaaPoista
 11. Voi mahtavaa, mikä järjestys! Ja aivan ihanaa, että voit esitellä näin oman liinavaatevarastosi.

  Itse ostan mielelläni liinavaatteita, mutta en ole tiennytkään, että joku tekee säntillisesti kerran vuodessa inventaarion ja hankinnat. Oikein hyvä ja kopioitava ajatus :)

  VastaaPoista
 12. Oi kunpa pääsisin samaan! Noin suoria pinoja minulla on vain harvoin. En omista mankelia, mutta tykkään silittämisestä, koska silitetyt (liina)vaatteet tuntuvat niin ihanilta. Silti välillä silittämättömien pino on järkyttävän iso.

  Hesarissa oli muuten joku aika sitten juttu pyykinpesusta ja siinä myös suositeltiin puuvillan pesemistä 90 astessa. Puuvilla kun ei kuulemma puhdistu alhaisemmassa lämpötilassa.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)