maanantai 7. joulukuuta 2009

Polttopuita

Mies on tässä rehkinyt muutaman vapaa- ja etäpäivänsä polttopuita. Liiteri olikin jo aika tyhjä, sillä lähes koko talo lämpenee toistaiseksi ihan vaan klapeilla. Heinäkuussa tukkirekka toi isäni mökkityömaalta meille ison pinon puita. Eskarilainen meni malliksi jotta näkee paljonko puita oli. Nyt tuosta pinosta on saatu hävitettyä vasta kolmennes. Loppu jää suosiolla kevään hommiksi. Taustalla näkyy oma puolenhehtaarin metsämme. Sinne tehdään joskus poikien kanssa pieniä retkiä. Puita olisi sielläkin kaadettavaksi asti, mutta kun tätä polttopuuta on ilmestynyt pihaan muutenkin, on oman metsän puut saaneet kasvaa lisää ihan rauhassa.
Kummasti ne uppoaa liiterin sisuksiin vaikka minä epäilin ettei edes se kolmennes mahdu kun puita tuli muutama kuutio muualtakin. Mies teki täydellisen raivauksen liiterissä ja nyt kaikki halot ovat siisteissä pinoissa. Klapit saa olla suosiolla sekalaisessa kasassa. Niiden kulutus on niin kovaa, että ihan turha sievistellä niitä pinoihin.

Varsinaista liiteria en kehtaa teille kuvata. Se on jo aika raato, mutta ei sitä kukaan ole ehtinyt korjata satunnaisia katon paikkaamisia lukuunottamatta. Joku kesä se koko liiteri pitää räjäyttää ja tehdä tilalle ihan uusi. Pitää tämä nykyinenkin onneksi puut kuivina.

5 kommenttia:

 1. Joka tapauksessa, teillä on siellä arvotavara hyvässä suojassa;-) arvaas, kun tuollaisen määrä klapeja joutuisi vaikka Bauhausin hinnoilla kaupasta hakemaan;-);-) ei olisi ihan halpa keikka!
  Miten veikkaat, riittävätkö nämä puut teille pitkäksikin aikaa?

  VastaaPoista
 2. Taitaa tuolla liiterillä lämmittää sit seuraavana talvena taloa ;)Jos kesällä rakennatte puille uuden

  VastaaPoista
 3. Melkoinen kasa polttopuita! Mutta onhan se pitkä talvikin.. :)

  VastaaPoista
 4. Polttopuita menee kyllä ihan uskomaton määrä yhdessä talvessa, meilläkin lämpiää talo lähestulkoon vain puilla siis, joskus saattaa wc:n ja ulkoeteisen patterit napsahtaa päälle kun ovat huonosti eristettyjä molemmat. Niin ja onhan meillä kylppärissä lattialämmitys, sitä ilman en tulisi kyllä toimeen :D

  VastaaPoista
 5. Aamunkukka: Eipä niitä olisi meidän käytöllä halpa ostella edes klapeina puunmyyjiltä. Menee kuitenkin kymmeniä kuutioita vuodessa. Kyllä ne nyt varmaan pariksi vuodeksi riittävät. Puusauna ja padan lämmitys muutaman kerran viikossa vie aika paljon puuta.

  Minttu: Siisti jätepuu kelpaa uuneihin, varmaan sitten joskus liiterikin :D

  Vauhtivekaroiden äiti: Tuonne toukokuulle ainakin lämmitellään, joten pitkä rupeama on taas edessä.

  Heidi: Meillä on lasten huoneissa patterit päällä. Niissä mä olen antanut periksi,kuten myös lattialämmöissä :D Muut on vielä pois tai termarit ihan pienellä. Sähkölaskussa kun näkee heti jos ei pidä uuneissa tulia :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)