tiistai 22. joulukuuta 2009

Kuusen tuoksua!

Kuusi on tuotu sisälle ja koristeltu perinteisin menetelmin. Ensin isä sitoo kuusen kattoon ja kiinnittää tähden. Sen jälkeen kaivetaan kuusenvalot esiin ja kiroillaan. Kyllä, kiroillaan sillä lampuista on puolet palaneita. Kiinnitetään ne kirotut valot sillä muitakaan ei ole ja varalamput on loppu. Annetaan koristelaatikko lapsille ja toivotaan lasipalloja särkyvän mahdollisimman vähän. Otetaan sivuun enkelit joilta on siivet tippuneet, vannotaan niiden olevan korjattuina ensi jouluksi. Koristellaan kuusi.Apulaiset ottivat tehtävänsä niin tosissaan. Kuulemma mukavaa puuhaa. Tarkkaakin oli ja välillä mietittiin pitkään mihin enkeli tai pallo tulee. Nauhat suhahtivat sitten kuuseen kuin itsestään. Äiti sai autella vain ylimpiä palloja. Oikeasti ei haittaa vaikka palloja särkyy, kaupasta saa uusia.

Tässä kuusi salamalla kuvattuna. Olihan tämäkin kuva laitettava esille, sillä tässä näkyy kuusenmatto kokonaan sydämineen. Näyttää vaan onnettoman pieneltä vaikka ei oikeasti sitä ole.
Kuusessamme on aina ollut vain sinisiä ja hopeanvalkoisia koristeita. Sama jatkui tänä vuonna. Koristeet ovat palloja, enkeleitä ja nauhaa. Joskus on ollut lametta, mutta se on ihan kamalaa poistaa kuusesta ja sitä tuntuu sitten olevan kaikkialla.
Enkelit ovat itsetehtyjä. Näitä olin monta vuotta myymässä Lahdessa markkinoilla. Näitä ja käpyenkeleitä. Omassa kuusessa ne ovat siis sinisiä tai hopeisia. Kullanväriset meni muuten parhaiten kaupaksi. Oman kuusen suhteen ehtikin jo tulla paniikki. Siihen kun kelpuutetaan vain lasipalloja, niin alkoi olla ongelma mistä sinisiä tai hopeanvalkoisia. Onneksi niitä on taas tullut kauppoihin kultaisten ja punaisten lasipallojen lisäksi.

Tässä se vielä on. Tuoksuu ihanalle ja aloittaa meidän joulun. Kiitos vain naapurille kuusesta.
Kaikille mukavaa ja rauhaisaa joulua! Päivänpesä jää nyt joulun viettoon.
(Tarkat nyt huomasivat kuusessa jotain punaista. Suklaapalloja siellä pilkistää. Niitä pitää olla joka vuosi jatkamassa kalenteria. Jouluna saa syödä yhden pallon joka päivä. Milloinhan joku valmistaisi niitä vain yhdessä värissä?)
15 kommenttia:

 1. Hei Katja!
  Oikein hyvää ja rauhaisaa joulua koko teidän perheelle. Tyylikäs kuusi teillä. Meidän lanttulaatikko valmistui teiltä syksyllä saaduista lantuista ja hyvää tuli. Sinun tekemät "häkkyräenkelit" riippuu meidän keittiön kynttiläkruunussa ympäri vuoden kun tykkään niistä kovin enkä halua jemmata niitä piiloon suureksi osaksi vuotta. Pitänee puhaltaa niistä pölyt ennen aattoa.

  t. rouva Mieskolainen perheineen

  VastaaPoista
 2. Rouva Mieskolainen perheineen: Kiitos:)
  Hyvää ja rauhaisaa joulua teillekin! Ihanaa että lantuista tulee muillakin laatikkoa. Itse odotan jo vesikielellä kun on suurta herkkuani. Meillä roikkuu himmeli ympäri vuoden kun ei sitä raaski vintille viedä :)

  VastaaPoista
 3. Juuri tänään manasin, että lametta ei kyllä laiteta enää ikinä kuuseen! ;D
  Niitä saa poimia pitkin lattioita joka vuosi ja pienimmästä etenkin niitä on kivaa sieltä kuusesta kiskoa yksitellen.

  Kaunis on kuusi!, kivasti kyllä käy hopea ja sininen kuuseen kanssa. :)

  VastaaPoista
 4. Ai niin ja mitä ihaninta joulua!! :o)

  VastaaPoista
 5. Ihana kuusi ja koristelijat.

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 6. oikein ihanaa joulua teille!!! :)

  VastaaPoista
 7. Hei,Katja!
  Hihittelin sitä kuusenkynttilä-juttua:sama meilläkin(suomalainen jouluperinne varmaan)! Nykyään laitetaan kynttilät vaan joka toinen vuosi,kun "lapset" ovat meillä. Joka toinen vuosi laitetaan pikku kuusi tai sypressi ,johon riittävät pienet valot (led-jotain)ja jotka ovat tähän asti toimineet (koputan päätä/puuta).

  ILOISTA JOULUA KOKO PORUKALLE!

  toivottelee Tuijan poppoo

  VastaaPoista
 8. Hyvää joulua koko perheelle!

  VastaaPoista
 9. Kaunis on kuusi =)

  Rauhallista joulua ja onnea vuodelle 2010

  Savon syvämmestä

  VastaaPoista
 10. Leppoisaa joulua! Kuulostaa hauskalta tuo kuusenkoristelu teillä!

  VastaaPoista
 11. Upea kuusi ja hienosti koristeltu!

  Mua alkoi naurattaa, koristelu kuulosti niin samalta kuin meillä, äiti varjelee lasipallojaan ja puolet sähkövaloista on tietty palaneet:)

  Oikein hyvää joulua teidän perheelle!

  VastaaPoista
 12. Kiitos ja kaikille vielä hyvää joulua. Täällä hommien välistä välillä koneella. Tuuvinki-perunet kiehuu puuhellalla riisipuuron vieressä. Fudge on jäähtymässä ja kaikki hommat on tehty mitä pitääkin. Ihanaa!
  Jotenkin mukavaa, että muutkin "sähläävät" niiden valojen kanssa :D

  Katja kirjautumatta

  VastaaPoista
 13. Voi, joulupuuhan on hieno kuin mikä!
  Ja koristeet ovat tosi kauniit- jotenkin sininen, valkoinen ja kulta sopivatkin teidän "pesän" väreihin!

  Lämmin jouluinen tervehdys täältä!

  ps. ihanat koristelijat, niin on riemua aistittavissa!

  VastaaPoista
 14. Hyvää Joulua! Meillä ei tänä vuonna kirota valoja koska ostin ihan uudet ledivalot kuulkaas! Huomenna laitan ne kuuseen aamulla ja paras olisi jos toimisivat!

  Oih huikean kaunis peililipasto/piironki teillä tuolla taustalla! Tahtoisin samanlaisen. Vinkkaa, jos tapaat jossain.

  VastaaPoista
 15. Kuusi sopii niin hyvin yhteen upean mattosi kanssa! Toivottavasti joulunne sujui hyvin, tulethan pian raportoimaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)