tiistai 22. joulukuuta 2009

Aarteita vintiltä, joulukortteja.

Vintiltä löytyi kerran vanha käsilaukku. Ei mitään kirjekuorikokoa vaan kunnon reilu naisten käsilaukku. Laukku sisälsi aarteen. Valokuvia, kirjeitä ja postikortteja ja muuta jälkipolville mukavaa paperia. Näitä pieniä kortteja oli jonkinmoinen nippu. Muutamassa on postileima, mutta ilmeisesti näitä pieniä kortteja oli enemmän tapana antaa suoraan ystävälle. Tässä muutamia kauneimpia. Osa korteista on signeerattu, mutta esimerkiksi tuosta ensimmäisen kuvan kukan viereisestä signeerauksesta en tiedä kenen se on. Martta Wendelinin signeerauksen tiedän, eikös se ole MW toisissaan kiinni? Tietääkö kukaan kenen on tuo pieni ympyrä jossa ehkä kirjaimet I,E ja F?
Tonttuaihe on ollut suosittu. Myös tämä alin kortti on kaunis. Taitaa ollakin saman tekijän kuin ylimmäinen kortti.

Tänään saadaan kuusi sisälle kunhan mies saapuu töistä. Ei ehkä mikään vuosisadan kaunein, mutta kelpaa kyllä.
Arvonnasta vielä hiukan. Nimimerkki Suvitus on hukassa. Hänhän voitti ne Pentikin piparimuotit. Otahan Suvitus yhteyttä sähköpostiini katjuskaisen(ät)gmail.com niin saan muotit postiin.5 kommenttia:

 1. Kauniita kortteja ja muutenkin ihania löytöjä olet tehnyt vintiltä :)
  Meillä on jopa 4 kpl kuusia plus 1 miniminikuusi oottamassa kellarissa, on siinä sitten vara valita :D Käytiin viikonloppuna miehen kanssa hakemassa ne meijän metsästä traktorin kanssa :D

  VastaaPoista
 2. Heidi: No teillä on mistä valita:) Meillä on joskus ollut minikuusia, löytyy jopa sellaisen jalka, mutta tänä vuonna en edes ehdotellut niitä lapsille eivätkä onneksi ole niitä muistaneet.

  VastaaPoista
 3. Teidän vintti se on ihmeellinen aarre-aitta;-) Sä voisit kohta perustaa vanhojen tavaroiden kaupan, tai vaikkapa kotimuseon, todella hienoja löytöjä nämäkin.
  Kauniita kortteja.

  Mä en tunnista noista kuin Martan tyylin, toiv.joku muu tietäisi paremmin?!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kortteja! Kiva kun löydät tällaisia aarteita ;) Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 5. Aamunkukka: Kotimuseo kuulostaa hyvältä. Kyllä nämä kaikki on visusti säilöttynä, vanhaan kapioarkkuun. Joskus kun saisi aikaiseksi vaikka luetteloida kaikki.
  Kortit on nyt jouluna esillä, siis kaikki jouluiset. Niitä oman talon väki ja vieraat halutessaan selailla. Ihan hauskoja ovat.

  Kati: Kiitos :) Hyvää joulua sinnekin!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)