perjantai 5. kesäkuuta 2009

Projekti Häälahja osa 1.

Siskoni menee naimisiin elokuussa. Joskus heikkona hetkenä olen luvannut hänelle häälahjaksi parisängyn tilkkupeitteen. Nyt on aika lunastaa lupaus. Toiveena oli ruskeasävyinen peitto, yksinkertainen kuvio, ei mitään pientä piperrystä. Sopii minulle, peitto tulee 15x15cm neliöistä. Neliöitä leikkelin reilut 200kpl. Ne pitäisi riittää, katsotaan tuleeko erillistä reunusta vai koko peitto näistä neliöistä.
Peitto alkaa jo hahmottua, tänään alkoi ompelu. Edellisen peiton olen ommellut siskolleni ylioppilaslahjaksi. Se alkaa olla jo aika entinen ja on tehty kapeampaa sänkyä varten. Korkea aika ommella uusi ja minä olen tietysti tyytyväinen kun tekemäni kelpaa. Ruskeasävyisiä töitä olen tehnyt todella vähän, yksi on salimme seinällä ja tämä on sitten toinen. Sävyt miellyttää ainakin itseäni.8 kommenttia:

 1. Yli 200 neliötä, huh huh on siinä ollu leikkaamista. Kauanko meni aikaa?

  VastaaPoista
 2. Peikkis: Aikaa ei mennyt kauan, ehkä pari tuntia. Tilkkutöissä kankaat leikataan alustan päällä, leikkurin ja viivaimen avustuksella. Kangasta on useampi kerros päällekäin. Eli tulosta syntyy nopeasti kun joka palaa ei leikata erikseen. Tuolla tunnisteissani tilkkutöiden kohdalla taitaa olla kuvasarja tilkkutöiden tekemisestä, ei ole muuten ollenkaan vaikeaa :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tulee varmasti, laitathan sitten kuvan valmiista :)

  VastaaPoista
 4. Laura: Kuvia tulee varmasti lisää, myös valmiista.

  VastaaPoista
 5. Miten sinä ehdit, miten sinä riität? Toisilla äideillä vaan ei tule rajat vastaan. Itselleni kävisi takulla niin, että suunnitteluvaihe menisi kuin siivillä mutta auta armias kun on toteuttamisen aika....

  Ihanan luovaa ja hauskaa kesäprojektia!
  Ihana peitto tulossa.

  VastaaPoista
 6. Tyttötiimi: En minä aina ehdi, enkä riitä... mutta onneksi ette näe puutarhani rikkaruohoja, pölyjä kaikkialla, siivoamattomia kaappea, jne....
  Tilkkutyöt menee mulla niin kauan hyvin, kunnes pitää alkaa yhdistää päällinen, vanu ja alapuoli. Sitten tyssää. Siskollekin jo ilmoitin, että ei välttämättä valmistu ajoissa, tässä kun on vielä omankin lapsen rippijuhlat edessä :)

  VastaaPoista
 7. Luo rauhassa sillä siskot ovat yleensä aika ymmärtäväisiä ja hyvän valmistumista jaksaa aina odottaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)