tiistai 30. huhtikuuta 2024

Vappukukkia

Minulla on ollut pieniä tietoteknisiä haasteita. MacBookini on noin 12 vuotta vanha ja se tuntuu, päivityksiä on hankala tehdä ja kone menee välillä jumiin. Tällä kertaa se ei laskenut minua nettiin. Jotain tein oikein, sillä tänään kone lähti toimimaan kuin mitään ei olisi ollutkaan. En joutunut hankkimaan uutta konetta, tällä mennään niin kauan kun siinä henki pihisee.

Pahoittelut, kuvat latautuivat taas eri järjestyksessä kuin ennen, eli nyt alimmainen on ylimpänä. En lähde enää korjaamaan, olen säätänyt tämän tietokoneeni kanssa ihan riittävästi.

Keväällä kitkiessä kannattaa olla tarkkana ja keskittyä vain selviin kuten voikukkkiin. Nuokin etualan vihreät haitulat olin saattanut kitkeä pois, mutta tajusin niissä jotain hassua. Jokaisen päässä keikkuu siemenen kuori. Ovat ilmiselvästi kirjopikarililjan alkuja. Niitä ei parane kitkeä pois.
Kaivoin aprikoosipuut pois kasvihuoneen mullasta.  Siirsin jokaisen suurempaan ruukkuun ja tein niille uuden kasvumullan. Tuon suurempia ruukkuja minulla ei ole, kun ne käyvät pieniksi, saavat puut mennä maahan. Silmuissa en nähnyt vielä eloa, toivottavasti sitä löytyy kunhan saavat lämpöä ja valoa.
Tammen alla sinivuokot kukkivat runsain mitoin. Sinivuokko on minulle se ainut ja oikea vappukukka.
Toiset lumikellot kuihtuvat kun toiset vasta aloittelevat kukintaansa. Tämä kasvusto saa siirtyä kukinnan jälkeen uuteen paikkaan. Nykyinen on ihan liian kuiva. Se on puutarhani ensimmäinen lumikellokasvusto. Tuleva paikka on hortensiapuutarhassa josta saa tulla lumikellojen keskittymä.
Punaiset jouluruusut aloittelevat kukintaansa. Tänä vuonna kukkia on tulossa paljon, myös sellaisiin jouluruusuihin jotka eivät ole vielä kukkineet. Ilmeisesti talvi oli näiden mieluinen.
Lopuksi pinkin sinivuokon herkkää kauneutta.

Hyvää Vappua!

5 kommenttia:

  1. Kerrothan miten aprikoosipuut lähtevät kasvamaan. Olen ajatellut ostaa aprikoosipuun mutta lajikkeita löytyy erilaisia eikä oikein ole tietoa menestymisestä. Persikkapuu pihalla jo kasvaa,se vain harmillisesti kukkii keväällä usein niin aikaisin että kylmyyden takia satoa ei tule. Kerran ollaan saatu 4 persikkaa. Onko sinulla eri lajikkeita nuo kaikki kolme ?
    Hyvää kevään jatkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerron aprikoosipuiden kuulumisia. Minun puut ovat Mustilan arboretumista, ne ovat jotakin koe-erää. Kaikki kolme ovat eri lajikkeita pölyttämisen takia.

      Poista
  2. Kaunis tuo jouluruusun tumma väri. Kummasti monet rikkaruohot ovat jo ihan riemuissaan keväästä. Minulla on yhdessä penkissä laaja kohta, jossa näyttää aina alussa, että siellä kasvaa ruohikkoa, oikeasti taitaa olla joukko pikkuisia laukan alkuja vain tulossa. Eri asia on, että pääseekö niistä kasvamaan kunnon sipuleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikukat ovat voimissaan, pitäisi tehdä jo eka kitkentäkierros. Moni kasvi näyttää alussa rikkaruoholta.

      Poista
  3. Voi miten ihanat vappukukat sinulla on ollut! Tuo jouluruusu on todella kaunis, sinivuokoista puhumattakaan. Iloista toukokuuta!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)