perjantai 5. huhtikuuta 2024

Tilaus Hollannista saapui

 Myönnän, joudun mainoksen uhriksi. Näin Instagramissa niin houkuttelevan tarjouksen, etten voinut kieltäytyä. Vihdoinkin olisi saatavilla Euroopasta himoitsemani 'Salmon Star' kirjolupiinin juurakko. Ei muuta kuin tilaamaan.

Tein tilaukseni maaliskuussa ja tällä viikolla tilaus tuotiin kotiovelle. Kuukausi siinä meni, mutta kun katsoo ulos, niin eipä olisi saanut tulla yhtään aikaisemmin.

Paketti tuli sievästi pakattuna. Tilaustiedot ja kasvien hoito-ohjeet olivat kauniissa vaaleansinisessä kuoressa. Olipa siellä myös kaksi postikorttia joista unohdin ottaa kuvan.
Taimet oli pakattu hyvin. Päällimmäisenä ne jotka eivät olisi kestäneet muiden painoa.
Siinä tilaukseni lupiinien lisäksi. Postikulut eivät kustantaneet mitään, normisti olisi maksanut n. 12 euroa jota pidän hyvin kohtuullisena hintana.
Kotona juurakot joutuivat pötköttelemään pusseissaan vielä hetken, mutta istutin ne heti kun pystyin. Jokainen omaan ruukkunsa. Kaikki juurakot vaikuttivat elinvoimaisilta paitsi idänunikko, se oli mädäntynyt. Laitoin tästä heti viestiä ja kuvia toimittajalle ja ei mennyt kuin pari tuntia, niin heiltä tuli viesti, että lähettävät uuden tilalle. Pahoittelivat kovasti tapahtunutta. Tänään sain uuden viestin, että juurakkoni on lähtenyt kohti Suomea. ja tein reklamaation eilen. Nopeaa toimintaa ja mitä parhainta asiakaspalvelua. Takuulla tilaan toistekin, jos vain kasvit ovat sitä mitä tilasin, sen näyttää kukinta sitten aikanaan.
Kaksi istutusapulaista ei ole oikein innostunut takatalvesta. Jaloa nyppii lumi, Oivaa lumi, kylmä ja kaikki. Taitaa olla pahin riivausikä meneillään.
Kävin tyttäreni kanssa kevät messuilla, kun voitin arvonnassa liput messuille. Messuilla saimme kylvää yhdessä pisteessä rucolaa. Omani on kasvanut näin komeaksi, viikonlopun työnä on koulia se useampaan ruukkuun. Samalla taidan koulia samettikukat, kävin ostamassa lisää pieniä muoviruukkuja.

Voitin samoilta messuilta peräkärryllisen Metsäpirtin multaa. Pohdin mitä teen voittoni kanssa, on meiltä aikamoinen matka noutaa multa Kulloosta tai Helsingistä, molempiin noutopisteisiin matkaa on noin 120 kilometriä. Peräkärryllisen arvo on 25€. Olisitko lähempänä asuvana vailla multakuormaa? Luopuisin voitostani nimellistä korvausta vastaan.



6 kommenttia:

  1. Ymmärrän hyvin kissojen tympääntymisen. Nämä lumimyräkät saisivat jo tälle keväälle riittää.
    Onpa tosiaan erinomaista asiakaspalvelua. Firma on minulle uusi tuttavuus, joten kävin kurkkaamassa heidän nettisivujaan. Äkkiä pois, kun houkutuksia oli jo ensisilmäyksellä aivan liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talven olisi korkea aika väistyä kevään tieltä. Oli erinomaista asiakaspalvelua. Ensimmäistä kertaa tilasin tuolta, en tiedä kuinka uusi tai vanha firma on. Mutta houkutuksia se on täynnä!

      Poista
  2. Mietin juuri samaa että tilaanko tuolta samasta paikasta kun houkutus oli suuri, voitin houkutuksen juuri ja juuri, mutta hyvää palvelua olet saanut ja toivottavasti lajikkeet ovat oikeita! Ymmärrän kissojen ajatuksen lumesta ja kylmästä - talvi tuntuu pitävät otteessaan tiukasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun piti tilata vain lupiini, sitten tuli sellaisia eteen etten voinut vastustaa. Uusia taimia myös tarvitaan sillä uuden kasvihuoneen liepeille tuli viime kesänä kaksi uutta istutusaluetta. Tämä talvi tuntuu loputtoman pitkältä.

      Poista
  3. Uskaltaisinkohan kurkistaa heidän sivuilleen;)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)