perjantai 5. tammikuuta 2024

Kristallikruunu ja tyyny

 Isännänhuoneeseen muutti joulun jälkeen täydellinen kristallikruunu. Olin jo hetken päättänyt tyytyä aiempaan valaisimeen, mutta sitten huomasin selailevani säännöllisesti netin palstoilta sopivaa kristallikruunua. Myytävänä niitä on vaikka ja kuinka, mutta ei vain tullut eteen sellaista joka kolahtaisi heti. Kunnes kohtasin tämän meille tulleen valaisimen. Tosin sitäkin mietin muutaman viikon sillä kuvista ei käy lainkaan ilmi sen kauneus.

En halunnut kruunua jossa on kynttilänpidikkeet. Tässä mallissa niitä ei siten ole. Kruunu on aidosti vanha, mutta se on aina ollut sähköistetty kristallikruunu. Se painaa kuin synti ja lasikristalleja on satoja.
Malli on kauniin siro. Metallikehysten muoto toistaa tapetin kuvion muotoja. Tuon rosetin kanssa kristallokruunu on täydellinen pari. Kristallikruunun kokoa oli vaikea hahmottaa, mutta sanoisin, että nappiin meni. Ei saisi olla pienempi, mutta ei myöskään suurempi.
Olen niin tyytyväinen tähän hankintaani. Hinta oli vieläpä kristallikruunuksi erittäin kohtuullinen. Kunto on hyvä, ei vaatinut kuin pesun ja lamppujen vaihdon ledeiksi ja kiinnityksen kattoon. Muutama kristalli puuttuu alaosasta, mutta niitä ehdin metsästää ajan kanssa. Netistä löytyy jos muualta ei saa. Eikä vanhempi valaisin mennyt hukkaan, se siirtyi yhteen kammareista jossa oli huono Ikean valaisin. Sen lähdön myötä meillä on nyt jokaisessa asuinhuoneessa vanhat valaisimet.
Sain valmiiksi isännänhuoneen uuden tyynyn kirjailun ja tyynyn ompelun. Kuvio on siis Iiris, sopii tällaisen puutarhaihmisen kotiin. En saanut siitä vapaalla kädellä piirrettynä ihan täydellistä tai symmetristä, mutta olen silti lopputulokseen tyytyväinen. Vielä pitäisi osata tehdä toinen samanlainen tyyny toiselle puolelle sohvaa. Ja onhan minulle loput pellavasta josta ommeltiin verhot, senkin voisi käyttää tyynyiksi. 
Sohvan peite on ihan vääränvärinen, mutta haluan käyttää tuon kauan sitten ompelemani tilkkupeiton loppuun. Ompelen sitten joskus uuden kunhan tuota siniruskeaa ei enää kehtaa käyttää. Pientä käsityöinnostusta on muutenkin ollut ilmassa, sain parit villasukat tehtyä ja seuraavaksi aion olla kunnianhimoinen ja tehdä lapselle lapaset. Niistä minulla yleensä jää peukut tekemättä sillä niihin ei kiinnostus riitä. Jospa nyt olisi toisin.



16 kommenttia:

  1. Ihana tunnelma ja aivan UPEA valaisin!! Voi kateus!! 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valaisin on upea, rakastuin siihen ensisilmäyksellä kun näin sen livenä.

      Poista
  2. Ihana on lamppusi ja täydellinen rosetin kanssa .Nämä remontit poikii yleensä muutakin kuten juurikin tyynyjä jne ... mutta on Ihanaa viedä ne loppuun asti myös tällä saralla .

    VastaaPoista
  3. Onnistunu hankinta jälleen kerran. Sopii hyvin tyylihin, samoonku tyynyki. Tua rosettikin on aivan ihana. Niitei tääläpäi näy. Hm... tairetahan olla nii maalaasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei rosetti oikein tähänkään taloon kuulu, maalaistalo kun on, mutta olen aina haaveillut sellaisesta. Kartanoissa niitä näkyy näillä seuduilla.

      Poista
  4. The embroidery and sewing for the Iris-patterned pillow, tailored for a garden person, further enhances the personalized charm of your space. Reusing the older lamp in another room and planning to create more pillows from leftover fabric demonstrates a sustainable and resourceful approach. Crafting wool socks and aspiring to make mittens for a child showcase your versatile skills. It's wonderful to see the thought and effort you've put into making your home unique and welcoming.

    VastaaPoista
  5. Onpa upea kristallikruunu, ja sopii loistavasti tuon rosetin kanssa!

    VastaaPoista
  6. Kaunis valaisin ja sopii tosiaan täydellisesti tuohon rosettiin. Tyynyn kuviokin on hieno, pientä epäsymmetrisyyttä ei huomaa lainkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsityössä saa näkyä käsityön jälki. Kristallikruunu osui kerralla kohdalle, oli hyvä ostos.

      Poista
  7. Todella tyylikäs ja huoneeseen sopiva kristallikruunu. Tyyny on myös hyvin kaunis. Väri ja kuviot tosi hienot.

    VastaaPoista
  8. On kaunis 😍 vanhat valaisimet ovat niin upeita. Lapsenlapsesi varmasti ilahtuvat lapasista. Nyt on ollut niin kovin kylmää, että kaikki lämmittävä tarvitaan. Kaunis kirjailtu myös tyynyssäsi. Tykkään erityisesti aiheesta, kun tyttäreni on Iiris 🥰

    VastaaPoista
  9. Kaunis kristallikruunu. Kuin tehty tuohon tilaan ja rosettiin. Tyynyn kirjakuvio on myös onnistunut. Sinähän osaat ihan mitä vaan ja kärsivällisyyttä sinulla riittää uusien asioiden opetteluun. Mikähän siinä peukalossa on niin hankalaa, ettei se tahdo millään valmistua? Tuttua minullekin. Saattaa olla, että pelkästään peukalon vuoksi moni tumppu jää aloittamatta.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)