tiistai 27. marraskuuta 2018

Vedontorjuntayksikkö

Taistelu vetoa ja kylmää vastaan on alkanut. Nyt lämmitetään uuneja ja hellaa päivittäin, leivinuuniakin pari kertaa viikossa. On kuitenkin huoneita, kuten eteinen joissa ei ole mitään lämmitystä, ei edes sitä uunia.
 Eteisen ratkaisu on kaksinkertaiset verhot huoneen ja lasikuistin välissä. En aikoinani omaa tyhmyyttäni pessyt kankaita ennen kuin ompelin niistä verhot. Molemmat ovat useita kertoja pesussa käyneitä mutta silti olivat taas kutistuneet. Ei auttanut muu kuin ottaa sekä alusverhoista että päälliverhoista ylä- ja alakäänteet auki ja tehdä uudet pienemmät käänteet.
Nyt harmaasta villasekoitekankaasta olevat alusverhot tulevat lattialle kuten pitääkin. Valkoiset jää yli lattian mutta se ei haittaa sillä likaantuisivat siinä turhan paljon. Kummankin verhon kankaat on huonekalukankaita. Suosittelen katsomaan niitä jos harkitset tällaisia verhoja, itse maksoin kankaista tehtaanmyymälässä 6 euroa metri eli edullista oli.

27 kommenttia:

  1. Tuo on kätevä systeemi.Meillä lämmitellään takkaa ja se tuo kivasti lämpöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takasta tulee ihana lämpö, ihan erilainen kuin sähköpattereista.

      Poista
  2. Huonekalukankaasta tehdyt verhot toimivatkin varmasti paremmin, kuin normi kankaasta tehdyt.
    Meilläkin takka lämpiää lähes päivittäin vaikka pakkasta ei vielä paljon ole ollutkaan.
    Mukavia marraskuun viimeisiä päiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen kangas on todella tiivistä ja paksua kangasta, toimii hyvin oviverhoissa, auttaa pysymään verhoja paikoillaan ja pitää viiman poissa.
      Nyt on ollut kylmä vaikka pakkasasteita ei ole paljon.

      Poista
  3. Minäkin olen elellyt moista vedonestoelämää, lohduttauduin sillä että ainakin on raikas ja vaihtuva sisäilma. Hyvä idea nuo huonekalukankaat, eipä olisi tullut mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin vaihtuu ilma :) Remontoiduissa huoneissa on vedottomampaa mutta eteisen ovi on niin ohut ettei pidä mitään vetoa pois. Huonekalukangas on tiivistä ja niissä on nykyään valtavasti valikoimissa villasekoitteita jotka lämmittää paremmin.

      Poista
  4. Nuo verhosi ovat todella kauniit ja ratkaisu on nerokas. Täälläkin olen laittanut verhot kylmää eteistä vastaan niin makuuhuoneen kuin keittiönkin oveen. Kun verhoa vetää sivuun, huomaa, miten kylmää sen takana on - miten tulinkaan toimeen kaikki vuodet ennen kuin tajusin oviverhot?
    Mutta todella harmillista on kankaan kutistuminen! Sopisiko valkoisiin joku tummanpunainen kaistale alareunaan. Tosin kauniit ihan noin, kuvio on niin upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verhon takana käy puhina mutta edessä ei. Kiitos Saila, tuo punainen kaistale oli hyvä idea. Pitää katsoa mitä löytyy omista varastoista.

      Poista
  5. Ikiaikainen kikka tuo paksujen verhojen laittaminen. Huonekalukangas on varmasti hyvä ja kauniit nuo sinun ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kikka on nykyihmisiltä paljon unohtunut, eipä sitä itsekään heti tajuttu miten halpa ja hyvä konsti on.

      Poista
    2. Nykyihmisiltä on paljon unohtunut vanhoja hyviä kikkoja. Näistä minä aina ilahdun, kun joku muistaa ja toteuttaa. Taisin tuossa kommentissani olla turhan lyhytsanainen.

      Poista
  6. Kaunis kangas, kuin talvipuutarha. Huonekalukangas on varmasti tiiviimpää ja siten parempi lämmöneristäjä. Eikä ollut kallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huonekalukangas on tiiviimpää ja siitä hyvä että raskaana kankaana pysyy hyvin paikoillaan vaikka kissatkin juoksevat välillä verhon taakse vaanimaan.

      Poista
  7. Koriat ja tehokkahat kylymäntorijujat. Ei uskoosi kuvion perustehella huanekalukankahaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huonekalukankaissa on nykyään paljon hyviä ja hienoja kankaita. Lahdessa on Iskun tehtaanmyymälä josta tekee löytöjä.

      Poista
  8. Kaunis kuvio noissa valkoisissa verhoissa. Oliko niissä tuo kirjailu vai oletko itse tehnyt sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kirjailtu ja suunniteltu kuvio, hain jotain jugendin tyylistä.

      Poista
  9. Luin että vedentorjuntayksikkö ja ehdin miettiä että teillä on ollu vesivahinko! Onneks ei.
    Ihmeellisen viluiselta on tuntunut sisällä ja samoin ulkona. No onhan se aikamoinen ero lämpötiloissa kesään verrattuna.
    Verhot varmasti pidättää kylmää jonkun verran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luojalle kiitos ei vesivahinkoa, vetoa torjuu paljon mieluummin.

      Poista
  10. Olette varmaankin laittaneet tiivisteet sekä ulko-oviin että eteisen oviin ja ikkunoihin. Eräs tuttuni oli laittanut huopapeitot oven eteen kylmän torjujiksi. Keinot on monet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasikuistin ulko-ovissa, niissä uloimmissa ei ole tiivisteitä, ei ole mitään hyötyä sillä lasikuisti on talvella yhtä kylmä kuin ulkoilma on. Verhojen takana olevissa ovissa on tiivisteet oven ja karmin välissä mutta kun kyse on aidoista puista peiliovista ikkunalaseilla niin tiivistäminen on vähän sellaista hölmöläissatujen peiton jatkamista.

      Poista
  11. Tosi kauniit verhot ja hyvä idea tuo huonekalukangas. Se varmasti estää vetoa paremmin kuin tavallinen verhokangas. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)