lauantai 17. marraskuuta 2018

Vuoden harmain päivä

17. marraskuuta on tilastollisesti vuoden harmain päivä. Tänä vuonna lauantai 17. marraskuuta hiukan huijasi tilastoja, aurinko pilkahteli pilvien takaa monen päivän harmaan jakson jälkeen.
 Puutarha on viettänyt sateista marraskuuta täysin oman onnensa nojassa. Niinpä tein tänään kierroksen ja tarkistin miten puutarhassa voidaan.
 Perennojen kuivuneet varret eivät kauniilta näytä, mutta siivoan ne pois vasta keväällä. Nurmikko leikattiin viimeisen kerran muistaakseni lokakuussa. Onneksi se ei ole pahemmin kasvanut lämpimästä säästä huolimatta. Kuvasta muuten tajusin, että kottikärryt on vielä viemättä talvisäilöön.
 Korjattujen navetan ikkunoiden ikkunakitit meinasivat maistua linnuille. Mies viritteli rastasverkon jokaisen ikkunan päälle ja se on toiminut, linnut pysyvät poissa.
 Nurmikko navetan takana on uskomattoman vihreää. Kuvaa voisi melkein luulla keväällä otetuksi eikä marraskuun puolenvälin tietämissä.
 Vihreä jatkuu arboretumin puolelle. Keskellä oleva perenna-alue menee keväällä uusiksi ja saattaa vähän laajentua. Pääosaan pääsevät erilaiset iirikset.
 Luumulehdossa kaikki hyvin vaikka pelkäsin sateiden tehneen alueesta pienen lammikon. Rikat ovat voimissaan mutta käydään niidenkin kimppuun vasta keväällä.
Muutama viikko sitten istutetut pallo- ja syyshortensiat kivimuurin vieressä. Mietin olisiko ne pitänyt leikata istuttamisen yhteydessä. Mutta ehkä senkin ehtii tehdä myöhemmin, annetaan niille nyt juurtumisrauha.

Kyllä muuten teki hyvää pieni auringon pilkahdus. Toivottavasti huomiseksi saadaan yhtä kaunis sää.

8 kommenttia:

 1. Me olimme lokakuussa pois Suomesta puolet kuukaudesta,niin jäi osa pihatöistä tekemättä.Siis keväällä minäkin leikkaan kuivia perennojen oksia pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy olisikin ihanaa aikaa olla pois Suomesta. Märässä ei paljoa huvita puutarhatöitä tehdä mutta jos tulee kuivempaa niin jotain pientä voisi viikonloppuisin tehdä kun on valoisaa.

   Poista
 2. Kuvia voisi ihan hyvin luulla keväällä otetuiksi, niin vihreää tuo ruoho on.

  VastaaPoista
 3. Tänään oli aivan ihana keli, ja kuvasikin hellivät verkkokalvoja! Niin kaunista ja vihreää.
  Maa ei välttämättä ole kovin märkää, vaikka tuntuu, että on ollut sateista. Tihkusade ei paljon maata kastele; huomasin peräti joitakin rutikuivina pöliseviä kohtia, kun istutin viikolla. Muualla oli hieman kosteaa, mutta märkää ei niin missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateista huolimatta ei ole ollenkaan samaa mutavelliä puutarhassa kuin vuosi sitten. Kesän kuivuus vaikuttaa vieläkin.

   Poista
 4. Eilen paistoi aurinko upeasti täälläkin. Sitä ei olekaan tainnut näkyä sitten lokakuun lopun, jos oikein muistan. Tänään on taas harmaata, mutta ei sentään sada vettä. Nurmikko selvästi nauttii viileästä ja kosteasta kelistä. Mukavaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli tänään vielä upeampi auringonpaiste kuin eilen. Harmitti kun oli pakko pitää siivouspäivä ja olla sisällä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)