lauantai 29. syyskuuta 2018

Pakkasyön jälkeen

Aamulla oli lähes shokkiherätys kun katsoi ulkolämpötilamittaria joka näytti -5 astetta. Ei muuta kuin hellan lisäksi pariin pönttöuuniin tulet ja koleutta torjumaan. Lämmityspuuhien jälkeen oli vuorossa kasvimaan ja -huoneen tyhjennystä.
 Kasvimaat ovat tyhjät ja käännetty. Kuvan ottamisen jälkeen levitin niihin kalkkia ja kunhan lehdet tippuvat puista, haravoin kasvimaalle lehtikatteen. Kasvihuoneesta on tomaatit pois, vain viiniköynnös jäi talvehtimaan maahan laskettuna
 Pihalle mennessä suunnittelin puutarhatoppatakin esiin kaivamista mutta aamun pakkasasteista huolimatta päivästä tulikin lämmin. Fleecetakilla tarkeni ihan hyvin kun koko ajan pysyi pienessä liikkeessä eli talikon varressa. Pihan suurin vaahtera tiputtelee jo syysvärin saaneita lehtiään.
 Mies leikkasi nurmikon toivottavasti viimeistä kertaa tältä kasvukaudelta. Samalla meni silpuksi koristeomenapuun tippuneet omenat ja osa vaahteran lehdistä.
 Talolta alaspäin kohti peltoja on muodostunut kuja, alunperin tuossa on ollut ladolle vievä tie. Kunhan oikealla puolella kasvavat luumulehdon kirsikka- ja luumupuut ovat kasvaneet, saa kuja lisää suojaa. Vasemmalle puolelle tulee pensaita ja pari puuta aitasta alaspäin joskus myöhemmin. Ei kujien tarvitse aina olla tasarivisistä puista koostuva, vapaamuotoisuudella saa myös kaunista aikaan.
Kamera ei taaskaan suostunut tarkentamaan joten pensashanhikin 'Lovely Pink' kuvat jäivät kuvassa epätarkoiksi. Paljon muuta kukkivaa ei puutarhassa enää ole, täytyy olla tyytyväinen näihin muutamaankin.

13 kommenttia:

  1. This is a wonderful looking garden. I love your greenhouse, very pretty looking. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.
    World of Animals

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Greenhouse is DIY, my husband make it. Have a nice Sunday.

      Poista
  2. Täälläkin oli pakkasta aamulla herätessäni neljä astetta. Onneksi ehdin eilen illalla kerätä daalioista viimeiset kukkivat kukat maljakkoon, sillä aamulla kaikki varret olivat paleltuneet. Tänään kaivoinkin ne sitten ylös penkeistä ja ruukuista autotalliin kuivumaan.
    Kaunis tuo 'Lovely Pink'

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on vielä kaikki kesäkukat paikoillaan, niillä ei tosin ole kiire kun en talveta mitään. Daalioita en tänä vuonan laittanut kun niille ei ole talvetuspaikkaa, onneksi niitä saa ihailla muiden blogeissa.

      Poista
  3. Meillon ollu palio lämpöösempää. Viimme yänä vaan asteen verran miinuksella, erellisenä kolome. Mäki harkittin talavihaalarin esille kaivamista, mutta tyyryyn kerrospukeutumisehen. Siistiä. Hiano näkymä talohonpäi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies jo riemuitsi että kohta saa kaivaa pilkkihaalarin esiin, minä en ole samasta asiasta yhtä riemuissani. Kesällä tuosta kohtaa ei näy taloa yhtään, mukava kun tulee puutarhaan eri alueita jotak eivät paljastu ennen kuin olet alueella.

      Poista
  4. Meillä oli yksi pakkasaste. Syyspuuhia tehtiin ja vielä on hurjasti tekemistä. Nurmikon voisi leikata tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on kaikki pakolliset tehty paitsi valkosipulit laittamatta ja muutama verkko. Tosin olis perennojen leikkaamista yms. mutta ne ehtii keväälläkin.

      Poista
  5. Teillä oli sitten kylmempää kuin meillä. Meillä oli "vain" -4,6 astetta alimmillaan. Kummasti rupesi puista lehdet karisemaan, kun saivat vähän kylmää. 'Lovely Pink' -hanhikkia olen ihastellut aina nähdessäni. Se on todella suloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamalan kylmää on ollut ja epänormaalin aikaisin. Tosin ei haittaa jos kotilot menivät maan uumeniin etuajassa.

      Poista
  6. Aijai, teillä on jotenkin niin viihtyisän oloinen piha. Sellainen "mielenmaisema" kun on tuo ihana aittakin pihassa ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)