lauantai 22. syyskuuta 2018

Inspiraation lähteillä

Siivosin tietokoneelta vanhoja kuvia, ja voi minkä ahaa elämyksen sainkaan. Tajusin, että reilusti vaan kukkasipuleita maahan, ei kevät ole mitään ilman niitä.
 Keltainen ei ole puutarhassa lempiväri mutta krookuksiin se on melkeinpä paras väri. Krookukset kukkivat kun maa on vielä väritön ja kaipaa energistä raikkautta keltaisen värin muodossa. Liiloja jo istutin ja pari pussi keltaisia. Taidan ostaa tätä väriä lisää.
 Lumikelloja ei voi olla liikaa. Pari pussi lumikelloja päätyi maahan, toivottavasti ne itävät. Koitin olla tarkkana sipulien tuoreuden suhteen.
 Kurjenmiekkoja laitoin vain yhden pussin, selkeästi se on liian vähän kun katselin kuvia viime keväältä.
 Helmilijoissa on hauskoja muunnoksia, yhtä sorttia upotin multiin. Vaaleanpunaisia haluaisin kokeilla mutta tänä vuonna en nähnyt niiden sipuleita missään.
 Onneksi vaaleanpunaista, tai suorastaan pinkkiä on laitettu hyasinttien muodossa. Miten mahtava sävy keltaisten esikoiden kanssa, tämän totesin jo keväällä.
 Tulppaaneja tuli hankittua satoja sipuleita. Nyt mietin onko vieläkään tarpeeksi taantuneiden tilalle.
 Tummia, lähes mustia kerrottuja laitoin pussillisen talon edustalle. Todennäköisesti ovat yhden kevään ilo mutta siitä viis, keväällä tarvitaan niitäkin. Nämä pinkit kerrotut ovat olleet monivuotinen ilo.
Narsissien suhteen olen tullut araksi, eivät oikein tunnu viihtyvän meillä. Siitä huolimatta ostin yhden pussin ja kohtaloa uhmaten istutin ne arboretumiin. Ensi viikolla taidan hankkia pari pussia lisää, kävi miten kävi.

Kuvien siivoamisen jälkeen oli onneksi liian myöhäistä lähteä sipuliostoksille, olisi saattanut olla turhankin suureelliset ostokset. Arkeen mennessä on pahin tuska mennyt ohi ja tulee ehkä tehtyä järkevämmät jälkihankinnat jo maahan laitettujen sipulien kaveriksi.

15 kommenttia:

 1. Kauniita ovat! Hih, meillä on hankittu suht riittävästi noita sipuleita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla olikin hankittuna valtava määrä mutta se kannattaa, keväällä on mahtava loisto kun kukkivat.

   Poista
 2. Ihanat vaaleanpunaiset tulppaanit ja muutkin sipulit. Näitä keväisiä kukkakuvia on inspiroivaa katsella. Väkisinkin tulee mieleen, olenko itse hankkinut liian vähän sipuleita, erityisesti tulppaanien osalta. Pitkäikäisempiä en edes osta montaa pussia samaa sorttia, sillä toiveissa on, että lisääntyisivät reippaasti. Tästä syystä pidän huolen siitä, että sipulikukat tulee lannoitettua oikeaan aikaan, vaikka muuten menenkin monessa asiassa vähän sinne päin -mentaliteetilla :D Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä on olo että ei ole vielä riittävästi, paikkojakin on vapaana. Viime vuonna en laittanut lainkaan tulppaaneja, se tilanne tuli korjattua tänä vuonna. Scilloja pitää ainakin hakea lisää, haluan saada keväisen sinisen meren nopeasti aikaiseksi.

   Poista
 3. Onpa kauniita. Tämä oli hyvä muistutus, kukkasiput on vielä hankkimatta. Kauniita syksyisiä päiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa mennä ostoksille, jossain myyvät jo ei oota.

   Poista
 4. Juu, pitääkin lähteä ostoksille :D

  VastaaPoista
 5. Kauniita.…. minulla vielä hankkimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa vielä hankkia, edes muutama, ilo on suuri keväällä.

   Poista
 6. Sipulit on ostettu mutta ei vielä maassa .Itseasiassa penkkikin vielä tekemättä . Kauniit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii hyvin tehdä penkin tai kaksi sipuleille :)

   Poista
 7. Oi, oi tämä postaus lisäsi vähän muidenkin inspiraatiotasoa ja innostusta. Tekisi mieli ostaa kaikki maailman kukkasipulit. Onneksi rahapussin sisältö saattaa hillitä ostosten määrää, nyt kun kaupatkin ovat auki. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nin tekisi mieli ostaa kaikki mahdolliset. Joka kevät harmittaa, että miksi ei laittanut enemmän sipuleita maahan.

   Poista
 8. Hih, kukkasipuliostoksilla tahtoo aina riehaantua! Kaikki ovat niin ihania:)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)