lauantai 11. marraskuuta 2017

Suomalainen metsä

 Kävin tänään ihan omassa metsässä. Pläntti ei ole suuri, mutta on se kuitenkin metsä, on puita, aluskasvillisuutta ja risukkoa.
 Kanto on sammaloitunut kauniisti. Tästä metsästä on kaadettu puita, taustalla kuitenkin näkyy että uutta on kasvamassa. Luonto hoitaa aukot umpeen yllättävän nopeasti.
 Kuvaa katsoessa ei välttämättä tietäisi että se on otettu marraskuussa. Se onkin suomalaisen metsän lumoa, havut, sammaleet ja varvut ovat vihreitä ympäri vuoden. Myös kasvukauden ulkopuolella voi olla kaunista.
 Metsän ja pellon takana häämöttää koti. Minulla on tarve pihassa muutamaan katajaan, metsäretken tarkoitus olikin kartoittaa löytyisikö taimia omasta metsästä. Kyllä sielä pari sopivaa siirrettävää löytyi. Taimet on helpoin hahmottaa syksyllä tai hyvin aikaisin keväällä aluskasvillisuuden seasta.
 Puolukoista en saanut tarkennettua kuvaa. Ne nähtyäni hätkähdin ensin että mitä, karpaloita, marjat olivat niin valtavan kokoisia. Kunnes tajusin niiden olevan vain hyvin kasvaneita puolukoita.
 Parin vuoden takainen myrsky teki metsässämme tuhoja, onneksi vain yhden kaatuneen rungon verran. Jätimme sen suojaksi metsän eläimille.
 Metsän pahin tuholainen on kuitenkin ihminen. Tämä kaatopaikan suunnittelin siivoavani keväällä. Vaikka metsä on rauhoittava paikka niin aina tämän nähdessäni alkaa verisuoni pullistua päässä ja paineet kohota. Miten ajattelematonta toimintaa.
 Parempi siirtyä kauniimpiin maisemiin. Metsässä on paljon lahopuuta, turvasatamaksi pienille elämille ja sienille. Tämä puu on hauska sillä se oli sienten valtaama parin metrin korkeuteen saakka.
Lopuksi hyvästelin kalliot, sammaleet ja jossakin puussa ääntelevän tuntemattoman linnun. Taisi varoittaa muita että metsässä liikkuu jokin sinne kuulumaton.

12 kommenttia:

 1. Ikävä on löytää roskia luonnosta:( mutta on se luonnossa liikkuminen vaan mukavaa ajanvietettä! Se metsän hiljaisuus ja rauha..Ah!:) Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo roskat on vanha kaatopaikka, joko tämän talon tai naapurin. Tavara näyttää vuosikymmeniä vanhalta vaikka muovia onkin joukossa. Harmillista silti.

   Poista
 2. Tuollaiset roskaajat pistävät vihaksi. Metsässä mieli lepää! Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsässä mieli lepää, taitaa olla ihan todistettu juttu. Roskat on vanhaa kaatopaikkaa, häiritsee joka kerta kun menee metsään.

   Poista
 3. Palio mahtuu elämää piänehenki mettähän. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mahtuu, onneksi on tuollainen pläntti tässä ihan lähellä.

   Poista
 4. Oma metsä, ihanaa! Luonto hoitaa metsää omalla tavallaan, mutta luonnon roskaajat ovat järkyttävän tyhmiä! Blogissani on sinulle haaste, käypä kurkkaamassa:) Hyvää isänpäivää!

  VastaaPoista
 5. Ihana oma pieni metsä - meillä myös on sellainen ja minulle se on tosi tärkeä paikka käväistä. Valitettavasti myös meillä noita ihmisen jätöksiä on, mutta minkäs teet entisaikojen jätehuollon riittämättömyydelle. Täytyy vain ottaa kiltisti jätesäkit kouraan ja lähteä siivoamaan. Meillä noita jätepaikkoja on ollut kaikkiaan neljä ja niistä olen tähän mennessä korjannut kaksi. Työ jatkuu niinkun ilmeisesti sielläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsä on minullekin tärkeä. Kaatopaikat oli ennen lähikaatopaikkoja. Tuo jätekätkö on viimeinen iso mikä on vielä siivoamatta. Olen kerännyt voimia siihen, on hiukan hankalassa kohdassa mutta luulen että teen homman niin että lajittelen jätteet jo metsässä omiin astioihinsa.

   Poista
 6. Pienestäkin metsästä riittää iloa. Käsittämätöntä, miten ihmiset roskaavat.

  VastaaPoista
 7. Meilläkin oli aikanaan kotona nk tunkio, jonne vietiin KAIKKI jätteet kun olin ihan pieni. Muistan kyllä hyvin alaluokilla sen kun äiti koki kierrättämisen herännäisyyden ja meillä oli joka jätteelle oma paikkansa jo ennen kuin asiasta tuli mitenkään yleistä. Isä taas poltti aina kaiken. Noi on kyllä kurjia löytöjä

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)