sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Ahkerille ja uutterille

Minun muistoissani ja elämässäni isät ovat vahvoja, uutteria ja ahkeria. Toimeliaita ja aikaansaavia. Lapsistaan ja läheisistään huolehtivia ja välittäviä.
Isänpäivää juhlitaan meillä vaatimattomasti, lapset perheineen tulevat syömään kuten monena muunakin sunnuntaina, mies, isä, laittaa ruuan ja minä teen jälkiruuan. Istutaan rauhassa, jutellaan ja vain ollaan.
 Mietin miten kuvittaa tämän isänpäivän postauksen. Lopulta päädyin kuvaamana kotia joka on täynnä isien kädenjälkiä niin monen sukupolven ajalta. Tätä taloa ei olisi ilman isien aikaa ja panostusta. Ei ilman heidän käsistään kuuluvaa vasaran pauketta ja naulan puuhun uppoamista.
 Ei olisi huonekaluja, ei tapetteja seinillä, ne kaikki ovat isien aikaansaannosta.

 Ei olisi polttopuita ja lämmintä taloa jollei isät niitä tekisi ja olisi tehneet meitä aiemmin.
Isät pitävät huolta että nämä seinät ja perustukset säilyvät tuleville isille. Kiitos siitä.
Isänpäiväksi en tehnyt täytekakkua vaan juustokakun. Tämä täytekakku on leivottu tällä viikolla ja se hiukan sivusi isänpäivää ja omaa syntymäpäivääni. Meille syntymäpäivänäni lähetyspiiriin saapuneet vieraat saivat nauttia kakusta. Loput päätyivät työkavereille töihin. Siitä erityinen kakku, että tein ensimmäistä kertaa elämässäni gluteenittoman kakkupohjan ja se jopa onnistui. Vaihdoin kaikki jauhot perunajauhoksi. Voi olla että jatkossa meillä on aina gluteeniton kakku, niin onnistunut se oli.

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sitä on ollut, sai nuuskutella vauvaa, touhuta lasten kanssa ja syödä hyvin.

   Poista
 2. Kyllä teillä on kaunista! Komea kakku. Mukavaa isänpäivää!

  VastaaPoista
 3. Teillä näyttää niin kauniilta ja viihtyisältä. Herkullinen kakku. Mukavaa isänpäivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt on talo rauhoittunut. Kakku oli hyvää, samoin omarjuustokakku.

   Poista
 4. Mukavaa isänpäivää. Leivon nykyisin aina välillä gluteenittomia kakkuja kaupan valmiilla (sillä maidottomalla) jauhoseoksella. Se sopii korvaamaan kakkujen, mokkapalojen jne jauhot. Sopii kaikille vieraille ja on parempi vaihtoehto omallekin vatsalle. Suosittelen kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kerran kokeilin suolaista piirakkaa valmisjauhoseoksella ja tuli ihan kumia. Taisi ehkä olla enemmän kokissa vikaa mutta jäi siitä pieni kammo kokeilla uudestaan. Mulla on pari perusreseptiä gluteenittomana joita käytän vuodesta toiseen, maidoton onkin jo ongelmallisempi.

   Poista
 5. Ihanaa isänpäivän iltaa! Isät ovat meille kaikille rakkaita!

  VastaaPoista
 6. Kauniisti isiä kunnioittava kirjoitus! Ihan kyyneleet nousevat silmiin. Jos äidit ovat toivossa väkevät, ovat isät sitä uskossa, kun ovat jaksaneet tämän kaiken ja enemmänkin. Kiitämme isistä!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa isänpäivän viettoa siellä teillä kauniissa kodissa. Läheisten kanssa vietetyt kiireettömät hetket ovat luksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun aikuiset lapset saapuvat käymään, se on aina pienen juhlan ja hemmottelun paikka.

   Poista
 8. Kauniit Kuvat kauniista kodista ja hyvännäköinen kakku.

  VastaaPoista
 9. Hyvän näköinen kakku, pitääpä itsekin kokeilla perunajauhoversiota. Niin ja synttärionnittelut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Perunajauhoversio onnistui yllättävän hyvin.

   Poista

Kiitos kommenteista :)