keskiviikko 23. marraskuuta 2016

DDR-matto

Edelleen selailen netin myyntipalstoja siinä toivossa että eteen tupsahtaa kohtuuhintainen itämainen käsinsolmittu villamatto punaisena. Toistaiseksi saldo tupsahteluissa on puhdas nolla. Pääkaupunkiseudulta niitä saisi, siinä on vain yksi mutta, matka. Meiltä ei niin nopeasti mattoa pääse hakemaan että kaupat tulisi. Sopivasti syntymäpäiväkseni löysin kuitenkin sopivan läheltä maton jota saattoi harkita. Matto ei ole käsinsolmittu mutta se on 100% villaa ja aivan mahtavan värinen.
 Matossa on valmistajatiedot tallessa. Hetken googlettamisen jälkeen selvisi että matto on todellakin tehty DDR:ssä n. 1970-1980-luvulla kuten tuotelapussa kerrotaan. Saksassa näitä näytetään myyvän vintage-mattoina. Kuvion nimeksi kerrotaan Täbris-super. No, aika super tuo on. Ja laadukas matto konekudotuksi.
 Epäselvä kuva mutta koittakaa kestää, tänään ei ole ollut valoa nimeksikään. Maton toinen puoli on haalistunut mutta se ei haittaa, se on sitä aitoa käyttökulumaa. Kuvio on mielettömän rikas, värejä löytyy yltiöpäisen runsaasti.
 Myyjän kuvissa matto näytti aivan punavihreältä. Katsomaan mennessä ajattelin että siinä ehkäpä oiva matto isännänhuoneen värimaailmaan. Pieleen meni, matto onkin ihan selvästi punasininen. Mutta koska myyjä suostui tinkimään hintaa erittäin reilusti päätin ostaa maton. Arvelin että matto voisi käydä saliin siellä jo olevien sinikuvioisten Nain-mattojen kaveriksi.
Ja saliinhan matto päätyi. Tosin pienen epäonnisen pesulakeikan jälkeen. Vein maton samantein pesulaan koska sitä ei oltu myyjän mukaan pesty. Kun matto leväytettiin kotona lattialle pesulan jälkeen näki että mattoa ei kyllä oikeasti ole puhdistettu ja se jopa haisi. Onneksi ulkolämpötila oli plussalla ja mies tehopesi maton kotona pihalla. Kuivaus hoidettiin pojan talon pesutuvan kuivaushuoneessa. Ja tällä kertaa matto oli puhdas. Sen näki jopa paljain silmin ja tuoksu oli jotain ihan muuta kuin ennen pesua. Pesulaan en ole reklamaatiota tehnyt mutta mieli tekisi.

Mutta nyt kaikki hyvin ja salissa komeilee uusi matto. Ja miten hyvin tuleekaan sopimaan verhoilussa olevat tuolit maton kanssa sillä tuoleihin tulee alkuperäisen mukainen punainen kangas.

15 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunis ja sopii upeasti teidän saliin! Haluaisin myös itselleni punaisen käsinsolmitun maton. Jos minulta olisi kysytty vuosia sitten mitä pidän tällaisesta matosta, vastaus olisi ollut ehdoton ei. Niin se mieli vain muuttuu :)
  Onnea löydöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se mieli muuttuu, minä en olisi osannut kuvitella saliin punaista mattoa vaan nyt siellä on punaistakin punaisempi matto. Itämaisista matoista olen tykännyt aina.

   Poista
 2. Tästä tuli mieleen että onko teillä aloitettu sitä makuuhuoneen remonttia? Hieno matto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole aloitettu mitään remppaa sisällä. Kaksi huonetta on edelleen tekemättä. Viime kesä meni pihaa ja autotallia tehdessä plus että mies maalasi talon osin uusiksi. Ensi kesänä taitaa olla myös välivuosi sisärempoista.

   Poista
 3. Hieno matto ja onhan se tavallaan itämainenkin kun on kotoisin itäblokista :)

  VastaaPoista
 4. Matto sopii hyvin tuonne paikalleen ja tuo runsaasti lämpöä sisustukseen.
  Reklamaatiota kannattaa ehdottomasti tehdä mattopesulaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen on matossa yllättävän lämmin sävy. Olen tyytyväinen että maton ostin, en siitä maksanut montaa kymppiä.

   Poista
 5. Mä luulin että pesula oli sen pessyt. No on kumma kun ei edes puhtaaalta tuoksunut.
  Hyvän näköinen matto. En ole kuullutkaan DDR matoista. Tässä yksi päivä nettikirppikseltä osui mukeja ja kuppeja DDR:läisiä, uusia ei käytetty. Ajattelin tuleeko toi DDR nyt muotiin :) ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisivat tehdä jonkun kevytpesun koska matto on villaa. Mutta superpesua tuo tarvitsi. DDR on ehkä asioita jotka tulevaisuudessa ovat muodissa.

   Poista
 6. Matto on oikein kaunis. Harmi, etteivät pesulassa olleet sitä pesseet kunnolla. Kyllä varmaan reklamaatio on ihan paikallaan tällaisessa tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis on ja hyvä että tuli puhtaaksi vaikka ammattilaisten käsissä se ei onnistunut.

   Poista
 7. Kaunis matto ja jännä alkuperä. Ei ole joka likalla mattoa DDR:stä eikä ainakaan noin kaunista. En tiedä DDR:stä mutta Venäjällä käytetään itämaistyylisiä mattoja paljon myös seinävaatteina.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)