sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Supikissa

Kaikkihan tietävät supikoiran. Sen metsissä ja asutusten lipeillä elelevän tuholaisen. Mutta oletteko koskaan törmänneet supikissaan? Meillä Arvilassa asuu yksi sellainen. Ei kyllä tee tuhojaan mutta muuten käyttäytyy koiramaisesti. Kuten kulkee perässä ja mukana kaikkialle. Osaa kerjätä ja lempipaikka sisällä talossa on sohvalla. Turkki on kuin kaukaisella pikkuserkullaan supikoiralla.
 Maaston värinen turkki on eduksi hiirimetsällä ja myyräjahdissa. Paras paikka tarkkailla myyriä on luumulehdon ja rosarion välinen kivimuuri. Ahkerasti niitä supikissa metsästeleekin, välillä on päiviä ettei käy lainkaan sisällä syömässä. Pelloilla kasvaa parempaa ruokaa.
 Myös turkin paksuudesta on etua. Ei tule vilu pisimmälläkään saalistusretkellä tai kyttäyskeikalla. Pöksyt ovat tuuheat, samoin kauluri. Tummat tassut hämäävät saalista ja liikkuvat äänettömästi illan hämärässä.
 Koska supikissamme on täysin kesy, tykkää se tietysti köllötellä sohvalla. Joskus on tuuletettava masukarvoja sillä salin sohvalla tulee jopa hiki kun elää pääosin ulkoilmaelämää. Ja onhan tuo selvä kutsu palvelusväelle saapua palvelemaan talon kuningatarta.
Pennuista jo isoisoemoksi ehtinyt supikissa Iines ei oikein välitä. Pennut eivät aina tätä tiedä, joskus on mentävä haistelemaan, että mikä karvakasa se siellä sohvalla torkkuu. Karvakasa ei ole huomaavinaankaan pentua vaikka on täysin tilanteen tasalla. Tiukka sähähdys, ja häiritsevä pikkutekijä on karkoitettu matkoihinsa. Sellainen muori meillä on. Tai siis supikissa.

23 kommenttia:

 1. Aivan ihana supikissa. Miten kauniit vihreät silmät hänellä onkaan ja niin pehmoiset, kiharaiset masuvillat. Rapsutuksia Iinekselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iineksen masuvillat on mahtavat, onneksi niitä saa rapsutella mielin määrin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Iines on komea, etenkin nyt kun talvikarva on kasvanut.

   Poista
 3. Supikissa = söpö kissa, ja miten komia turkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkki on komea mutta aika tukala joskus kesällä.

   Poista
 4. Joku kyllä nauttii linssiluteena olosts.Oikein komea karvakamu😊

  VastaaPoista
 5. Joku kyllä nauttii linssiluteena olosts.Oikein komea karvakamu😊

  VastaaPoista
 6. On kyllä mielettömät villapöksyt :D Ja aivan ihastuttava tuo alin kuva, jossa tehdään varovaista tuttavuutta. Voin kyllä kuvitella hyvin tuon suhahduksen. Meillä sitä tapahtuu jatkuvasti välillä Alma ja Alpo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines kiinnostaa pentuja ihan mielettömästi ja Iinestä ei voisi mikään kiinnostaa vähemmän kuin pennut. Siinä sitten tasapainoillaan oloa näiden kahden välissä.

   Poista
 7. Komea supimamma! Pitääkö turkkinsa siivona, vai leikotaanko teilläkin kevättalvesta takkuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää siivona, kauluriin tulee pari takkua vuodessa, samoin häntään mutta onneksi ne saa leikata helposti pois. Juuri tänään leikkasin hännästä takun pois.

   Poista
 8. Komia supikissi.....ja mikä pörröpuuhkahäntä!

  VastaaPoista
 9. Kertakaikkisen upea turkki Iineksellä :)

  Vieläkö Kaapo asutelee teillä? Miten menee yhteiselo koiran ja kissojen kera?

  VastaaPoista
 10. Komee kissa, mahtava turkki. Luulisi talvella tarkenevan ulkona ?

  VastaaPoista
 11. Mainio supikissa, muistuttaa kyllä aika paljon supikoiraa ulkonäöltäänkin. Tuollaisesta turkista on moni kateellinen talven kylmyydessä. Myyrä on parasta luonnonmukaista ravintoa ja tänä syksynä sitä tuntuu riittävän yltäkylläisesti.

  VastaaPoista
 12. Aika paljon ihanampi tapaus tuo supikissa kuin koira! :)

  VastaaPoista
 13. Supikissa! No tietenkin! Kyllä on komea turkki! jestas!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)