lauantai 22. lokakuuta 2016

Lomasuunnitelmia

Tämä viikko on ollut työntäyteinen. Ensimmäinen vapaailta oli torstaina. Jaksoin vain istua ja tuijottaa ja ajatella että perjantain jälkeen alkaa loma. Viikko vapaata, tehdä saa ihan mitä lystää. Mitään pakkoa mihinkään ei ole mutta muutamia juttuja ajattelin ehtiä tehdä.
 Lasikuistilla on kaksi laatikkoa omenaa. Ne on tarkoitus hyödyntää loman aikana tavalla tai toisella. Sosetta, mehua ja lohkoja pakastimeen.
 Verhoilua voisi harrastaa ja edetä meriheinällä täyttämiseen. Toinen tuoli on kurssilla ja tätä pienempää teen kotona samaan tahtiin. Lankojen tuossa kankaan päällä kuuluu olla juuri noin, löysinä lenkkeinä sillä lenkkien alle aletaan kasata meriheinätäytettä. Kiitos ystävän miehen, säästin 20 euroa kun kankaan naulaamiseen tarvittavat nupit löytyivät omasta varastosta. Valkoinen pellava on sekin omien kaappien aarteita. Edullinen pala Ikean löytönurkasta. Verhoilun kanssa yritän samaa ideologiaa kuin entisöinnissäkin, käytetään kaikki jo olemassa oleva ensin pois.
Karvapalleroiden kanssa on tarkoitus leikkiä urakalla. Ovat vielä reilut pari viikkoa riemunamme ja sitten muuttavat uusiin koteihin. Heikea ajatus jo nyt.

 Haravoitavaa on vielä valtavasti. Tosin ei haittaa, minä tykkään siitä. Etenkin tällaisina kuivina syksyinä. Viime syksynä haravoin osan lehdistä vadelmapuskien alle. Kokeilu oli onnistunut, sinne maatuivat eivätkä vadelmat tykänneet huonoa.
Jos aikaa jää, pitää puutarhaan virittää vielä muutama verkko. Tässä on hätäratkaisulla suojattu seljapihlaja jonka hentoa runkoa oli käyty jo maistamassa. Pihlajaa on ympärilläkin olevat oksat mutta jospa ne ei maistuisi kun ovat ihan tavallista pihlajaa ja kuivuneita.

Eiköhän näillä puuhilla saada yksi loma kulutettua.

15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, minusta se on nyt kovin paljas ja kalju. Sentään muutama havupuu on vihreänä koko vuoden.

   Poista
 2. Ei taida olla lepoloma edessä, mutta kun tekemisestä tykkää, sitä jaksaa lomallakin. Ilman aikataulua tekeminen on mukavaa. Välillä tuntuu, että siten saa paljon enemmän aikaan, kuin tiukasti kellotettuna.
  Ihania nuo teidän karvapallot. Varmasti niiden lähtö tuntuu haikealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepolomat eivät ole minua varten, tykkään puuhastella. Ja se on totta kun ei ole aikataulua eikä pakkoa niin se tuntuu lomalta ja saa jotain aikaiseksi. Karvapallot ovat ihania ja kamalia. Esimerkiksi tuo verhoilussa oleva tuoli on suojattava hyvin tai riiviöt syövät siitä narut poikki!

   Poista
 3. Herkullisia omenoita. Ihanat kisulit, varmasti tulee haikeaa kun lähtevät pois. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain noiden punaisten omenien lisäksi syyskuussa todella hyviä talviomenia, ovat säilyneet moitteettomina jo kuukauden lasikuistilla. Mutta kun yöt kylmenee niin siellä tulee liian kylmä.

   Poista
 4. Kissanpenturiiviöt on vain niin suloisia. Niiden lähdön jälkeen teillä on paljon hiljaisempaa. Tuomen oksat ovat kuulemma parhaita karkottimia jyrsijöille. Tuollaisen seljapihlajan voisi suojata ihan runkosuojalla - ne eivät paljoa maksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaista on, onneksi yksi pennuista jää meille, riittää tippuneita kukkaruukkuja ja syötyjä laturin johtoja :D
   Runkosuojat ovat hyviä mutta muutama verkko on vielä hommattava.

   Poista
 5. Onpa kisut kasvaneet! Joo, haravoimista riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pennut ovat kovasti kasvaneet, aika pommeja kun viidestään riehuvat :D

   Poista
 6. On oikia toimintaloma tiaros :) Mukavaa sellaasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimintalomat puutarhassa ovat minun mieleeni. Tänään sain kaikki haravoinnit tehtyä!

   Poista
 7. Viikko lomaa kuulostaa hyvälle, vaikka työntäyteiselle kuulostaa 😀 Minulla ei ole kuin pari päivää lomaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikon loma tuli tarpeeseen, juhannuksesta asti olen paiskonut töitä uudessa työpaikassa.

   Poista
 8. Viikko lomaa kuulostaa hyvälle, vaikka työntäyteiselle kuulostaa 😀 Minulla ei ole kuin pari päivää lomaa...

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)