tiistai 11. lokakuuta 2016

Muutama solmu myöhemmin

Yliheitto, puolisolmu ja solmu. Etusarja ja takasarja. Asentosidonta, poikittainen tukisidonta, välitukilangat ja reunatukilangat. Siinä uutta sanastoa jolla olen kasvattanut sanavarastoani parin viime viikon aikana.
Ensimmäisen asentosidonnan jälkeen ajattelin että ei minusta tähän ole. Ei voi olla näin vaikeaa. Onneksi kurssi oli siltä illalta ohi ja sain viikon huilin. Tänään homma jatkui ja into oppia jousien sitominen oli taas korkealla.

Muutama täydellinen solmuparikin syntyi.
 Vaikka tässä vaiheessa ajattelin homman olevan valmis ehkä jouluna. Kädet hiertymillä vanhoista nahkahanskoista huolimatta, hikipisarat otsalla ja pari ärräpäätä kielenkärjellä. Ohjeet paperilla olisivat voineen olla hepreaa, niin vaikea niitä oli aluksi ymmärtää.
 Mutta kuulkaas, valmista tuli jo tänään! Ensimmäisen tuolin jousitus on valmis. Tästä edetään kankaalla, nupeilla ja meriheinällä. Työn jälkeen olen valtavan tyytyväinen, eka tuoli kun on aina harjoittelua vaikka kuinka täydellisyyteen pyrkisi. Lisähaastetta tuo jo moneen kertaan verhoiltu tuoli jossa voi olla hankala löytää uudelle naulalle ehjää puuta. Tässä tuolissa etusarjaa on joskus vahvistettu uudella puulla. Vahvistui sai jäädä ja auttaa minuakin.
Jotta en unohda mitä olen oppinut, odottaa kotona toinen tuoli jousien kiinnittämistä. Tuolia on tarkoitus tehdä iltaisin ja viikonloppuisin vielä kun opit ovat tuoreessa muistissa.
Toivottavasti onnistun.

8 kommenttia:

 1. Kiva uusi harrastus sinulla! Ei ihan helpolta näytä, mutta hienoa on kun saa jotakin tuollaista valmiiksi. Arvokasta työtä. Intoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Solmut ovat helppoja nyt kun tajusin miten ne tehdään ja opin lukemana ohjeita. Mutta se miten paljon vaatii lihasvoimaa, se oli yllätys. Nyt on olkapäistä lihakset kipeänä langan kiristämisen takia. Samoin toinen lonkka jota vastaan kiristin lankaa.

   Poista
 2. On siinä solmujen nykertämistä yhteen tuoliin! Kohtahan tuo sujuu sinulta aivan hetkessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika määrä solmuja ja kaikki jäävät piiloon täytteiden alle. Toivottavasti seuraava sujuu helpommin.

   Poista
 3. Varmasti hieno tunne, kun jousien sidonta onnistui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hieno tunne oppia uutta ja onnistua.

   Poista
 4. Vau! Hienoa työtä. Taitaisi olla minulle liian hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Välillä tuntui että omistan sormien sijaan 10 nakkia, sorminäppäryys oli täysin hukassa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)