maanantai 3. lokakuuta 2016

Kattiloita

Mieleni hamsteripuoli piti viikonloppuna juhlat, kuvainnoillisesti nautti lasin kuohuvaa ja kiljaisi kippis. Toinen puoli minusta sanoo että ei ei, ei tarvita yhtään mihinkään. Ei maljoja eikä kuohuvaa.

Arvatkaa kumpi voitti? No tietysti sisäinen hamsterini. Kummitäti oli ihana ja antoi minulle kaksi kattilaa. Ison punaisen Finelin ja söpöisen pienen jonka merkistä ei ole tietoa. Eikä siinä kaikki. Isäni on joskus tuonut työreissulta tuliaisena metallisen astian. Sen käyttötarkoitusta en tiedä mutta olen aina tykännyt astiasta. Äitini ei halunnut pitää astiaa enää joten minä sain sen.
 Käyttötarkoitus ei ole vieläkään minulle auennut mutta jotain olen miettinyt. Astia tuntui sopivan salin pönttöuunin viereen. Ehkä siihen voisi kerätä käpyjä sytykkeiksi tai laittaa vaikka valot pimeän vuodenajan iloksi. Mietitään vielä.
 Astia on tuotu 1980-luvulla Irakista. Minusta se on kaunis kuin mikä.
Ja on nämä kattilatkin hienoja. Ei hajuakaan mitä niillä teen mutta onpahan nyt huushollissa kaksi turhaa kattilaa. Pienemmän pohja on aika ruosteessa, isompi on yllättävän hyvässä kunnossa, siinä on kansikin tallessa.

---

Kiitos kaikille kommenteista kissapostaukseen. Sohvanvaltaajat kiittäävät myös ja kehräävät.

11 kommenttia:

 1. Tuo Irakilainen metalliastia on tosi kiva ja siinähän voisi säilyttää vaikka klapeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienille sieville klapeille se olisi kiva. Meillä menee klapia niin paljon ettei astiallinen riitä edes yhteen polttokertaan :D Mutta sytykkeille olisi kiva.

   Poista
 2. Minulla meinaa olla vähän samaa vikaa; ihania esineitä on ihana vastaanottaa, mutta niille oikeutta tuovia paikkoja/käyttöä on vaikea keksiä. :D Nuo kattilat <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattilat on kivat, pienemmän suunnittelin vaihtaa mausteiden säilytyskattilaksi nykyisen punaoranssin tilalle.

   Poista
 3. Oi mikä ihana iranilaisruukku/kulho/sanko... noh, astia joka tapauksessa. Kerrassaan hurmaava! Sitten kun et enää sitä halua, otan meille enemmän kuin mielelläni ;) Laitan siihen ainakin loppusyksystä lehtikuusen oksia ja pienet tuikut, sitten pikkujoulukuusen ja pääsiäisen aikaan täyteen trullien tuomia höyhenoksia ja juhannuksena koivunoksia ja elokuulla montamonta gladiolusta ja syksymmällä pihlajanmarjoja ja ja ja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä lie irakilaisesine :D Pitää kysyä isältä mikä mahtanee olla. Pieni joulukuusi on hyvä idea, meillä on sellainen joka vuosi.

   Poista
 4. Ooh, aivan ihana tuo Irakin-pata! Eihän tuollaisille voi sanoa ei.... mahtuvat pinoonkin niin pieneen tilaan, jos ei heti ole käyttöä ;-)

  VastaaPoista
 5. No on upea pata, ajatella, että maailman toiselta puolelta tänne tullut…

  Eihän kattiloita ole koskaan liikaa, varsinkin, jos ne kelpaavat käyttöön. Ilmeisesti toisen kohdalla näin olisi?

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen sitä mieltä, että ei ole olemassa mitään turhia kattiloita - kyllä niille käyttötarkoitus löytyy, ennemmin tai myöhemmin.
  Ja sopii pönttöuunin pariksi!

  VastaaPoista
 7. Kaikki turhakkeet, joilla ei tee mitään, ovat monesti kiehtovia ja mielenkiintoisia esineitä. Ihania astioita sinulla!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)