lauantai 20. elokuuta 2016

Viimeiset

Alma ja luonto teki pienet tepposet tälle syksylle. Arvilaan tuli edellisten pentujen jälkeen nopsaan uudet kissanpennut, ne viimeiset. Seuraavaksi Almalla on edessä leikkaus ja olorouvan elämä. Pennut syntyivät keskiviikkona, iltamyöhään, oikeastaan jo yön puolella. Minä valvoin taas vierellä ja sain toimia hiukan kätilönäkin katkaisten yhdeltä pennulta napanuoran. Neljännen pennun jälkeen olin niin väsynyt että nukkumaan oli käytävä, olihan ollut työpäivä. Aamulla pentulaatikossa olikin yllätys, viides pentu. Eihän meillä ole koskaan syntynyt kuin kolme tai neljä pentua!
 Alman onnea. Vaikka kyllä minua jännitti miten menee kun edelliset pennut syntyivät huhtikuussa, väliä oli turhan niukasti. Mutta emo ja pennut voivat hyvin, Alma saa nyt erityisen ravitsevaa ruokaa jotta jaksaa imettää viisi pentua.
 Pentujen värimaailma on mielenkiintoinen. Joukossa on kaksi kilpikonnakuvioista tyttöä, siskokset yllä kuvassa.
Pennut vasemmalta oikealle. Viidentenä syntynyt yllätyspentu on todella hieno kilppari, väritys on jotain Alman ja Iineksen väliltä. Hännänpää on punainen kuten Iinekselläkin. Seuraava pentu on mustavalkoinen jolle on tulossa valkoinen hännänpää, kuono on valkoinen kirsun alta. Seuraava pentu on musta, mutta selkeä tabby-kuvio on vielä nähtävissä, rinnuksessa on pienen pieni valkoinen läikkä. Punainen pentu on saanut yllään tumman värin ja komean marmorikuvion. Hännänpäästä taitaa tulla valkoinen, hyvä yhdistelmä valkoisten sukkien kanssa. Viimeinen pentu makailee Alman hännän päällä, väri on niin sama Alman kanssa että tuskin erottaa. Kasvot ovat hauskasti kirjavat ja läikkä mikä Almalla on otsalla on tällä pennulla selässä.

Hiukan on nyt vaikea irrottautua puutarhahommiin töiden jälkeen ja näin vapaapäivänä, mutta yritetään vaikka pentulaatikon äärellä voisikin viettää tunteja.

29 kommenttia:

 1. Ihanuuksia <3 Perheonnea.
  On kyllä mielenkiintoista, miten erinäköisiä (väriä myöten) pentuja voikin syntyä samasta emosta. Jääkö näistä yhtään teille, vai onko oma "kissakiintiönne" täynnä ja pennut matkaavat uusiin koteihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on mietinnässä jääkö meille yksi pennuista, kiintiö on kyllä jo täynnä mutta ehkä silti kuitenkin yksi mahtuisi joukkoon :)

   Poista
 2. Voi hyvä ihme, miten ihana tapahtuma. Ja kiva että kaikki sujui hyvin.

  VastaaPoista
 3. Voi miten hieno viisikko, onnea pennuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Saapa nähdä mikä villikko viisikko näistä tulee.

   Poista
 4. Voi suloisuuksia...tosi ihania, ja nuo kilpparit <3 Kyllä kissaemot ovat onnellisia emoja, mutta ihan hyvä, että viimeistä kertaa. Kovaa on kissallekin jatkuvasti tehdä pentuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rankkaa se on, oli kissa tai ihminen. Leikkautus on edessä kunhan pennut kasvavat.

   Poista
 5. Onnea viidestä pennusta. Onpa monen väristä pentua.
  Hyvää lauantai iltaa teille sinne.

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihania! On sinullakin ollut iso urakka näiden kanssa ja äitikisu Almalla, onnittelut teille! Mekin tahdottaisiin kisuli. Kuume vaan kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Almalla on suurin urakka vielä, minun urakka alkaa sitten kun pennut liikkuvat, käyvät hiekkalaatikolla ja syövät ruokaa.

   Poista
 7. Meillä taannoin kissa teki jopa neljät pennut vuodessa. Tollasia karvisen värisiä oli aina kaksi ja toiset kaksi oli sekavärisiä kuten emonsa.
  Yhtenä aamuna meidän poika tuumas; äiti näin unta että Manta oli saanut pentuja ja niitä oli neljä. Hm hm, tuumasin kyllä kissanpentuja oli viime yönä tullut, mutta vain kaksi.....totta olisi ollut neljä :) Isäntä ne lopetti ennenkuin kukaan lapsista tiesi. Nuo karvisen väriset aina jätettiin ja ne matkasivat hetken päästä uusiin koteihinsa.
  Kannattaa leikkauttaa kissan, paras toimen pide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljät vuodessa on kyllä paljon. Nämä ovat Almalle tämän vuoden toiset ja kokonaisuudessaan kolmannet pennut, Iines teki neljät. Mutta Almalle saa nyt riittää nämä, viisikko ja viimeiseksi.

   Poista
 8. Ihania kissalapsia. Onnea niin Almalle kuin teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka pentuvauvelit ovat Alman niin on ne aina vähän minunkin vauvoja :D

   Poista
 9. Onnea uusista pennuista! Harmi, että noinkin suloiset tyypit saavat nenäni ja silmäni ihan tukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näinkin kovalla kissaihmisellä on monta ystävää jotka ovat kunnolla kissoille allergisia. Juuri kävi yksi kylässä ja oli unohtanut ottaa allergialääkkeen. Ei kiva, kun ei voi luopua ystävistä eikä kissoista.

   Poista
 10. En kestä miten ihania! Täällä jo aloin kuumeisesti miettiä minkä noista olis meille paras, mutta aika äkkiä tuli tyrmäävä kommentti tuolta sohvalta. No näillä mennään nyt mitä on. Alpo muuten vietti ekaa kertaa yön ulkona viime yönä. Vitsit minä en saanut nukuttua, kun pelkäsin ja sinne yhteen asti ensin kävin sitä etsimässä. Kyllähän se tuossa etupihalla oli, mutta aika vauhkona eikä antanut lähestyä. Aamulla heräsin jo kuudelta huutelemaan ja tulihan poika sisälle pörhistellen tytöille. Ja olikin sitten tämän päivän kotiarestissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa tulla katsomaan :) Meillä on pohdinta jääkö meille yksi. Jos jää, niin ehdottomasti poika. Eli joko punainen, musta tai mustavalkoinen. Kamala pähkäily! Alpohan on ollut rohkea, öisin alkaa olla jo tosi pimeää.

   Poista
 11. Vai syyspennut Alma sitten vielä pyöräytti <3 Niin suloisia pikkuisia taas! Täällä Pipalla on juoksu parhaillaan, mutta sisäkissa kun on, niin pentuja ei ole tiedossa ja hyvä niin. Meillä olisi hyvin pian kokonainen lauma kissoja, kun joku emäntä ei raaskisi luopua ainoastakaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäkissalla ei juoksu niin haittaakaa. Nyt joutuu Almakin olemaan sisällä. Vaikeaa luopuminen on, mutta toisaalta siinä vaiheessa kun lauma vilkkaita pentuja ottaa iltariehunsa niin luopuminen on helpompaa :D

   Poista
 12. ♥En yhtään ihmettele, että voisit viettää pentulaatikon äärellä tuntikausia. Almalle hyvää vointia toivottaen♥

  VastaaPoista
 13. Voi ihanuutta, miten suloisia pikkuisia ja vielä viisi! Kissanpentuja on niin mukava seurata, miten kasvavat ja kehittyvät. Aika pian alkaa luonnekin erottua. :)

  VastaaPoista
 14. Onnittelut yllätysvauvoista. Almalta hoitopuuhat sujuvat rutiinilla vaikka pentueessa onkin noin monta päätä.

  VastaaPoista
 15. Voi mitä suloisia! Onnea viisikosta - ja viisikolle!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)