keskiviikko 17. elokuuta 2016

Kirjaton koulu ja komposti

Kaksi asiaa joilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa, mutta molemmat aiheet ovat olleet parin viime päivän puheenaihe näiden seinien sisäpuolella. Molemmat peruskoululaiset toivat tänään pinkan kirjoja koulusta kotiin päällystettäväksi. Jostain olin saanut päähäni että uusi opetussuunnitelma olisi tuonut kouluihin jonkin sortin kirjattomuutta. Pohdin että eipä taida päteä näiden seutujen kouluissa kun kirjapinoa katselin. Kuntaliitoksen tai minkä lie ansiota kuitenkin se positiivinen seikka että noista 10 kirjasta vain yksi on käytetty. Tässä on eräskin vuosi liimattu, teipattu ja kursittu kasaan loppuun käytettyjä oppikirjoja joiden joku säästäväinen ihminen on ajatellut kestävän vielä yhden vuoden. Todellisuus on ollut ihan muuta.
 Päällystämisen minulla ei ole antaa sen erikoisempia ohjeita kuin että laadukas paksu kontaktimuovi, hyvät sakset, taipumaton pitkä viivoitin ja hyvät hermot.
Komposti, se toinen päivän polttavista puheenaiheista. Olen vahvasti sitä mieltä, että puutarhajätteemme tarvitsevat kolmannen laatikon. Mies ei ole ihan samaa mieltä, lähinnä siksi ettei uudelle laatikolle ole paikkaa. Onhan, sanon minä ja tilaan taas kerran uuden laatikon. Syksy on vasta tuloillaan. Mihin saan mahtumaan lehdet, perennan varret, naatit ja kaiken muun puutarhan vihreän jätteen jos kahden laatikon tilanne on päivitettynä tämä: ylitäysi.

Se on kai tartuttava vasaraan ja nauloihin itse. Kolmas laatikko tarvitaan, piste.

12 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Olen ehkä väärä kommentoimaan, mutta mirlestäni teillä voisi olla tilaa vielä kompostille. Omaan silmääni teillä on aika avataa, verrattuna meidän kaupunkipihaan. Omaa pihaa tuijottelen ja en muka näe missään tilaa, vaikka ulkopuolisten mielessä tilanne on varmaan ihan toinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin meillä on tilaa, jopa ihan tuon kompostirivin molemmin puolin. Ja mieluiten haluaisin selkeän laatikon enkä pelkkää maatuvan aineksen kasaa.

   Poista
 3. Minun peruskoululainen meni seiskalle ja hänellä on jo parin vuoden ajan ollut melkein kirjaton koulu. Vitosella saivat koululta iPadit ja siellä ne kirjat sekä tehtävät ovat. Tosin omani on erityisoppilas ja siitä johtuen hänellä vähän enemmän kirjatehtäviä kuin yleisopetuksessa olevilla ikätovereillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei ole padeja näkynyt, jotain ovat tehneet omilla kännyköillä, ovat tykänneet niistä tehtävistä kovasti. Meillä kutoselle mennyt on erityisoppilas, voi olla että sen takia hänelläkin on enemmän kirjahommia.

   Poista
 4. Hyvä neuvo, paksu kontakti muovi se on paras. Kauhee homma tuo päällystäminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä urakka mutta toisaalta se on minusta hauskaa puuhaa, se kuuluu aina syksyyn.

   Poista
 5. Todella näyttää siltä, että uusi komposti tarvitaan! Voi että, äiti muovittaa ja kaiken tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvitaan, ja aika nopeasti. Muuten ollaan pulassa puutarhajätteen kanssa. Äiti muovittaa ihan ilomielin. Joku vuosi sitten tuli aamuteeveessä ohjeet for dummies muovittamiseen, nyt osaan minäkin.

   Poista
 6. Selvästi pitää saada uusi laatikko kompostille, eihän noihin enää mahdu. Olin jo ihan unohtanut tuollaisen kirjojen päällystämisen. Oli se kyllä kauheaa, aina jäi joku kupla tai ryppy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mahdu yhtään mitään. Minulle jää myös aina joku ryppy tai nyppy, tänään kyllä tuli muutamasta kirjasta aika täydellinen.

   Poista
 7. Kyllä sää tarttet uuden laatikon kompostille.
  Onneks meillä mies aina päällysti kirjat.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)