keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Tulva

Lähdin aamulla vierailulle keskimmäisen pojan luokkaan. Olen ollut luokassa vuorotteluvapaani aikana muutaman päivän, avustamassa lastani ja siinä samalla olen ollut yhdet silmät ja kädet lisää. Antoisia päiviä joita lupasin tulla tekemään lisää vielä kevään aikana.

 Aamulla hiekkatiemme tilanne oli tämä. Siltarumpu on jäätynyt eikä vesi pääse virtaamaan rumpua pitkin ojaan ja jatkamaan matkaa.
 Kun tulin muutaman tunnin päästä takaisin kotiin, oli vesi noussut jo kokonaan tielle. Tieltä vesi valuu nyt ojaan ja sitä kautta matkustaa koskeen ja siitä toista ojaa pitkin järveen niin kuin pitääkin.
 Tielle tämä ei ole hyvä juttu ja asia täytyy ottaa seuraavassa tiekokouksessa puheeksi. Siltarummun täytyy toimia sillä nyt virtaava vesi syö tietä ja on kuluttanut jo tien hiekkapintaan railot. Kohta tuosta ei pääse autolla kulkemaan jos pahasti käy.
 Oma piha ja pihatie on yhtä suurta jääkenttää. Hiekoitettu on, mutta vain tärkeimmät kulkuväylät. Peltilehmät saavat selvitä omin voimin nastarenkaiden kanssa.
Aitan takana on hyvä tulvan alku mutta tämä ei enää ole aitalle haitaksi. Aitta on nostettu ylös eikä aitan helmat enää pääse makaamaan vedessä kuten vielä viime vuonna teki.
Loppuun kuva erittäin, siis erittäin vihaisesta kissasta joka oli jäänyt pihalle kouluvierailuni ajaksi. Kun kuulin naukumisen enkä nähnyt kissaa niin ajattelin että luoja, nyt on jollekin kissoistamme käynyt pahasti, vähintään on pää puoliksi irti. Eipä ollut, oli vain vihastunut Iines kun oli joutunut jäämään muutamaksi tunniksi sateeseen ja märkään ihan yksin. Purki sitten huutamalla minulle kurjuuttaan. Nyt on takassa tulet Iinestä varten ja villaviltti alla. Huutaminen on vaihtunut tyytyväiseen kehräykseen.

28 kommenttia:

 1. Mitä apua lapsesi tarvitsee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse avustajaa mutta koska luokassa olin, niin tuntui hassulta istua kädet puuskassa takanurkassa. Autoin matematiikassa kun tuli uusia asioita jne.

   Poista
  2. Miksi olet käynyt poikasi koulussa? Onko se nykyään yleistäkin, että vanhemmat käyvät auttamassa koulussa?

   Poista
  3. Olin tutustumassa. Opettaja on toivonut meitä vanhempia seuraamaan opetusta ja minä noudatin kutsua. On ollut avartavaa monella tapaa. Kevään mittaan aion käydä toisenkin peruskoululaisen luokassa. Voin suositella kaikille vanhemmille!

   Poista
  4. Hmm....olis mielenkiintoista kuulla siitä enemmänkin, vaikka jossain postauksessa.

   Poista
  5. Voin tehdä asiasta ihan oman postauksen :)

   Poista
 2. Tulva tiellä ei ole kyllä kivaa. Jääkenttänä on meidänkin piha, mutta meillä ei ole noin paljon tietä ja kulkuväyliä. Silti sepeliä on mennyt enemmän kuin monina muina vuosina tähän mennessä. Kyllä on ollut jäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pihatietä riittää, taitaa olla parisataa metriä. Päälle polut kompostille, saunalle, navetalle ja liiterille. Jäistä on.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Iineson ihana <3 ja ilmoittaa aina äänekkäästi mitä haluaa.

   Poista
 4. Ihana ihana Iines :D Ja niin on kiukkua katseessaan tuossa kuvassa.

  VastaaPoista
 5. Ihan järkyttävät tulvat on nyt vähän joka puolella. Säälin meidän etupihan kukkapenkkiä, koska sekin lainehtii kun maa ei ime sitä vettä. Kohta ei riitä kahluusaappaatkaan, että pääsee postilaatikolle. Hiekottaminenkin tuntuu aivan turhalta, kun se hiekka painuu sinne jään sisään.

  Voi Iines reppana. Meillä kävi Almalle tänään samoin. Ei se tosin niin kamalan monta tuntia ulkona joutunut olemaan, mutta kun normisti se kymmenen minuuttiakin on tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meilläkin on pari kriittistä paikkaa puutarhassa missä on jäistä vettä. Saapa nähdä onko keväällä mitään hengissä.

   Iineksellekin 10 minuutti aon jo pitkä aika. Ja nyt oli vielä se pahin, vesisade. Ei ole mennyt tuon jälkeen ulos :)

   Poista
 6. Täällä myös tuota vettä piisaa. Näkymä ovelta naapurin niitylle on vaihtunut järvimaisemaksi. Koko niitty on veden alla siellä. Meillä on pihalla melkoisia lätäköitä, mutta rakennuksille ei vedet pääse.

  Voi Iinestä! :D vaan saattaisipa tuo ketä tahansa ladya kiukuttaa jos fiini turkki vallan kastuisi näillä ilmoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järvet on ihan uusissa paikoissa. Pojan koulun pihalla on suorastaan suuri lampi ja voit kuvitella kuinka se kiinnostaa lapsia...

   Iines on turkkinsa mukainen lady, turkki ei saa likastua saatikka kastua.

   Poista
 7. Aikamoiset tulvat vähän siellä ja täällä. Ymmärrän Iinestä:)onneksi pääsi takan ja huovan lämpöön:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulvia riittää, onneksi siltarumpu alkoi tänään toimia. Vesi ehti kuluttaa jo melko hyvän kokoisen railon hiekkatiehen.

   Poista
 8. Aikamoisen tempun Iines-paralle teit! Ei ihme, että suututti. ;0) melkoinen tulva siellä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen temppu. En yhtään tajunnut tarkistaa missä kissat kun lähdin.

   Poista
 9. Ihan oikeasti on suuttunut/kiukkuinen ilme kissalla;)

  VastaaPoista
 10. Eikös opetus olekin avointa eli periaatteessa koska vain vanhempana voisin mennä seuraamaan sitä.. Mitähän tuo meijän teinimuru tuumisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opetus on julkista, kuka vain voi mennä seuraamaan opetusta kunhan ei häiritse. Teinit ei ehkä tykkäisi mutta meillä alakoululaisille asia on ollut ok.

   Poista
 11. Voi voi Iines parkaa. Hyvä että kuitenkin pääsi takkatulen ääreen lämpimään kehräämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines on paksusta turkistaan huolimatta lämpöisen ystävä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)