torstai 11. helmikuuta 2016

Iloisempaa ilmettä

Eiliset maisemakuvat olivat niin mieltä masentavia, että päätin laittaa heti tänään muuta tilalle. Heinäkuun kuvista löytyi pari helmeä luumulehdosta joka on yksi lempipaikkojani puutarhassa. Etenkin viime kesänä valmistuneiden kivimuurien jälkeen. Kuvat on otettu vielä keskeneräisen rosarion muurin takaa.
 Tässä kuvassa yhdistyy monta toteutunutta haavetta. Kivimuuri, kasvulaatikoita, kasvihuone, mansikkamaa, isoja puita ja paljon perennoja.
 Tässä perunamaata, risuaitaa, luumupuu, kissa ja taustan metsä.

Luumulehtoon en ole suunnitellut mitään muuta ensi kesälle kuin ylläpitoa, aukkojen täyttöä ja jo olemassa olevien kasvien vaalimista. Kasvulaatikoita on kuusi. Niissä yhdessä kasvaa mansikkaa ja sitä aion laittaa toiseenkin laatikkoon. Kahteen tulee taas kesäkurpitsaa ja kahteen en vielä tiedä mitä. Todennäköisesti salaattia ja ehkä sen kaveriksi pinaattia. Oman maan pinaatit on taas jo loppu pakastimesta vaikka kasvatin viime kesänä edellistä kesää enemmän.

Kolmen kuukauden päästä jo istutellaan pinaatti. Menisipä viikot nopeasti.

32 kommenttia:

 1. Oi juuri tällaisia kuvia kaivataan keskelle vettä, pimeyttä ja kylmyyttä =) Luumulehtosi ja nuo maakivet ovat niin kauniita =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kaivataan, tänäänkin oli ilma pelkkää harmaata.

   Poista
 2. Ihanan kesäisiä kuvia! Kiitos piristyksestä ja hyvää ystävänpäivä-viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, se on ystävänpäivä kohta. Kesäkuvat piristää aina.

   Poista
 3. Kylläpä kesäkuvat piristävät mieltä. Ankeaa on täälläkin, joten piristystä tarvitaan. Mukava nähdä unelmien toteutumista ja omien kätten töitä. Kesän suunnitteleminen on kivaa, tänään minäkin hypistelin kaupassa pinaatinsiemenpusseja ja muita, mutta pitää ensin tehdä inventaario siemenvarastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä selailin eilen netissä ekaa kertaa siemenluetteloita. Pieni lista on mitä pitää kesäksi hankkia. Oma varasto olikin tyhjempi kuin muistin.

   Poista
 4. Kyllä nämä kuvat ovatkin niin kauniita ja tunnelmallisia.
  Toivottavasti pihanne ei enää ole noin liukas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piha on vielä liukas mutta sulanut hurjasti eilisestä.

   Poista
 5. Joo, nää kuvat ovat paljon lohdullisempia. Meilläkin näytti ja näyttää aikalailla samalta kuin teilläkin noissa edellisen postauksen kuvissa.
  Ihana muuten toi sun uusi bannerisikin.
  Vielä hetken, kun jaksettais odotella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella paljon luhdullisempia. Banneri oli pakko uusia samalla, nyt tulee hymy huulille joka kerta kun tulen blogiin. Tuntuu kuin kesä olisi lähempänä :)

   Poista
 6. Kiitos helpotuksen kuvista, viime yön valkoinen puuterisade sai mieleni ihan ymmyrkälle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Maa on aivan valkoinen ja lisää sataa :)

   Poista
 7. Ai että näyttää luumulehto hyvälle. Kivat nuo kivenmurikatkin reunoilla.
  Taidan tuijotella noita kuvia hetken, ulos kun katsoo, niin kura lentää ja räntää paiskoo - tosin pakko myöntää, että puut, aidat, kaikki muu paitsi maa, on saanut kauniin valkoisen kuorrutteen, mutta niin märän...
  Kyllä se istustusaikakin sieltä vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Märkää on. Ikkunasta kun katsoo niin kaikki näyttää kauniin valkoiselta, pihalla totuus on toinen, loskaa ja märkää.

   Poista
 8. Hieno Luumulehto. Ei se todellakaan enää mitään uutta kaipaa. Kivet ovat kadehdittavan upeita. Mieluummin tällaisia kuvia katselee, kun ulkona satavaa lumiräntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kaipaa kuin luumu- ja kirsikkapuiden kasvua. Jännittää enemmän kuin vähän miten ovat selvinneet tästä talvesta. Kolme puuta on viime syksynä istutettuja.

   Poista
 9. Aina niin ihania kiviä, mutta tuo risuaita, se on kyllä ihan mahtava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivet on <3 niitä ei ole koskaan liikaa. Risuaidastakin tykkään, keväällä pitää täyttää, vanhat risut ovat tehokkaasti painuneet talven myötä.

   Poista
 10. Oletkohan joskus kirjoittanut noista kasvatuslaatikoista? Minua kiinnostaa, oletko laittanut mullan alle juurikangasta tai jotakin muuta mullan alle? Laatikkokasvatus näet kiinnostaa minua.

  Kyllä silmä lepää, kun kesäisiä kuvia katselee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole tainnut tehdä ihan omaa postausta kasvulaatikoista, laitetaan idea korvan taakse. Luumulehdon laatikoissa on kangas alla joten mitään syvää kasvualustaa vaativaa niissä ei voi kasvattaa. Kasvihuoneen viereisissä istutuslaatikoissa on maapohja ja niissä on kasvateltu porkkanaakin.

   Poista
 11. Oletkohan joskus kirjoittanut noista kasvatuslaatikoista? Minua kiinnostaa, oletko laittanut mullan alle juurikangasta tai jotakin muuta mullan alle? Laatikkokasvatus näet kiinnostaa minua.

  Kyllä silmä lepää, kun kesäisiä kuvia katselee.

  VastaaPoista
 12. Voi kuinka ihana postaus. On teillä kaunista. Rehevää ja samalla jotenkin jäntevää, tuossa puutarhassa on jokin juju, sen huomaa heti.
  Katsoin myös edellisen postauksen ja sama ankeus teillä joka meilläkin vallitsi maalla, kun kävimme siellä juuri ja olimme viikon verran. Yhtä pahaa tulvaa meillä ei ollut, ja jäät olivat tyystin sulaneet.
  Oli kuitenkin märkää ja kuraista ja päästessämme perille pionipenkissä makasi vesi. Viikon kuluessa se onneksi kuitenkin siitä jonnekin häipyi. En tiedä kestävätkö pionit tämän talven ja kelin. Samoin vettä kaikissa muissa kukkapenkeissä, vaikka ne sijaitsevat etelään viettävässä rinteessä. Samaten keittiön ikkunasta näkyi ankea näky: viljapelto veden vallassa. Kaiken yllä hämäryys ja suoranainen pimeys eikä auringin sädettäkään näkyvissä.
  Kiitos toivoa antavista kuvistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pionit kestävät. Meille tuli kaiken jään päälle reilusti lunta, jos ei muuta niin maisema on nyt kauniimpi. Kyllä se kevät sieltä tulee, tänään paistoi jo aurinko siihen malliin :)

   Poista
 13. Ihania kesäkuvia. Ja toi bannerikin on niin kaunis. Mun piti kanssa mennä kuvailemaan tänään noita lätäköitä pihalla, mutta ehti (onneksi) sataa lunta päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Banneri vaihtui sekin samalla iloisemmaksi. Lunta tuli meillekin, ihan reilusti, tänään pääsi oikein traktorin kanssa lumitöihin. Toinen kerta tänä talvena.

   Poista
 14. Kaunista <3 Oikein hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 15. Hienoja kuvia.
  Hyvää ystävänpäivää.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)