torstai 10. joulukuuta 2015

Kaikki kierrätettyä

Sain syksyllä muovikassillisen isoja suurkeittiön lasisia kurkkutölkkejä. Osa meni eteenpäin oman kylän hyväksi, mutta osan tölkeistä pesin ja jätin itselleni joulua varten. En säilömiseen vaan valon tuojiksi.
 Tölkki itsessään ei riitä, tarvitaan valon lähde. Sitä varten olen jemmannut omia ja vähän muidenkin kynttilänjämiä. Sulatin kynttilät ja pipersin sipsipurkeista niille muotit. Sydänlanka on ostettu askarteluliikkeestä. Sekin on jo pari vuotta sitten hankittu mutta tuntuu riittävän ja riittävän.
 Kynttilänjämät riittivät neljään kynttilään. En laittanut kaikkia värejä sekaisin, käytin keltaiset ja oranssit yhteen kynttilään, loppuihin tuli valkoisia ja punaisia jämiä. Lopputulos on kaunis haalean liila ja roosa.
 On kyllä oranssikin kaunis. Sipsipurkki tekee kynttilöihin hauskan huurteisen pinnan.
 Kierrätysmateriaaleista tehdyt kynttilä kierrätetyissä lasitölkeissä. Tölkkien hiekkaa voi sitäkin sanoa kierrätetyksi. Löysin navetasta vanhan puhallushiekkasäkin. Mistä lie meille tullut mutta kukaan ei käyttänyt 10 vuoteen. Enpä heittänyt pois vaan laitoin alustaksi kynttilöille. Juuri sopivan hienoa hiekkaa.
En ole vielä testannut kynttilöitä käytännössä mutta ajattelin säästää ne jouluaatoksi ja laittaa pihatien varrelle valaisemaan niiden matkaa jotka tulevat meille aattona syömään. Jos eivät pelitä pihalla niin sitten saavat palaa lasikuistilla, valoa tarvitaan siihenkin jotta punanuttu ja lahjat löytävät perille.

10 kommenttia:

 1. Aivan käsittämättömän upeita!!!
  t. Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sipsipurkeissa saa tehtyä todella kauniita kynttilöitä.

   Poista
 2. Todella kauniita! Ei voi muuta sanoa :)

  VastaaPoista
 3. Tuota voi jo kutsua oikeasti kierrätykseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. Ja jos tölkit jää sisälle niin koristelen ne vielä kierrätetyllä pellavanarulla. Sitä tölkin suun ympärille ja vaikka piparkakku naruun roikkumaan.

   Poista
 4. Wau, wau ja wau, teitpä kauniit kynttilät! En malttaisi edes polttaa noita, mutta ehkäpä juuri jouluaatto on hyvä hetki ottaa ne käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä raaskii poltella, jämiä tulee joka vuosi lisää, värit vain vaihtelevat :)

   Poista
 5. Hienot tuli! Ja todela kauniit sävyt. Kyllä kaikki kannattaa jemmata;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista kannattaa jemmata, kuten vaikka puolikas säkki puhalushiekkaa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)