perjantai 18. joulukuuta 2015

Aitan ikkunat

Aitta viettää talvista hiljaiseloaan. Taistelee jatkuvaa kosteutta vastaan ja yrittää sinnitellä kevääseen ja aurinkoon. Silmänsäkin ovat levyillä peitetyt.
 Aitassa on molemmissa päädyissä silmät, ikkunat. Näihin ikkunahuoneisiin tehdään ensi kesänä nukkumatilat. Suunnitelmat ainakin on olemassa päässäni, millaiset niistä tulee nähdään myöhemmin.
 Alkuperäisistä ikkunapokista toinen on kadonnut teille tietämättömille ja toinen oli viime kesänä tässä kunnossa. Ei enää mitään tehtävissä totesin. Mutta mallin tästä vielä sai ja hyvä malli olikin. Pokien karmit sentään olivat yllättävän hyvässä kunnossa, pienellä oikaisulla ja maalilla niistä saa kelvolliset.
 Kuulimme hyvästä ikkunantekijästä ja niinpä tilasimme kaksi kappaletta aitan ikkunoita, mallin mukaisesti. Ikkunat tulivat ja voi miten olen tyytyväinen.
 Siistiä, millintarkkaa työtä. Viimeistelyt kuten alkuperäisessäkin pokassa. Tippalistat, kittiurat, vesiurat ja pyyn syyt. Kaikki kelpaa minulle.
Tilasimme ikkunat tarkoituksella puuvalmiina. Maalaamisen, kittauksen ja lasituksen teen itse entisöintikurssilla tai keväämmällä navetassa. Ikkunalasia on omasta takaa, hyvässä lykyssä löytyy valmiiksi sopivat klasitkin. Maalia on ja kitin teen taas itse liitujauhosta ja vernissasta. Ja sen jälkeen aitassa on entistä ehommat ikkunat, niillä silmillä taas näkee seuraavat sata vuotta jos ei enemmänkin.

4 kommenttia:

 1. Tuo on sitä hivelevää käsityötaitoa, jota ei voi olla ihailematta. Sanon: kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista minustakin, ja sellainen työ joka oli parempi antaa ammattilaisen tehtäväksi.

   Poista
 2. Upeaa, että löysitte tuollaisen käsityöläisaarteen. Kaunista on jälki.
  Mukavaa viikonloppua ja joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukavaa viikonloppua ja joulun odotusta VillaMezzoonkin.

   Poista

Kiitos kommenteista :)