lauantai 26. joulukuuta 2015

Vihreä

Talven uusi väri on vihreä. Jouluun se on jo kuulunutkin. Vihreitä jouluja on vietetty tässä talossa muutama, meidän ensimmäinen oli vihreä joulu oli 2006. Silloin otin pihasta muutaman kuvan. Tämän vuoden aattona kuvailin lisää tätä upeaa vihreää joulua. Vielä kun aurinkokin näytti itseään tällä pallonpuoliskolla.
 Jos ei tietäisi niin eipä uskoisi että kuvissa vietään vuoden 2015 jouluaattoa ja olen matkalla joulusaunaan. Itselle tulee mieleen ennemmin huhtikuu.
 Yritin katsoa joko tuossa nurmikolla näkyy kevätkukkijoiden piippoja mutta ei yhtään näkyvissä. Hyvä niin, eivät turhaan yritä nostaa itseään liian aikaisin.
 Puutarhatöitä en ole tehnyt joulukuussa yhtään vaikka säiden puolesta olisi voinut. Jos lumet eivät ihan vielä tule, niin ensi viikolle olen ajatellut kerätä nurmikoilta tuulien sinne heittämät koivujen oksat. Risuaita on painutut ja kaipaa lisää materiaalia.
 Alman kanssa tarkastimme luumulehdon. Ei piippoja mutta hiekkakäytävä täynnä rikkaruohoja. Joku on ollut laiska haravan kanssa.
 Joka kerta kun näen rosarion ja sen viereiset kivimuurit tulen niin onnelliseksi siitä, että kaivinkone oli täällä töissä viime kesänä. Moni haave puutarhasta toteutui kuin itsestään. Rosariossa on muuten puput vierailleet. En suojannut yhtään ruusua ja muutamaa oli maisteltu.
 Arboretun on kuin ikivihreä havu. Syksyn kosteus on tehnyt nurmikolle hyvää. Tervaleppäaidanne pellon vieressä ei kuvassa pahemmin erotu mutta se voi hyvin, selvinnee talvesta erinomaisesti. Kuvassa näkyvin isojen kuusien kaatamista mietimme joskus silloin 10 vuotta sitten kun tilan ostimme. Onneksi se jäi vain ajatuksen asteelle. Kuuluvat ihan ehdottomasti tien viereen ja tuovat tuohon avaruuteen jotain järjestystä.
Ja tämä pieni ihmeeni, uusi lammikkoni. Jos siinä on kevällä yhtä kivasti vettä kuin nyt talvella niin olen erittäin tyytyväinen. Nuorimman pojan kanssa pohdimme jo minkälaisia ötököitä sinne saattaa muuttaa. Kaikki toivotamme tervetulleiksi paitsi iilimadot.

Päivät pitenee ja kohta se on jo oikeasti huhtikuu, ihanaa!

16 kommenttia:

 1. Mietin tänään vihreää joulukuista pihaani katsellessa, että mikä ero tässä näkymässä on vaikkapa huhtikuiseen. Ja keksin, että valo on ihan erilainen. Tänään paistoi aurinko, joka on kuitenkin tähän aikaan tosi alhaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo on erilainen, aurinko ei edes nouse kunnolla ja sitä ihan oikeaa valoisaa on vain hetki. Mutta muuten ei taida erota huhtikuusta. Yhtä märkääkin on :D

   Poista
 2. Komppaan Betweeniä, huhtikuussa on valoa niin paljon enemmän! Ja pihalla näkee puuhailla kauemmin kuin pari tuntia :-D Kyl se aurinko vaan on tosi alhaalla, ja sitäkin niin lyhyen aikaa nyt.
  Onneksi mennään kohti valoa!
  Ihanat pihanäkymät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luojan kiitos mennään kohti valoa. Vähän kuivempaakin saisi olla että viitsisi puutarhassa möyrytä. Eikä siellä tosiaan näe kun hetken verran.

   Poista
 3. Valon määrä lisääntyy aluksi kyllä pikkasen hitaanlaisesti. Itse mietin, että näytti jouluaattona paikoin maaliskuulta, siis lumettomalta maaliskuulta. Jos auringon sijaintia ei ottanut laskuihin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hidasta se valon lisääntyminen vielä on, minuutin luokkaa vuorokaudessa :) mutta kun aurinko pilkistää niin tuntuu kuin päivä olisi pidempi. Pilvisinä päivinä kun ei muuta ole kuin mustaa ja harmaata.

   Poista
 4. Huhtikuiselta tosiaan näyttää täälläkin.
  Vielä hetki lepoa ja sitten varmasti mopo taitaa karata käsistä vähän meillä kaikilla....
  Leppoisia välipäiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mopo karkaa, se on ihan varma! Eikä haittaa, sitä huumaa tässä odotellaan :)

   Poista
 5. Aurinko paistaa ihanasti punaiseen rakennukseen. Eiköhän se lumi tule sinne teillekin pian. Meille satoi eilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauna on kaunis rakennus auringonpaisteessa. Meillä satoi eilen muutama hitunen lunta, luulen että pysyvä tulee taas tuossa tammikuun puolen välin paikkeilla.

   Poista
 6. On aika paljon positiivisempaa ajatella, että vietämme vihreää - eikä mustaa - joulua, jos lunta ei ole! Uskon, että se talvikin tästä vielä alkaa, mutta toivotaan, että huhtikuussa saamme jo nautiskella aikaisesta keväästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin vihreä kuin musta. Ja oikeasti enemmän tämä on ollut vihreää. Nyt on paksu kuura maassa joten voi sanoa jopa valkoiseksi.

   Poista
 7. Kylläpä on vihreää, kauniita kuvia tästä omituisesta talvesta. Samanlainen näkymä on meilläkin, vihreä vallitsee ulkona. Meillä on ollut lunta tänä talvena noin 5 päivänä. Kerrassaan kummallinen talvi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan omituisen vihreää, johtunee märästä ja lämpimästä syksystä.

   Poista
 8. Jospa vihreä jo parin päivän sisään muuttuisi valkeaksi, kovaa myräkkää on ainakin lupailtu.

  Tosiaan kun luontoa katselee, on valon väri melkein ainoa asia joka vuodenajan paljastaa. Itse toivoisin kyllä selkeämpää eroa vuodenaikojen välille...

  VastaaPoista
 9. Minäkin pidän vihreästä joulusta, tosin tänä vuonna se oli vieläkin parempi, auringon kultaama <3 Olipa onni löytää blogisi, meillä näyttää olevan niin paljon yhteistä. Mielettömän upea tuo kivirykelmä, ruusujen jälkeen parasta puutarhassa. Ruusunmekko-blogissani on sinulle Toive, unelma ja lupaus vuodelle 2016 -haaste, mukavaa jos vastaisit siihen. Ihanan tunnelmallista ja onnellista uutta vuotta sinulle <3

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)