tiistai 30. syyskuuta 2014

Hukutaan

Toiset ovat hukkuneet tänä syksynä omenasatoonsa, mutta täällä Arvilassa taidetaan hukkua tomaatteihin. Onnistuin vieläpä pitämään taimet ja raakileet kynttilöiden avulla hengissä parista pakkasyöstä. Tuloksena se, että sisällä punertaa ja vihertää kulhossa jos toisessa, mutta niin tekee vielä kasvihuoneessakin.
 Taimet on kyllä latvottu nyt täysin, kaikki ihan pienet raakileet, kukat ja lehdet katkaistu pois. Jäljellä on vain runko ja tomaatteja kasvattavat oksat. Eikä näköjään tarvitse kummoisesti auringon paistaa kun vihreän ohessa alkaa näkyä punaista.
 Tästä kuvasta on jo muutama päivä, mutta tänään nuo ihan vihreät punertavat jo nekin. Kerrankin on tomaattisato kohdillaan, riittää omaan suuhun ja reilusti jaettavaksi.
Luulen, että viikonlopun juhliin on leivottava suolaiseksi herkuksi jotain mihin uppoaa runsaasti tomaattia. Nyt niitä on.

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Satoa on, vaikka sateisen alkukesän kanssa näytti, että ei tästä tule mitään.

   Poista
 2. Vau! Meillä on omenoita yllin kyllin. Mutta tekisipä mieli kasvattaa vaikka ensi vuonna tomaattejakin! (lisää pikkukärpäsiä varmaan....heh)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että pikkukärpästen määrä on vakio, oli pöydällä mitä vaan :D

   Poista
 3. Voi mahoton! Ja kun vielä voi arvata, miten hyviltä nuo maistuvat...
  Tässä ohje järkyttävän hyvään tomaattipiirakkaan:
  http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kirsikkatomaattipiirakka/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkkaamassa ohjetta, vaikutti hyvin herkulliselta, täytyy kokeilla. Kiva saada uusia ruokavinkkejä.

   Poista
  2. Kurkkasin minäkin, vaikutti hyvältä, kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Meillon kans ihan sama homma, sisälle otin kypsymään valtaosan sadosta ja osa on vieläkin kasvihuoneessa, kahden hautakynttilän seurana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kolme kynttilää pitää yllättävän hyvin kasvihuoneen lämpöisenä. Ja hyvin nuo näyttää punastuvan sisälläkin.

   Poista
 5. Mahtava sato! Useimmat ovat raportoineet, että tomaattisato on ollut tänä kesänä kehno, niin täälläkin. Mutta meilläkin kypsyy pari korillista erivärisiä tomaatteja sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkukesästä näytti kehnolta, mutta tämä lämmin syksy pelasti kaiken. Ja toisaalta ihan mukava, että pääsato tuli myöhässä, elokuussa oli niin paljon muutakin syötävää omasta puutarhasta.

   Poista
 6. No, ohhoh. Onpas sato. Ihanaa ja namskis.

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Joka kerta kun kuljen kulhojen ohi, napsin muutaman suuhun, mutta tuntuu ettei ne vähene yhtään. Lapset meillä ei oikein välitä tomaateista tuoreeltaan joten miehen kanssa urakoidaan niiden syömistä.

   Poista
 8. Vau. Meille ei tullut edes omppuja. Kyllä vasn omat tomaatit maistuvat hyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillekään tullut omppuja, onneksi olen saanut niitä paljon! Oma punakaneli teki tssan yhden omena :D

   Poista
 9. Voi herttinen mikä hieno sato :)

  VastaaPoista
 10. Vau, vau ja vau. Minulla oksat notkuvat vain vihreitä tomskuja, :((. Myöskin latvoin ja otin kaikki kukat viime viikonloppuna pois, josko saisin ne kypsäksi asti. Mutta - iso MUTTA - minun tomaattini eivät ole kasvihuoneessa vaan taivasalla. Yhtäkään pakkasyötä ei tosin vielä ole Idurissa ollut, joten tässä pelataan aikaa vastaan! Mitä veikkaat, kuinka tomaattieni käy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonosti taitaa käydä jos tulee ihan pakkasta. Auttaisiko jos tomaattien ympärille virittelisi harson? Täällä oli kylmä yö ja en muistanut viedä tomaateille kynttilöitä. Huomenna vasta ehdin tarkistaa mikä on tilanne. Vähän harmittaa jos menivät.

   Poista
 11. Hei! Tänä vuonna kaikki tomaattisato tuntui tulevan samaan aikaan. Keittiö on täynnä tomaatteja! Tämä ili mielestäni kiva, erilainen tomaattipiirakka: http://m.kotiliesi.fi/?q=/ruoka/reseptit/meheva-tomaattipiirakka

  t. Undine

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)