torstai 4. syyskuuta 2014

Taas maalataan

Eteinen on ehtinyt työajantasausvapaideni aikana vaiheeseen lattianmaalaus. Eilen piti sutaista ensimmäinen kerros, mutta innostuinkin putsaamaan peilioven loppuun ja siinä ohessa karminkin. Ja loppupäivän huhhailin ompelukoneen ja silitysraudan kanssa. Illasta taas oli ohjelmassa eteisen seuraavan vaiheen opettelua ammattilaisen opastamana. Joten, lattia sai maalihunnun yllensä vasta tänään.
Maalina Uulatuotteen uutuusmaali, puolikiiltävä puulattiamaali. Aiemmin meillä on maalattu lattioita permolla, betoluxilla ja Uulan himmeällä puulattiamaalilla. Puolikiiltävän puulattiamaalin otin innolla kokeiluun eteiseen jossa vaaditaan kestävyyttä ja helppoa puhdistamista. Tuvassa nimittäin betolux on osittautunut pettymykseksi. Liian kova maali joka lohkeaa koiran kynsissä ja muissa kolhuissa nopeasti ja rumasti pois. Puhdistuu kyllä helposti, mutta ei ne lohkeamat kauniita ole.
 Sävyksi valittiin suoraan Uulan värikartalta harmaa sade, ensikokemuksen mukaan näyttäisi olevan nappivalinta. Ei liian tumma, mutta ei myöskään liian vaalea, sellainen perinteinen harmaa. Eteisen lattian n. 12 neliöön varasimme maalia vajaan kolmen litran pöntön. Riittoisaa on, lattia on maalattu kerran, samoin kaikki listat ja vielä on maalia yli puolet jäljellä. Ihan hyvä, jos jää pieni paikkausmaali varastoon.
Kunhan lattia ja listat on sudittu toiseen kertaan päästään tekemään loppusilaus seinille. Jo tässä vaiheessa voi sanoa, että eteisen värivalinnat onnistuivat vaikka niitä ei sen kummemmin mietitty. Seinän yläosa on jopa ihan hatusta mututuntumalla vedetty, sotkettu muutaman maalipurkin jämät keskenään ja lopuksi lisätty pari lorausta tummempaa maalinjämää muiden sekaan. Ei värikartoilta olisi vertaansa löytynyt. "Kustavilainen harmaa" onnistui siitä vaan kokeilemalla. 
Nyt on ehkä pakko lähteä puutarhatöihin ja laittaa taloon tuuletus. Täällä tuoksuu maali.

*postaus on tehty yhteistyössä Uulatuotteen kanssa*

2 kommenttia:

 1. Tuosta tulee hyvä! Sanoisin, että jopa erinomainen.

  Taidan mennä maalikauppaan ostamaan just samaa maalia. Kaatselin juuri eilen meillä maalla eteisen lattiaa ja mietin, minkälainen harmaa maali siihen sopisi - ja tässä se vastaus sitten tupsahti :) maalasin nimittäin havun vihreät seinät valkoisiksi alkukesästä ja samalla söträsin lattian kirjavaksi...pakkohan se on siistiksi saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli kiva maalata, ja nopea. Sävy on nyt kuivuttuaan vähän tummunut, mitä odotinkin. Kyllä näyttää hyvälle :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)