lauantai 20. syyskuuta 2014

Kaappi ja sen tarina

Eilen se saapui, neljän miehen kantamana, liinoilla kuten ruumisarkku. Hiki oli pinnassa kaikilla, niin kantajilla kuin allekirjoittaneella. Mutta hyvin piti liinat ja ote, kaappi saatiin ehjänä paikoilleen. Enkä oikein tiedä millä ylisanoilla kaappia ylistäisin, sanat kaunis, hieno, tai upea tuntuvat kovin latteilta.

Kaappi oli upea jo ennen maalia, odottaessaan kiltisti ylisillä pääsyä eteiseen. Tarkkasilmäiset voi huomata kuvasta, että muistin ottaa kuvan vasta maalausurakan aloitettuani.
 Vaan nyt maalattuna, kaappi on täydellinen! Ja kuin tehty tuohon eteisen seinustalle. Maalasin kaapin ovi- ja ikkunamaalilla, sävy on ihan oma harmaa, hiukan vaaleampi kuin lattia, mutta tummempi kuin seinät.
 Tästä kuvasta näkee hyvin, miten hyvin massiivisetkin huonekalut mahtuvat tilaan kuin tilaan kun huonekorkeutta on riittävästi. Eteisen huonekorkeus on reilun 3 metriä. Kaappi on parimetrinen ja silti sen päälle jää hulppeasti tilaa. Minulla on jemmassa iso kannellinen pärearkku jonka taidan laittaa kaapin päälle. Pohdin vain, jätänkö sen luonnonväriseksi vai maalaanko eteisen sävyihin sopivaksi.
 Tässä kuvassa eteinen on keskipäivän luonnonvalossa. Kahdella parioven ikkunalla on valoisuuden kannalta mieletön merkitys. Kyllä kannatti vaihtaa sumeat lämpölasit tavallisiksi laseiksi. Emme edes ymmärrä miksi tuohon on pitänyt laittaa lämpölasit kun ei ovetkaan ola lämpöovia vaan yksinkertaiset puuovet. Eteisen valaisimesta emme ole päässeet vielä yksimielisyyteen. Miehen mielestä kuvan kristallikruunu pitää jättää, ja minun mielestä eteiseen pitää laittaa miehen mieletön kirpparilöytö, Paavo Tynelin kirkkolamppu. Katsotaan nyt kumman mielipide voittaa.
 Naulakko alkaa täyttyä rouvan vaatetuksella. Pitsikassi sopii tuohon niin hyvin, mutta en käytä sitä kuin kesäisin. Talveksi vaihtuu mustaa tai ruskeaa.
Ja mikä sitten on kaapin tarina? Se on tullut taloon pienen mutkan kautta. Ystävä teki muuttoa isosta omakotitalosta kerrostaloon ja toi navettamme ylisille osan omaisuudesta säilöön. Sitten ystävä löysi etsimänsä mummonmökin, mutta kaappi ei mahtunutkaan pieneen taloon. Ystävämme teki päätöksen, ja antoi kaapin lahjaksi pojallemme jonka kummi on. Nyt täytyy toivoa, että poika ei muuta hetkeen pois kotoa ja vie kaappia mukanaan. On se niin ihana.

24 kommenttia:

 1. Alan jo toista itseäni, upeaa jälleen kerran :)
  Onko tuo kaappi sellainen, jossa myös tanko vai pelkkiä hyllyjä? Oli miten oli, mutta se on aivan ihana.
  Tänään just juttelin tyttären kanssa, että luen erästä blogia (tarkoitin tätä blogia), josta tulee aina niin hyvälle tuulelle. Saada eläytyä siihen, mitä toiset saavat aikaiseksi. Ihmiset, jotka ovat löytäneet sen oman juttunsa :) Siitä tulee sivullisetkin iloiseksi.

  T. tumpelo kerrostaloasukki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapissa on tanko ja kaksi hyllyä. Mahtavan paljon säilytystilaa! Iso kiitos mukavista sanoista, posket kyllä hehkuu kun en koe itseäni mietenkään aikaansaavaksi :)

   Poista
 2. Ah, miten mahtava kaappi! Itse ehkä jättäisin pärearkun (edes sitä näkemättä) maalaamatta, alkaa olla niin harmoonisen harmaata kaikki :) Upea eteinen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapin kanssa pohdin pitkään petsaanko sen tummaksi kuten naulakon vai maalaan. En petsannut, pelkään että olisi vienyt isona tummana möhkäleenä kaiken valon eteisestä. Siksi kaikki muut kalusteet saa olla tummia. Mistä tuli mieleen, että jos petsaankin sen pärearkun. Täytyy ensin kokeilla pohjaan jotta näkee miltä näyttää.

   Poista
 3. Upeaa tosiaankin. Kaappi on hieno, Naulakko napakymppi. Tämänhetkinen lamppu vähän särähtää silmään. Ehkä riitasointuja tarvitaan. Pärearkku alkuperäisessä muodossaan maalaamattomana minun mielestäni.
  Hyvää syksyä!

  Mummo kaupungista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitasoinnut on hyviä, ei saa olla liian harmonista. Pärearkkua täytyy mallailla paikoilleen, ja miettiä tarkkana käsitteleekö sitä millään, siinä kohtaa tehtyä ei saa enää tekemättömäksi.

   Poista
 4. Hieno kaappi ja tosi tilava tuo eteinen, ja miten hieno lahja kummilapselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat vähän valehtelee eteisen tilavuudesta :) Onhan siinä neliöitä melkein 12, mutta on ovia joka seinustalla ja vintin portaat. Poika ei vielä osaa kovin arvostaa lahjaansa, mutta ehkä vielä joskus tykkää siitä. Nyt sitä fanittaa äitinsä :D

   Poista
 5. kaappi on tosiaan kuten sanoit ...ihana :)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Eteisen rempasta tuli varsin onnistunut. Vielä se pitkän pitkä itämainen matto lattialle ja avot, täydellistä on.

   Poista
 7. Tuo eteinen on kyllä satumaisen kaunis :) Upea kaappi kruunaa sen. Tummana kaappi tuskin olisi näyttänyt hyvältä, maalaus toi kauniisti sen koristeellisuuden esiin ja kevensi sitä. Loistava päätös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalattu on minustakin parempi, on niin massiivinen kaappi. Ja kaapin päätyyn on tulossa tumma peili joka ei tulisi esiin tummalla pinnalla yhtään.

   Poista
 8. Valtavan upea kaappi ja maalattuna sen hienot piirteet tulevat yosi kauniisti esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappi oli edellisessä kodissaan maalaamaton, ja sopi sinne tosi hyvin, mutta nyt se on kyllä parempi maalattuna, tulee nimenomaan koristeet paremmin esiin.

   Poista
 9. Kerrassaan mykistävän mahtavan kaunis kaappi!

  VastaaPoista
 10. Nami, mikä kaappi ja kuten sanoit, se näyttää korkeassa tilassa jopa pieneltä! Ei siis liian pieneltä, mutta kokoonsa nähden pieneltä ;) Sopiikin vielä tuohon kohtaan niin hyvin. Ihailin noita kaapin yksityiskohtia. Kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mahtava kaappi, ja imee vaatetta kiitettävän paljon sisäänsä. Sain sinne jo kaikki takit, kengätkin mahtunee. Aivan ihanaa kun voi keskittää monta asiaa vain yhden kaapin sisään.

   Poista
 11. Upea kaappi ja WHAT! Kirpparilta Tynellin kirkkolamppu - ihan huikee löytö :)
  Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kirpparilta löytyi. Mies ihastui minusta rumaan valaisimeen ja osti pois. En taida kehtaa kertoa mitä maksoi, luvussa ei kuitenkaan ole yhtään nollaa :D
   Ostaessa ei tiedetty mikä aarre hankittiin, selvisi vasta kun alettiin etsiä löytyisikö netistä mitään tietoa valaisimesta. Nyt pitäisi puhdistaa kunnolla ja ostaa siihen uudet lamput (maksaa satasen!!).

   Poista

Kiitos kommenteista :)