torstai 28. elokuuta 2014

Puutarhurin mielikuvitus

Puutarhurin ideat puutarhassa kumpuu joskus mitä ihmellisimpinä ahaa-elämyksinä. Siinä miettii jotain kohtaa päänsä puhki, antaa mielikuvituksensa velloa, mutta tulosta ei synny. Ei ideoita. Sitten tulee yksi vihreä tuoli täältä, yksi puutarhakirja kirjastosta, lapio ja kottikärryt kompostin nurkalta ja asia on sillä selvä.

Luumulehdon kupeeseen syntyi syreenimaja. Vielä niin pieni ja hentoinen, tuulille altis, mutta kyllä se siitä kasvuun lähtee. Kuvista ei näy, mutta syreenimajan kaaren etualalla kasvaa tammikaari. Taimet on yhtä tirrejä kuin syreenit. Ihan alhaalta voi tarkka löytää yhden, tammen joka lähti kasvamaan hoitolapselta saadusta terhosta.
 Puutarhuri on onnekseen saanut syntymälahjana loistavan mielikuvituksen. Kuvittelee sielunsa silmin syreenit kaartumassa tuolin ylle, syreenien takana tammet, jo aika vankoiksi vahvistuneet. Taustan kivikasa on vaihtunut isoksi kasvihuoneeksi, kesäiseksi vilpolaksi.
Tässä kohtaa voisi herätä unelmistaan, mutta ei ihan vielä. Kun tuoli vielä oli pitkällä matkalla kotiin Elsan lempituolista, ajatteli puutarhuri maalata tuolin turkoosiksi, kuin kilpailemaan taivaan sinen kanssa. Tuolin matkattua matkansa, taisi tulla toisiin aatoksiin. 
 Mintunvihreä  saattaakin olla kaunis väri syreenien tummaa lehdistöä ja liilaa kukintaa vasten. Eipäs hätiköidä sen turkoosin kanssa.
Puutarhuri jatkaa kuvitteluaan. Syreenimajaan kivilaatat pohjaksi, pieni pöytä kaveriksi tuolille, lyhty, kynttilä. Ja paljon aikaa siellä istuskeluun, ja ja...8 kommenttia:

 1. No juu, kyllä, näen ihan tuon kaiken! Ihanat ajatukset, ja ihanasti siellä on myös syntynyt ajatuksista konkretiaa, olette ahkeria.
  Mintunvihreä ja turkoosi, molemmat sopivat ihanasti syreenimajaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syreenimajan perustus oli nopeasti tehty, katoin aikaa, meni tasan tunti :D Kasvu viekin sitten vähän enemmän aikaa. Ruohonleikkaaja ei kyllä ollut kauhean tyytyväinen majan tuloon, siksi lupasin laatat sen keskelle.

   Katja kirjautumatta jotta kommentti ei häviä.

   Poista
 2. Mielikuvitus on puutarhurin parhaita ominaisuuksia. Ihan vielä ei kannata jäädä kauniiseen tuoliin istumaan ja odottamaan syreenimajan nousua ympärille. Mutta ne kasvavat kyllä nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilkas mielikuvitus ei aina ole kivaa, kuten yksin kotona pimeällä. Mutta puutarhassa se on suorastaan välttämättömyys. Syreeni on onneksi nopeakasvuinen, ja kun leikkaa niin tuuhentuu silmissä.

   Poista
 3. Tuosta tulee hieno! Edellisen postauksen letitetty vaahtera on ihana. Yritin itse pajuilla, mutta vain puolet niistä jäi eloon, joten se siitä letistä, mutta parempi puolet kuin ei mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syreeni on onneksi aika varma kasvi, ja jos ei ole, on pihassa aina varataimia. Eiköhän siitä jotain tule jos ei ihan hienoa :)
   Minulla oli letitetty pajukin, mutta siitä jouduin luopumaan arboretumin laajenemisen takia. Vaahteran letitys lähti siitä kun jänis söi sen ihan hentona taimena ja mietin mitä teen niille kolmelle piiskalle jotka lähti kasvamaan syödystä rungosta. Letitys oli aika toimiva idea.

   Poista
 4. Aivan ihana ajatus! Olen suuri syreeni-fani ja miettinyt miten saan miehelle selitettyä miksi niitä pitää olla paljon ympäri pihaa.. Tällä saan ainakin osan anteeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syreenit on ihania! ja meiltä ainakin maja vielä puuttui :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)