perjantai 29. elokuuta 2014

Ruusun kaksi väriä

Punalehtiruusun kesäasu, tummat lehdet ja pienet vaaleanpunaiset pinkkiin vivahtavat kukat on mielestäni ruusuista kauneimpia. Mutta ei tämä syksyasukaan hassumpi ole, tumman vihreät lehdet ja oranssinruskeat kiulukat. Kiulukoita on tänä vuonna niin paljon, ja väri niin kirkas, että on kuin ruusu olisi uudestaan kukassa.
 Marjalude on löytänyt auringossa möllöttävät kiulukat.
 Punalehtiruusuni on kasvattanut tänä kesänä huikean pitkät oksat, taitavat olla jo parimetrisiä.
Tuonne juurelle oli kasvanut pari siementaimea, mutta minä onneton siirsin ne pois ja hukutin näihin sateisiin. Olisi pitänyt antaa kasvaa pari vuotta ihan rauhassa ennen siirtoa. Tuosta kiulukkamäärästä onneksi luulisi riittävän lisää siementä uusiksi taimiksi jotta saan ruusua myös arboretumiin. Punalehtiruusu on suosikkejani myös sen takia, että se ei leviä juurivesoista. Siis aika turvallinen istutella minne tahansa.

2 kommenttia:

  1. Oi, olisiko mahdollista saada kiulukka? Tuo on niin mahdottoman kaunis ruusu. En ole varma, osaako kasvatella, kun siinä kai tarvitaan kylmäkäsittelyjä, mutta jos kylvää ulos ja merkitsee paikan, tai vaikka ruukkuun jonka upottaa maahan, niin siinähän niitä kylmäkäsittelyjä siten tulisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai saat! Laitan useamman postiin, pelataan varman päälle :)

      Poista

Kiitos kommenteista :)