lauantai 2. elokuuta 2014

Vierailu työmaalle

Kun näin blogin välityksellä pääsette työmaavierailulle, niin ette tarvitse turvakenkiä, kypärää ja kuulosuojaimia. Itse remontti paikalle ne olisi ollut ihan hyvä olla, sellainen pauke kävi kun mies asensi lankkuja takaisin paikoilleen. Siinä ne nyt ovat, hiomista vailla.
 Lankkujen myötä minä pääsin oman työmaani kimppuun. Alkoi inhomani työ, paneleiden raappaus ja hionta.
 Kuvissa harmaat panelit näyttää olevan vallan hyvässä maalissa, mutta totuus on toinen. Harmaa maali lohkeaa jos sitä vähänkin raaputtaa kynnellä. Sama tapahtuu jos sitä yrittää pestä kunnolla. Niinpä ei voi maalata suoraan päälle, vaan pitää poistaa ensin. Alta paljastuva vihreän sävyn alla on vielä yksi kerros, panelien alkuperäinen maali joka on roosaan vivahtava vaalean ruskea.
Kovaa puuhaa helteellä kun varjossakin asteita 27. Tulee ihan mieleen kesä 2010 jolloin remontoimme tupaa ja kuumuus oli samaa luokkaa. Miten mukava silloinkin oli pulahtaa järveen ahkeran raappauksen jälkeen kun hikinen iho oli täynnä irtomaalin palasia. Järvi ei ehkä tykännyt, mutta minä tykkäsin.

6 kommenttia:

 1. Vau, siellä ollaan jo pitkällä! Tsemppiä!
  Hikisenä ja maalisilppuisena järveen uppoutuminen kuulostaa ihan parhaalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkällä ollaan, mutta kuten aina vanhojen talojen kanssa niin yllätyksiä ja sitä kautta viivästyksiä voi tulla. Pinkopahvien pois ottaminen on kohta edessä, eikä ole mitään tietoa missä kunnossa hirret ovat. Toivottavasti hyvässä niin ei tarvisisi alkaa isommin korjailemaan vaan tekemään heti uutta pintaa.

   Poista
 2. Kyllä on kovaa hommaa ilman hellettäkin. Viimeksi yhtä kuuma oli tosiaan juuri 2010, radiosta kuulin. Koettakaahan kestää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä 2010 jäi mieleen siitä, että silloinkin tehtiin remppaa ja oli ihan sikakuuma. Silloin ei helle helpottanut edes yöksi. Nyt sentään on öisin viileämpää mikä auttaa jaksamaan. Tänään sain vapaapäivän remppahommista kun lapsenlapsi tuli hoitoon :)

   Poista
 3. Hatunnosto helteessä rapsuttajalle. Kaunista panelia ja kauniimmaksi vielä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Alkuperäistä panelia ei henno vaihtaa, on hyvässä kunnossa vaikka maali on rujossa kunnossa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)