keskiviikko 1. tammikuuta 2014

12 kuvaa

Mitä jäi mieleen vuodesta 2013? Täällä Arvilassa vuosi oli tapahtumarikas, paljon hyvää, mutta myös huonoa. Kohtasimme asioita joita ei soisi kenenkään kohtaavan, mutta toisaalta saimme jotain korvaamattoman arvokasta tilalle. Tässä minun vuosi 12 kuvalla.

Tammikuussa saatettiin haudan lepoon viimeinen isovanhempani, mummoni. Yksi sukupolvi on kokonaan pois.
Helmikuussa odoteltiin Iineksen pentuja ja kunnostettiin lasikuistin ikkunoita. Lisäksi sain narskuttelukiskot joiden myötä kaikki korvakipuni ovat olleet kohta jo vuoden pois.
Maaliskuussa sai Iines sai toiset pentunsa. 4 suloista karvapalleroa vei taas sydämet ensisilmäyksellä.
Huhtikuussa valmistauduttiin pääsiäiseen. Koristeluvastaavana toimi nuorin poika.
Toukokuussa kävin Virossa Türin kukkamarkkinoilla. Kotiin tuli taimi jos toinenkin.
Kesäkuussa valtasi puutarha kaiken ajan ja voimat. Kasvimaalta syötiin kesän ekat mansikat.
Heinäkuussa pääsi vanhin pojista ripille. Ja Iines sai yllätyspentueen, suruksemme menetimme heti yhden pennuista.
Elokuussa alkoi hahmottua uusin osa puutarhaa, luumulehto ja arboretum. Kunnianhimoisia tavoitteita, mutta niitähän pitää elämässä ollakin.
Syyskuussa lasikuistin ikkunat olivat vihdoin ja viimein valmiit. Samalla silauksella kaivettiin peiliovet paneloinnin alta esiin.
Lokakuussa jatkui hyvän sään avittamina kesän puutarhatyöt. Ehkä siinä tuli haravoitua muutama lehtikin.
Marraskuun mieleenpainuvin tapahtuma oli uusi puhelimeni. Edellisen hankkimisesta kun oli aikaa noin 10 vuotta. Onneksi hankin, suorastaan rakastan tuota älykköäni.
Joulukuussa minusta tuli mummi. Hieno päätös koko vuodelle. Vaikka menetimme yhden sukupolven, saimme seuraavan tilalle. Vauvoja syntyy joka päivä, mutta hän, hän on pieni ihmeeni, mummin mussukka.

Hyvää alkanutta vuotta 2014 kaikki lukijani!
20 kommenttia:

 1. Siinä sitten vähän kun ympyrä sulkeutui alku- ja loppuvuoden tapahtumissa. :)
  Onnea alkaneeseen vuoteen! Ja alkoipa muuten puutarhahammasta kolottaa kun katseli noita kuvia... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on juuri se olo, että ympyrä sulkeutui. Aina tulee uusi sukuplvi poisnukkuneiden tilalle. Siihen ajatukseen en ole vielä kuitenkaan ihan sopeutunut, että nyt itse olen sitä isovanhempisukupolvea :D

   Poista
 2. Paljon mahtuu vuoteen, vaikka aika tuntuukin kiitävän.
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista on mahtunut, suurin osa tuntui vieläpä jäävän pois, päätin kirjoittaa vain pääkohdat ja muutaman jutun unohtaa kokonaan. Nyt on hyvä alkaa odotella kevättä.

   Poista
 3. Ohhoh mikä vuosi =) Onneksi Mummut elävät muistoissa mukana ja pieni päivänsäde tuo tulessaan aivan uusia juttuja elämään. Tuossa pääsiäiskoristelu kuvassa tuvan katossa tuntui olevan kovin tutun oloinen vanha öljylamppu =) Ja kuistin ovet kaivettiin meilläkin paneelin alta esiin. Luumulehtosi on kyllä niin houkuttelevan näköinen =) Hyvää alkavaa uutta vuotta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummut elää muistoissa, ja muutenkin tällä hetkellä kovin elävän. Työn alla on selvittää mummon vanhempein historiaa. Vähän jo saatu selvillekin!
   Tuvan öljylamppu on harvoja ostoksian huutonetistä, en ole katunut hankintaa :)) Luumulehtoa käyn aina välillä katsomassa onko vesi vallannut sen täysin. Täytemaata se kaipaa kipeästi jotta saadaan vesi valumaan pois.

   Poista
 4. Onnellista Uutta Vuotta sinulle ja paljon mieliinpainuvia hetkiä!

  VastaaPoista
 5. Elämäntäyteinen vuosi, toivotan onnellista seuraavaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi oli niin elämää täynnä, että. Hyvä vuosi, se on päällimmäisenä mielessä. Onnellista vuotta sinullekin!

   Poista
 6. Tapahtumarikas vuosi teilläkin. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Kuinka samanlainen kuin meillä ; edellistä sukupolvea menetettiin ja uutta saatiin tilalle - sitä elämän kiertokulkua. Tosiaan järkyttää,että on nyt itse sitä vanhempaa/viimeistä sukupolvea. Hus pois synkeät ajatukset - me saimme aarteen yöhoitoon! Vanhempi sukupolvi ainakin nautti !!! Hyvää uutta vuotta! toivoo hiukan väsynyt Tummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, saitte jo yöhoitoon, hieno juttu! Ymmärrettävästi on väsymystä :))

   Poista
 8. Tästä kuvia katsoen, on kivoja asioita ollut ja voi tuota kesää ja noita kukkatuomisia Virosta;) Vuoden loppuhuipennus on sanoinkuvaamattoman hieno paketti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja asioita oli onneksi enemmän kuin niitä vähemmän kivoja. Ja tuo vuoden loppuhuipennoksen paketti oli kyllä se parhain juttu :)

   Poista
 9. Paljon kaikkea mukavaa on ehtinyt tapahtua, kissapentuja ja ihmisen pentuja :) Puutarhaa, hienot istutusalueet ja täytyy kehua teidän todellakin taloon sopivaa ovea - itse sellaista etsiessä kummasti pistää silmään juuri ne kauneimmat toisten taloissa. Muutenkin talo on niin silmiä hivelevä, voi kun meilläkin joskus näyttäisi tuolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, talon maalaus vanhan maalin rapsutteluineen oli kolmen vuoden urakka ja ihan valmista ei ole vieläkään. Yhden seinän tippalauta pitää vielä kunnostaa tai vaihtaa uuteen. Ovet on nyt kuin piste i:n päälle.

   Poista

Kiitos kommenteista :)