perjantai 31. tammikuuta 2014

Kaivataan lisää tilaa

Talossa on neliöitä ihan riittävästi, mutta niiden sisällä kaivataan kipeästi tilaa. Ihan ykköstarve alkaa olla kirjoillani jotka eivät mahdu yhtään mihinkään. Karmivan totuuden totesin taas eilen kun piti kaivaa esiin vihkiraamattu ristiäisiä varten.

Ensin piti tarkistaa isännänhuoneen paraatihylly, ei ollut siellä.
 Vesiperä tuli myös tämän kyseenalaisen kirjahyllyn kanssa. Ei ollut edes takarivissa etummaisten kirjojen takana. Tulipahan pyyhittyä pölyt tuoltakin.
 Seuraava mahdollinen paikka on kauppaleikin ja legojen takana. Kaappi sisältää komean rivin pahvilaatikoita jotka ovat olleet täynnä kirjoja viimeiset 8 vuotta.
 Auts, ajattelin ja kävin kimppuun. Raamattu löytyi sentään melkein heti, neljännestä laatikosta jonka pengoin. Iloksen havaitsin, että minullahan on kirjoja joiden olemassaoloa en ole muistanut.
Sanonpa vaan, että isännänhuoneen remontti tekeille ja äkkiä. Haluan kunnolliset kirjahyllyt ja tämän lastulevykaapin matalaksi. Kun ei tässä tullut mainittua mikä pino kirjoja on säilössä vanhempien valtakunnassa kaikkien mahdollisten tasojen päällä...

9 kommenttia:

 1. Minä juuri pistin kirjat laatikoihin ja alas varastoon...alkoi tympiä kirjahylly...ja voin kertoa, että kirjoija on ja paljon...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mulle kirjat pitää olla esillä. Kärsin noista joita säilytetään pahvilaatikoissa. Periaatteessa voisin jo hankkia hyllyt isännänhuoneeseen, mutta en uskalla ennen remonttia jos koko ei sitten täsmääkään.

   Poista
 2. Kirjat ovat perinteisesti sellaista tavaraa, josta ei raaski luopua. Taistelen itse juuri sen kanssa, että pitäisikö vaan laittaa kylmästi puolet pois, jotta saa jotain tolkkua kirjavuoriin. Niitä kun tulee jokatapauksessa ostettua uusia tai saa lahjaksi, joten ihan kaikkia ei vaan voi säilöä! Pitäisi siis kierrättää niitäkin Mikäköhän siinä on, ettei kirjoista halua luopua?? Hyllyt ovat tietty asia numero yksi, joten toivottavasti saat hyllysuunnitelmat edistymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvasta kirjasta raaskisin luopua, ja kirppareilta löytyy aina uusia. Olen intohimoinen lukija :)

   Poista
 3. Enpä ole aikaisemmin hoksannutkaan, että olet myös kirjaihmisiä. Siitä juohtui mieleen, että saat mukavan jutunjuuren, kun kirjahyllyjäsi penkoessasi löydät muutaman sinulle merkittävän kirjan ja esittelet ne meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siellä helmiä, ja sitten niitä vähemmän helmiä :D Tykkään lukea aika kepeää kirjallisuutta, tyyliin aivot narikkaan ja kirja käteen. Vastapainona sitten myös oman alan kirjallisuutta ja paljon erilaista tietokirjallisuutta laidasta laitaan. Mutta ideasi oli kiva, viimeistään sitten kun saan kirjat hyllyihin.

   Poista
 4. Oon aina ajatellut niin, että kaikki ne rahat mitkä oon kirjoihin laittanut, niin ei ole ainakaan menneet hukkaan :) haaveilen omasta kirjastosta, ehkä sitten joskus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, en uskalla edes ajatella mikä raha kirjoihin on mennyt. Nykyisin ostan suurimman osan käytettynä ja kirjastossa käyn kerran viikossa. Kirjat nyt vaan on ihania :)

   Poista
 5. Kieltämättä tarve kirjahyllyille on saavuttanut kriittisen pisteensä ;D Nyt kun teillä tehdään remppaa sinne isännän omaan bouduaariin, tuossa on hyvä tilaisuus suunnitella kirjoille riittävästi hyllytilaa ja hieman extraa niile tulevillekin opuksille ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)