maanantai 27. tammikuuta 2014

Edelleen kesken...

Salin pikkupöydällä majaillut mytty on siirtynyt isännänhuoneeseen. Sillä onhan se huomattavan mukavampi tehdä käsitöitä avotakan loimotuksessa kuin haalistuneen pönttöuunin kyljessä. Tai niin ainakin kuvittelin. Mytyn alla villasukat jotka aloitin jo vuosi sitten. Sukkien päällä mytyssä eteisen oviverho joka on edelleen kesken.
 Jos nyt tässä julkisesti lupaan, että verho on kahdessa viikossa valmis, niin menenkö asian kanssa pahasti metsään vain en. Vajaan kahden viikon päästä kun on vauvan ristiäisetkin täällä meillä. Toisaalta, olisi se aika juhlavaa, että eteisessä olisi oviverhot paikoillaan ja vieraat tarkenisivat juhlavaatteissa ilman päällystakkia. Tytär opastakoot pappia pukemaan villahousut työvaatteidensa alle. Ettei tule vilu.
Verhon suhteen kaipaisin ripustusvinkkiä. Tämä tulee karmien ulkopuolelle, ja pitäisi saada mahdollisimman tiukasti myös yläosastaan seinää vasten. Onko hyviä ideoita muuta kuin perinteinen vaijeri jota en haluaisi.

10 kommenttia:

 1. Miten toimisi, jos verhot ripustaisi niin kuin ryijyn, eli laittaisi verhon tankokujaan puuriman ja riman verhoineen kiinnittäisi seinään koukuilla? Silloin kai saisi yläosankin aika lähelle seinää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain tuon suuntaista on ajateltu, verhot tulee olemaan aika painavat kun tulevat kaksinkertaisesta kankaasta. Metallinen kyllä kestäisi ja seinään kiinnitys on helppoa. Pitääkin penkoa omat varastot löytyykö sopivaa tankoa :)

   Poista
 2. Minäkin ehdotan puurimaa. Sellaisen ruuvasimme kerran verholaudan päällekin (kun halusin 80-luvulla vaaleanpunaiset rimpsuverhot).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varmasti se toimivin ratkaisu :)

   Poista
 3. Meillä on joku mikälie ylijäämäverhotanko vuokralaisen oven talvioviverhon ripustusvälineenä. Vaikka olisi iso ja painavakin verho, niin hyvä kikka on ommella alareunaan sellaiset "painotaskut" ja laittaa sinne sitten ne painot, joita saa varmaan perus-kangaskaupoista. Verho laskeutuu niin tiiviisti ilman mitään kummempia viritelmiä ja pysyy paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun mainitsit, mulla on jossain kätköissä lyijynauhaa joka on tarkoitettu ommeltavaksi verhojen alakäänteeseen. Se oli joskus hyttysverhon alareunassa.

   Poista
 4. pikku hiljaa,varmasti valmistuu,jos sinä sen niin päätät :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä sun nyt täytyy, ihan sen pappiparan vuoksi ;) Ja-a, mietin tota sun ripustusjuttua. Meillä on se oviverho ihan tangolla, mutta huomaan alapainon olevan tarpeen, jotta verho pysyy paremmin paikoillaan. Muistelisin, että ennen suositeltiin, ettei se verho olisi ihan kiinni seinässä, jotta siihen väliin jää ilmatila. Ilmeisesti sama ajatus kuin kerrospukeutumisessa. Jos kangas on ihan kiinni, kylmä pääsee siihen eri tavalla. Itse ainakin olen huomannut, että jos oviverho jää oven väliin siten, että se on ihan kiinni seinässä, lattia kylmenee, mutta kun siinä on se tangon jättämä ilmarako, tätä ei tapahdu samalla tavalla. Tiedä sitten onko se vaan tuon meidän hassun röttelön juttu ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väliin jäävän ilman takia ajattelin etten ompele päällikangasta ja vuorikangasta toisiinsa kiinni, ovat siten väljemmin pitämässä vetoa poissa. Oven ja verhon väliin jää karmin verran tilaa, ovet on ikäänkuin lasikuistin puolella karmia ja eteisen puolella jonne verhot tulee, ei ole toisia ovia. Mutta täytyy laittaa vaikka siihen villavuoriin painonauha jotta menee tiiviimmin lattiaa vasten. Saavat minun puolesta mennä lattialle vaikka ovatkin sitten varmaan just sen näköiset :D

   Poista

Kiitos kommenteista :)