torstai 5. heinäkuuta 2012

Kaalipiirakka

Ohje:

Rahkavoitaikinaan 250g rahkaa (täysrasvaista), 250g voita, n. 5dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta. Sekoita pehmennyt voi ja muut aineet käsin keskenään taikinaksi. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi, mielellään muutamaksi. Paista noin kiloinen suikaloitu varhaiskaali + pari sipulia ja 400g jauhelihaa. Sekoita täytteeksi.

Alusta taikina jauhotetulla alustalla, jaa kahteen osaan. Leivo toisesta osasta piirakan pohja, nosta uunipellille. Levitä täyte pellin tainan päälle. Kauli toisesta taikinan puolikkaasta piirakan kansi, tee hiukan pohjaa suuremmaksi. Nosta täytteen päälle ja käännä kannen reunat hyvin pohjan alle ja painele kiinni. Voitele munalla, tee kanteen haarukalla muutama pisto. Paista kiertoilmassa n. 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Syö ja nauti!

Rahkavoitaikinan ohje alunperin tästä blogista. 

1 kommentti:

  1. Nam, tämä piirakka vie kielen mennessään jo pelkästään reseptiä lukemalla!
    Olet varsinainen kirpputorikonkari. Ihania tekstiilejä olet löytänyt ja tuo isännän avaimentupsu ihan piste iin pällä sinne huoneeseen niiden ihanien tapettien seuraan. Katsoin Nauvon kirpparilla viime viikolla lakanoiden ja pyyhkeiden hintoja sillä silmällä, kun niistä on monessa blogissa tehty löytöjä, mutta siellä vanhat lakanat maksoivat 20 euroa! Turistisesonki nostaa hintoja, ja suuri määrä mökkiläisiä. Eipä täällä talvella mitään kirppareita olekaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)