sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Uutta poikien huoneeseen

Kahdella nuorimmalla pojalla on yhteinen huone. Tila jaetaan joskus ihan sovussa ja joskus vähän vähemmän sovussa. Kuitenkin jos se viereisessä sängyssä nukkuva veli on pois, on toisella kova ikävä eikä uni meinaa tulla yksin. Yhteisellä huoneella jatketaan vielä pitkään, joko siihen että vanhin poika muuttaa pois kotoa tai lopetan työni perhepäivähoitajana.

Pojat kasvavat ja oli yhteinen huone tai ei, se mikä oli hyvää ja toimivaa ennen, ei ole enää. Vanha lapsuuteni pulpetti sai väistyä tarpeellisemman pöydän tieltä. Ennen vaihtoa huone oli kuitenkin siivottava kuten kuvasta näkyy.
 Siivouksen jälkeen kannettiin pulpetti navetan ylisille säilöön ja kierrätyskeskuksesta ostettu muutaman euron pöytä sisään. Pöydän ostin jo keväällä ja minulla oli aikomus maalata se tässä kesän aikana. Onneksi en hoppuillut, sillä pöytähän on ihan siisti. Muutama kynän jälki ei meitä haittaa, niitä on kohta kymmeniä lisää.
 Nyt kelpaa tehdä piirustustöitä pöydän ääressä siistissä huoneessa. Tuoli yksi neljän tuolin sarjasta jotka olen myös ostanut kierrätyskeskuksesta. Tuolit ovat 70-luvulta mutta niissä on jotain vanhaan taloon sopivaa uusrenessanssin tyylisine sorvauksineen.
Sopivaa olisi huoneen pysyä edes hetki näin siistinä, mutta taitaa olla turha toive vaikka kesäpäiviä vietetään pääosin ulkona touhuten.

7 kommenttia:

 1. Nyt kelpaa taas leikkiä. Itsekin juuri kirjoitin lastenhuoneen siivouksesta. Joskaan tällä kertaa en siivonnut itse ollenkaan, vaan näppärästi lahjoin lapset siivoamaan ;-)

  Edellisestä pioni-postauksestasi sen verran, että Sarah Bernhardin kukintaa kannattaa odotella. Se nimittäin paranee vuosi vuodelta. Minulla on kuutisen vuotta vanhat yksilöt ja niissä on valehtelematta 50 nuppua/kasvi. Ja kun kukkien halkaisija on noin 15 senttiä, niin nuput auenneena kukka on käsittämättömän upea!

  VastaaPoista
 2. mrs Ruuhka: Meilläkin pojat joutuu yleensä siivoamaan itse, mutta tällä kertaa katsoin tehokkaammaksi hoitaa homman itse. Pojat huiteli pitkin pihoja :)

  Sarah on kyllä pioneista kauneimpia.

  VastaaPoista
 3. Oi että, miten tuttu näky tuossa ekassa kuvassa! Harvemminpa ne lastenhuoneet kovin siistejä taitaa ollakaan... :) Kiva uusi pöytä on nyt pojilla, kyllä siinä kelpaa!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 4. Juuri mietin tuollaisen paripulpetin ostoa lapsille. Se kun veisi niin mukavan vähän tilaa ja sen vinolle pinnalle ei pystyisi niin hyvin kerätä romua :D Mutta mitä mieltä olet -minkä ikäinen ei enää MAHDU istumaan siinä?

  VastaaPoista
 5. Päivi: Aika harvoin siistejä, sellaista se on ja ikäänkuin kuuluu asiaan lasten kanssa. Olen nykyään lepsu äiti ja vaadin huoneen siivousta vain kerran viikossa jotta sen saa imuroiduksi.

  Leena: Hehee, ei pysty keräämään vinolle pinnalle rojua, mutta arvaa voiko sitä kerätä sinne alas jalkatasolle ja istuimille! Mahtuu uskomattoman paljon :D
  Sanoisin että pulpetti on paras alle kymmenvuotiaalle, sitten alkaa tulla pituus vastaan eikä mahdu jalat tuonne alle kunnolla.

  VastaaPoista
 6. Kiva koulupöytä! Ihanan pelkistetty ja siro!

  Tuttu näky tosiaan! Itse taidan olla liian nipo siivouksen suhteen, kestän huonosti sekamelskaa. Pojan huoneessa leluja voi olla pari päivää huiskin haiskin mutta sitten iskee ahdistus ja kiristys-uhkailu-lahjonta (juuri tässä järjestyksessä!) vie voiton :) Ja tietenkin jos leluja on kulkeutunut muihin huoneisiin, on ne kerättävä pois silmistä ennen kuin itse huokaisen sohvalle pojan mentyä nukkumaan.. :/

  VastaaPoista
 7. Hanna: Olkkarissa en siedä minäkään leluja, onneksi lapset alkaa oppia vähitellen, että muu talo on lelujen suhteen vapaata riistaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)