perjantai 6. heinäkuuta 2012

Sarah ja muut ystäväni

Kukkamaailmassa pionit ovat parhaita kavereitani. Tai ainakin kauneimpia. Pihasta löytyy jo viittä eri lajia pionia. Viime kesän tulokas oli vaaleanpunainen Sarah Bernhardt-pioni. Niitä tuli laitettua talon edustan kukkapenkkiin kaksin kappalein. Mitään en tälle kesälle odottanut, mutta niin vaan toinen puskista kukkii ihan kohta. Joten tässäpä teille jokaisen kesäblogin pakolliset pionikuvat, olkaa hyvät.
 Kasvimaan reunalla kasvavat Arvilan alkuperäisyksilöt aloittelevat myös kukintaansa.
 Pyykkikallion laidalla kukinta on ollut jo viikon verran täydessä vauhdissa. 

Mukavaa viikonloppua! 
Vielä viikko töitä ja sitten aloitan pitkän pitkän kesälomani.
Tiedossa kuusi viikkoa löhöilyä ja hölläystä.

9 kommenttia:

 1. Pionit ovat kyllä aika mahtavia! Löhöily ja hölläys nauttien pionien tuoksusta kuulostaa varsin hyvältä :-)
  Sarah Bernhardt on aivan ihanan hempeä! Hitsi, pitäisikö se laittaa ostoslistalle... Ostin jo kesäkuussa tämän vuoden pionin, ei niitä nyt niin montaa per vuosi tarvitsisi hankkia, kun oikeastaan uusien hankkiminen tarkoittaisi kokonaan uuden puutarhan osan aloittamista kukkapenkkeineen ja siihen en nyt todellakaan ole valmis... huh huh, aikamoisia orjapiiskureita nuo pionit!

  VastaaPoista
 2. Saila: Tekisi minunkin mieli lisää pioneja, mutta se tosiaan tarkoittaa lisää kukkapenkkejä :D Maltan ja ostan sitten kun joku joutomaa raivataan käyttömaaksi. Jos ei tule alesta joku superkiva vastaan...

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniita!
  Tuoetko niitä kukintavaiheessa jollakin?
  Ite oon aivan surkea puutarha-asioissa... mutta jotenkin merkillisesti en oo saanut pioniani tapettua, ja mietin miten varret jaksaa kantaa kukkien painon.

  Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
 4. Minkäs nimisiä nuo muut kaunottaret ovat?

  VastaaPoista
 5. Kaunottaria :) Voimia viimeiseen viikkoon, hyvää hölläystä !

  VastaaPoista
 6. Sumi: En ole tukenut mitänkään, paitsi Sarahin nyt kun alkoi kukkia. Laitoin sellaisen metallikaaren varren viereen. Tykkään että pehko on tuollainen "villi", toistaiseksi varret ovat kestäneet kukan painon vaikka lamoavatkin alas.

  Jarna: Ei aavistustakaan :D

  Kaisu: Kiitos :)

  VastaaPoista
 7. Mä keräsin just mahtikimpun pioneita maljakkoon. Melkein olisi tarvinnut ämpärin :)
  Ajattelin nauttia niistä sisällä, kun pelkään illan/yön ukkoskuurojen piiskaavan ne pilalle.

  VastaaPoista
 8. Ihania, minun ei tänäkään kesänä kuki... Minä muuten ostin rompetorilta samanlaista vanhaa tapettia mutta punaista kuin sinulla.

  VastaaPoista
 9. Nanna: Ne oli upeat! Mä olen raaskinut laittaa pari kukkaa maljakkoon. Näillä helteillä tuntuu muutenkin että kukinta on nopeasti ohi.

  Mari: Ei minullakaan kuki kaikki pionit. Herkkiä ovat siirtämiselle. Se tapetti on varmasti hieno punaisenakin, laita blogiin kuvia!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)