tiistai 7. kesäkuuta 2011

Teot ja polut

Sitä on tullut tehtyä jo eletyssä elämässä kaikenlaista.
Nyt on aika taas siirtyä uudelle polulle, uusiin tekoihin.
Uuden polun kulkemista olen harjoitellut jo muutaman kuukauden, ja sen hyväksi todennut.
Uusi polku ei vie kauas kotikonnuilta vaan ennemminkin pyörii pihapiirissä.
 Valinta piti tehdä ja tällä kertaa valinta meni näin.
Irtisanoin itseni päiväkodista, päivälleen tasan kymmenen vuotta siitä päivästä kun sain tietää vakituisesta toimestani Lahden upeimmassa päiväkodissa.
Se elämä jää nyt taakse ja edessä on uusi uraputki.

1.7.2011
aloitan kunnallisena perhepäivähoitajana, vakituisena.
Pienen loman jälkeen työni jatkuu elokuussa samanlaisen kuin nytkin.

Etukäteen sanottuna en olisi ikinä uskonut miten paljon pidän tästä työstä.
Toistaiseksi en ole kokenut sitä negatiivisena, liian raskaana tai haastavana, vaan juuri sopivan leppoisana ja juuri minun näköisenä. En kaipaa tiimityötä ja työkavereita. En kaipaa säntillisyyttä ja palavereja.

Tässä kotona on kaikki mitä haluan.


19 kommenttia:

 1. Voi miten hienoa kuulla. Että elämä asettuu uomiinsa, löytyy itselle oikea juttu. Onnea uudelle uraputkelle!

  VastaaPoista
 2. Onni on työ, jossa viihtyy :)

  VastaaPoista
 3. Onnea "uudelle" työlle ja päätökselle.

  Sirkku

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava, rohkea päätös! Juuri niin sitä pitää tehdä, kun hyväksi tuntee. Onnea kovasti! :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 5. Onnea kovasti! :) Ihan mahtavaa kun löytää työn josta nauttii. Perhepäivähoijantyötä olen miettinyt minäkin paljon, kun pidän ihan älyttömästi kotona olosta.

  VastaaPoista
 6. Usein lueskelen blogiasi, nyt on ihan pakko laittaa viestiäkin... Onnea sinulle, onnea minulle, onnea meille kummallekin! :)
  Minä olen myös tehnyt saman päätöksen, seitsemän vuotta välillä yrittäjänä, mutta haiku aikaisempaan perhepäivähoitajan työhön niin valtaisa, että myyä täräytin koko kaupan ja syyskuun alussa aloitan taas muksuilun :)
  Musta tulee taas "Maamo", niinkun mun entiset hoitolapset mut nimes :)

  VastaaPoista
 7. Onnea valitsemallasi polulla!

  - Kristiina -

  VastaaPoista
 8. Oikein paljon onnea uusille poluille!

  VastaaPoista
 9. Onnittelut hienosta valinnasta! :) Pakko myös kommentoida tätä postausta, sillä me ollaan valittu esikoiselle perhepäivähoito ja se on ollut ihan älyttömän hyvä päätös ainakin näin lapsen vanhemman näkökulmasta! :) Hirmu lepposaa ja ennenkaikkea joustavaa on ollut yhteistyö pph:n kanssa (yksityinen pph siis), kaikki ollaan oltu tosi tyytyväisiä toisiimme ja mikä tietenkin tärkeintä - esikoinen tykkää myös tosi paljon! :) Se on tosi arvokasta ja hienoa työtä!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille <3 Maamolle erityisesti! Tämä tuskin on loppuelämämn valinta, mutta nyt tuntuu ihan mahdottoman hyvältä kun päätös on tehty.
  Petra: Minusta se joustavuus on yksi työn helmiä, tätä voi tehdä ihan eri mentaliteetillä kun jousto löytyy puolin ja toisin!

  VastaaPoista
 11. Katja, rohkea ja sinun näköinen päätös! Onni, ettet lähtenyt kiireen ja riittämättömyyden oravanpyörään, vaikkakin työ päiväkodissa on upeaa, luovaa ja paljon antavaa. Oheistyötä vain on niin pirun paljon ja lisää keksitään koko ajan. Mistähän tämä kertonee?
  ps.Kaapo on oppinut uimaan kuin koira-tänään vietettiin yhdessä mukava mökki-ilta ja Kaapo ui monta kertaa ja kävi myös soutelemassa. t.Tarja

  VastaaPoista
 12. Tarja: Kiitos, nimenomaan siihen oravanpyörään en halunnut hypätä. Prinsessa kertoi Kaapon uusista touhuista, tykkäsi kuulemma ihan täysillä souteluista :))

  VastaaPoista
 13. Kuulostaa ihanalta, juuri sinulta! ONNEA!

  VastaaPoista
 14. Varmasti hyvä päätös! Onnea "uudelle" uralle. ;)

  VastaaPoista
 15. Onnea uudelle uralle! Hieno päätös ja sopii sinulle varmasti!

  VastaaPoista
 16. Kuulostaa hyvälle, siltä että olet päätöksesi takana! Itse olen aika ajoin ajatellut jotain tekeväni myös... Puntarointia ja pohdintaa eri vaihtoehtojen välillä.. Mutta kotona on varmasti hyvä ja tärkeä olla ja tehdä työtä, hyvää ja tärkeää työtä!

  VastaaPoista
 17. Vekarus ja Sissi: Kiitos!

  Katri: Kyllä tämä nyt tuntuu hyvältä päätökseltä. Luulin irtisanoutumisen olevan kova paikka, mutta ei se ollutkaan kun tiedän että tulevaisuus on mieluista.

  -T-: Kyllä tätä puntaroitiin meillä koko kevät, mies sai kuunnella ajatuksiani varmasti kyllästymiseen asti. Nyt päätös tuntuu hyvältä ja oikealta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)