perjantai 22. lokakuuta 2010

Vanhasta kodista.

Vanhan kodin valaisimista ei  päässyt tänne Arvilaan muita kuin pienten poikien huoneen lentokonelamppu ja eteisen kristallikruunu. Totuuden nimissä täytyy kyllä sanoa, että entisessä kodissa oli luvattoman monessa paikassa roikkumassa pelkkä hehkulamppu.
Nyt olen pitänyt aika tiukasti kiinni siitä, että joka huoneessa on valaisin kun huone otetaan rempan jälkeen käyttöön.
 Tupa sai valaisimensa tällä viikolla. Ennen siellä valaistiin yhdellä katossa olleella loisteputkilampulla ja huutonetista huudetulla valaisimella. Valoa oli ihan liian vähän.
Nyt kattoon pääsivät edellisen kodin pallovalaisimet. Valkoinen johto ja kattokuppi eivät ole ihan sellaiset joille hurrata, mutta nyt ei oikein muita vaihtoehtoja ole. Vanhat kattokupit ovat kadonneet maan päältä ties minne tai ainakaan minä en onnistu löytämään niitä.
Vähän hankala oli saada kuvia. Katto on korkealla, reilusti yli kolmessa metrissä ja valaisimet jätettiin aika ylös. Tykättiin ennemmin näin.
Sain minä sitten jotain ihan uuttakin. Koko tämän viiden vuoden ajan olen nurkunut miehelle etten näe kunnolla kun laitan ruokaa puuhellalla. Hella on matala ja liesikupu on siten myös matalalla ja peittää kaiken valon. Ensin ajattelin, etten ota kuvaa tästä herkusta kun tuo kupu on ihan kammottava tuolta sisältä. Näytetään se nyt kuitenkin. Vessasta poistettu pallo on aika suloinen.

Kyllä nyt pitäisi nähdä! Valaisimen bakeliittijalka ja lasinen pallo kestävät kuumuutta ja toivottavasti voivat olla tuossa.

Loppurutistuksena olisi vielä ainakin pistorasiat paikoilleen, se panelin ylälista(!) ja ikkunoiden  karmilistojen maalaus. Ne kun vielä jaksaisi niin hyvä olis.
Sitten voisikin ottaa kuvia retuperälle jääneestä puutarhasta kuten esimerkiksi kasvihuoneeseen unohtuneista pakkasen puremista tomaateista tai ruokottoman pitkästä nurmesta lehtien alla.
Toisaalta eihän ne sieltä mihinkään karkaa,keväällä viimeistään niihin joutuu törmäämään kevättöiden yhteydessä.
Että silleen.

Kävin muuten eilen Vantaan Ikeassa tyttöporukan kanssa. Jotain pientä jo ostin, kuten yhden parin vetimiä kodinhoitohuoneeseen ja sellaisen sylialustan tällä läppärille. Keittiöitä siinä katselin ja tuumailin. Jos ne kalusteet päästäisiin hakemaan ensi viikolla. Ikean joulutavaroita tulikin sitten hiplattua vähän enemmän. Ystäväni sai aivan ihanan idean opettajien ja muiden joululahjukseksi. Kysyn vielä luvan, ja jos sen saan, niin kerron tarkemmin siitä teillekin. Mitään ihmeellistä ei joulutavaroissa ollut tänä(kään) vuonna. Perinteisesti ostin ruskeaa lahjapaperia ja siihen sopivia pakettikortteja.
Tylsän näköistä tulee olemaan kuusen alla.

Mutta ei mietitä sitä vielä. Mukava lomaa teille keillä sitä on!







8 kommenttia:

  1. Tykkään ihan hurjasti noista pallovalaisimista! Ne on kauniin yksikertaiset, olematta kuitenkaan tylsät.
    Olis kiva päästä kans Ikeaan hiplailemaan joulujuttuja... Vaikka kuten sanoitkin, ei siellä koskaan mitään mullistavaa juuri ole, mutta jotain pientä.. ja kynttilöitä. :)

    Mukavaa viikonloppua!

    -Päivi-

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä ja tuo lattian sävy on ihan täydellinen tuohon tilaan!

    Ne Ikean joulukoristeet oli kyllä todella tylsiä. Ostin meille kuitenkin sellaisia kirkkaita lasisia kuusenkoristepalloja. Tämä kun on eka joulu siten, ettei olla menossa kummankaan vanhemmille, joten hankitaan joulukuusi ja sitä varten pitää olla koristeitakin. Noiden pallojen lisäksi tosin riittää vain oikeat punaiset vahakynttilät (niille ostin antiikkiliikkeestä sellaiset vanhat hopeiset nipsukiinnikkeet) ja sitten sellaisia lasista puhellettuja lintuja, jotka perittiin B:n isomummolta. Mieluummin vain vähän jotain vanhaa, kuin sellainen amerikkalaistyyliin koristeltu överikuusi.

    VastaaPoista
  3. Teillähän on samanlainen "öljylamppu" kuin meillä on huvilan makkarissa!

    Ihanaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
  4. Päivi: Minustakin pallovalaisin on aika oiva, käy vanhaan ja uuteen.

    Saara: Kiitos :) Minäkin hiplailin niitä kirkkaita mutta en ottanut ainakaan vielä, meillä on aika paljon palloja ja minäkin tykkään ettei ole liikaa. Oikeat kynttilät olis ihanat...

    Vekarus: Niin muuten taitaa olla! Ihanaa viikonvaihdetta sinnekin :)

    VastaaPoista
  5. Pallovalaisinten juureen sopisi aika hyvin kakkukuvut. Sellaiset patinoituneet.

    VastaaPoista
  6. hei

    ihan ekaa kertaa blogissasi ja nostan hattua, upeaa työtä olette tehneet talon kanssa! Luin vanhojakin postauksiasi ja huomasin että maisemat on tooosi tuttuja ;-) Tunnistin paikan koulun kuvasta.

    Taidatte remontoida siis meillekin tutuissa maisemissa, erään lähijärven rannalla vietämme kesiä vanhempieni mökillä! Haussa olisi samalta kylältä "kesäkoti" omalle perheelle, pidemmäksi aikaa joku mökki/talo tms. jota voisi vuokrata. Täytynee pistää kyläyhdistykselle postia..Osaatko sanoa,onko siellä tyhjillään tai vähällä käytöllä tuollaisia?
    Terveisiä sinne!

    t.kesämökkiläinen

    VastaaPoista
  7. Minulla on noiden valaisinhankintojen kanssa käynyt juuri päinvastoin, että nyt ollaan hyvin pitkälle pelkkien roikkuvien hehkulamppujen varassa! Isoon korkeaan tilaan on yllättävän vaikea valita oikeanlaisia valaisimia, varsinkin kun niitä pitää olla useampi. Pallovalaisimet on hyvä valinta, ovat ajattomia. Pitäisiköhän itsekkin hommata sellaiset...

    VastaaPoista
  8. Leena: Pieni kakkukupu voisikin olla kiva! Laitan vinkin muistiin :)

    Anonyymi: Aika hauskasti bongattu. Oikotieltä kun katsot, löytyy yksi talo joka on myytävänä. Ihan siinä kylän "keskustassa". Vaatii kyllä aika paljon työtä. Tervetuloa seuraamaan blogia!

    Karhin koulu: Pallovalaisimet voisi olla teillekin kivat! Ikeakin myy edullisesti. Useita jos tarvitaan niin silloin ei toki voi maksaa maltaita yhdestä valaisimesta. En muista mistä nuo meidän pallot on, mutta ei ne olleet kalliita.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)